CoD warzone packet loss problemi

Aynı şekilde ben de Vodafone 100Mbps internet kullanıyorum 20-25 gündür internette bir yavaşlama söz konusu hız testine soktuğumda bir sorun yok 100Mbps gösteriyor fakat video izlerken ya da Twitch'de yayın izlerken sürekli takılmalar meydana geliyor, videoların kalite ayarları sürekli değişiyor 720pden, 480E düşüyor sonra tekrar 720'ye çıkıyor vs. bunun yanında Warzone'da ise %50'den aşağı düşmeyen bir paket kaybı mevcut.
aynen twitch de baya takılma olmaya başladı ama 95mbps alıyorum download

Bu konuyla ilgili açılmış başlıklara yazdığım yazıyı buraya kopyalıyorum. Selam Arkadaşlar, Bu durum sadece Türkiye'ye özgü bir problem değil. Reddit Modern Warfare /r'sine bakarsanız eğer, ABD Wisconsinde 1Gbps Download - 250Mbps Upload değerlerine sahip bir oyuncunun bile Packet Loss problemi var. Hali hazırda COD Modern Warfare yıllardır 12Hz serverlar kullanıyor. Diğer oyunların aksine Dedicated değil Listen server kullanıyorlar. Eskiden P2P Kullanılıyordu ki o zamanlarda daha kötüydü. Listen Serverlarda hala sizi Host olarak kullanıyor yani genel olarak COD her zaman bu tarz problemlere sahip bir seriydi, ve hiç bir şekilde bu konuda ilerleme kaydetmiyorlar. Ayrıca Reddit ve Youtube tamamiyle Warzone Packet Loss başlıklarıyla dolu. Californiadan tutun, Avrupadaki her ülkede bu problemi yaşayan insanlar var. Örneğin, Bazı arkadaşlarımda her hangi bir Packet Loss sorunu olmuyorken bende oluyor ki aynı ISP'yi kullanıyoruz. Ayrıca Port Forwarding, Firewall ayarları, DMZ, Router değiştirdim vs. genel olarak çoğu şeyi denedim. Problemi Exitlag ile çözdüm ama geçici tabii ki, şu anda satın aldım ve onu kullanıyorum ama dediğim gibi, oyunu hayatım boyunca Exitlag ile oynayamam ve oynamakta istemiyorum. Alt kısma bu dediğim başlıkları atıyorum sizlerde lütfen bakın ve durumun sadece Türkiye ile sınırlı olmadığını kavrayın. Sonuç olarak durum Türk ISP'ler ile alakalı değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Diğer oyunların aksine Dedicated değil Listen server kullanıyorlar. Eskiden P2P Kullanılıyordu ki o zamanlarda daha kötüydü. Listen Serverlarda hala sizi Host olarak kullanıyor yani genel olarak COD her zaman bu tarz problemlere sahip bir seriydi, ve hiç bir şekilde bu konuda ilerleme kaydetmiyorlar.
Warzone sunucularının neyi ve nasıl bloke ettiğini anlama şansımız var mı? Kullandığımız ISP'yi değiştirerek çözülebilir mi belki bunun cevabını alabiliriz böylece.

Problemi Exitlag ile çözdüm ama geçici tabii ki, şu anda satın aldım ve onu kullanıyorum ama dediğim gibi, oyunu hayatım boyunca Exitlag ile oynayamam ve oynamakta istemiyorum.
Ben denediğimde pingi artırmak dışında bir işe yaramamıştı. Packet loss olduğu gibi devam ediyordu. Kullandığınız ayarları paylaşabilir misiniz?

Warzone sunucularının neyi ve nasıl bloke ettiğini anlama şansımız var mı? Kullandığımız ISP'yi değiştirerek çözülebilir mi belki bunun cevabını alabiliriz böylece.

Ben denediğimde pingi artırmak dışında bir işe yaramamıştı. Packet loss olduğu gibi devam ediyordu. Kullandığınız ayarları paylaşabilir misiniz?

TCP 4 , Frankfurt 2 veya 3 kullanıyorum. Bundan başka bir ayarı değiştirmedim.

Arkadaşlar teknovpn programı Almanya 3 TCP443 server ı ile sorunumu çözdüm. Hem düşük ms hemde 0 paket loss alıyorum. Hepinize öneririm, günlerdir araştırmadığım yer kalmadı.
Vpn ücretsizdir umarım. Şuan çok mutlu oldum bilgisayarı açtım oyunu tekrar indirmeye koydum

Eğer mobil hattınızda internetiniz varsa telefonunuzun internetini kullanarak vpne gerek kalmadan 0 paket loss ile oynayabilirsiniz. Bir oyunda yaklaşık olarak 60-70 mb internet harcıyor ve kesinlikle paket loss olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu çözebilen var mı bilmiyorum ama sorunun kaynağını buldum arkadaşlar. Oyunun eşleşme ekranında sağ altta "Nat Type : Strict" şeklinde bir uyarı var sorunumuzun kaynağı tam olarak bu kısım. Bizlere CGN ip havuzundan alınan ip ile hizmet veriyorlar ve bu sorunla karşılaşıyoruz. Peki nedir bu CGN ip havuzu?

CGN (Carrier Grade NAT) nedir?

CGN (Carrier Grade NAT) olarak bilinen yapı temel olarak tek bir IP adresi üzerinden birden fazla kullanıcının internete çıkış yapmasını sağlıyor.Bunu zaten evimizdeki modemler yapıyor ve modeme bağlı tüm cihazları NAT sayesinde tek bir IP adresi üzerinden internete çıkartabiliyorlardı.Artık servis sağlayıcılar CGN denilen yapı ile tek bir IP adresi kullanarak birden fazla kullanıcının internete çıkış yapmasını sağlayabiliyorlar.Örneğin istanbul anadolu ve avrupa yakasında oturan 2 farklı kullanıcı aynı IP adresi ile internete çıkış yapabiliyor.

CGN ismindeki yapı uygulanırken de IP adresilerindeki portlardan faydalanılıyor.IP adreslerinde 65535 tane port bulunur.Ancak kullanıcılar bu portların hepsini kullanmaz.Internet Servis Sağlayıcıları da bu portları bölerek farklı kullanıcıların aynı IP adresi ile internet çıkış yapmalarını sağlar.

Sorunun Çözümü ISS arayıp CGN ip havuzundan çıkmak istediğinizi söyleyeceksiniz muhtemelen çıkarmayacaklar ve size ücreti karşılığında ortalama 10 tl fiyata Statik İp satacaklar. Buradan sonrası sizin kararınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı