CoD: Warzone sebepsiz yere ban atıldı

Liletly

Centipat
Katılım
14 Mayıs 2020
Mesajlar
3
Warzone'da ana hesabım sebepsiz yere perma ban yedi. Oyuna bayağı para yatırmıştım ve Multi'de Damascus skini açmaya çalışıyordum bir anda oyundan attı ve perma ban yazısını gördüm. Başka hesaplarla girmeye çalışıyorum onlar da Shadow ban alıyor. 1 hafta oldu Shadow banlar hala kalkmadı. Bu konuda sebepsiz yere yediğim ban hakkında Activision'a ticket atamıyorum ama Activision forumlarda böyle bir ban dalgasının olduğunu gördüm. Neyse hesap gitti diyelim ben başka hesapla da oynayamıyorum. Bu Shadow ban sürekli devam mı edecek hiç bitmeyecek mi? Ben bir daha hiç oynayamayacak mıyım bu oyunu? Benim durumumda olan var mı daha önce yaşayan? Lütfen bilen yardımcı olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sebepsiz yere hiçbir oyundan hiç bir şekilde ban yiyemezsiniz lütfen kendinizi ben bişey yapmadım diyerek avutmayınız.
Yapmayın lütfen, Warzone'da son günlerde böyle olaylar yaşanıyor. Tek yapmanız gereken Reddit'i kontrol etmek, ben de bir .dll dosyasından dolayı ban yemiştim. Çözümü oyunun tüm belgelerini ve kendisini kaldırıp yeniden kurmak.
 
Sebepsiz yere hiçbir oyundan hiç bir şekilde ban yiyemezsiniz lütfen kendinizi ben bişey yapmadım diyerek avutmayınız.
Benim 2 reel arkadaşım ban yedi. İkiside hile ve benzeri yollara başvuracak insanlar değildi. Bilgisayarlarında da benzeri uygulamalar yoktu. Hatta birisi çok iyi oyuncuyken diğeri çok kötü bir oyuncuydu. Yani bildiğin dümdüz havadan ban yedi. Bir arkadaş ban sebebini ASUS uygulamasından kaynaklandığını ve bu uygulamayı bir daha yüklemediğini o zamandan beri ban yemediğini belirtiyor.

Şahsen bende çok emek veriyorum ve resmen korkar oldum :)
 
Merhaba arkadaşlar konuya biraz geç dahil oldum kusuruma bakmayın edindiğim tüm bilgi ve tecrübeleri sizinle soru-cevap şeklinde paylaşmak istiyorum. Eğer eksik gördüğünüz veya hatalı gördüğünüz bir durum olursa lütfen uyarın beni.

Soru: Perma ban nedir?

Cevap: Perma ban daha çok arka planda çalıştırdığınız Third part dedikleri üçüncü yazılım araçları. Yani kullandığınız hileler.

Soru: Perma ban yedim ama herhangi bir hile programı kullanmadım bu durum nasıl oldu peki?

Cevap: Evet bunu diyenlerin sayısı az değil ciddi ciddi bu konu hakkında büyük tartışmaların konu olduğu forumlar var. Bu durumun genelde bilgisayarda zararlı olabilecek crack dosyalarının da neden olacağı ile ilgili bilgiler de var. Yani activision arka planda tarama yapıyor anladığımız kadarıyla.

Soru: Perma Ban'dan kurtulabilir miyim?

Cevap: Ben daha kurtulanı görmedim :) tabii işin şakası bir yana para verip program alanlar bile tamamen kurtulamamış. 3-5 gün sonra tekrar yasaklanmışlar ve sürekli gelen güncellemeler ile bu tarz girişimler için 2-3 arayla güncelleme yayınlıyor.

Soru: Perma ban hesaba mı atılıyor yoksa sisteme mi?

Cevap: Arkadaşlar en çok tartışılan konu bu. Kimse tam olarak neye atıldığını bilmiyor ama genel tanı elbette SSD ve HDD üzerinde dönüyor. Lakin SSD ve HDD değiştirip sıfırdan telefon numarası onaylı Blizzard hesabı açan ve sıfırdan Call of Duty hesabı ile ilişkilendirenlerin de Ban'dan kurtulamadığı durumlarda olmuş. Tabi kide aklınıza Windows'u yeniden kurma oyunu silme tekrar yükleme ve mac adresini değiştirme gibi seçeneklerde gelmiştir ama bu durumunda çözüm olmadığı yazanlar çok fazla. Hatta durumu biraz daha ileri götürüp anakart ve ekran kartını değiştirenler olmuş.

Soru: Shadow ban ile perma ban arasındaki fark nedir?

Cevap: Shadow ban daha çok kullanıcıların raporladığı oyuncuların sebep olduğu bir ban durumu. Garanti olmamak ile birlikte 3-14 gün içinde tekrar oyun sunucularına normal şekilde geri dönme durumunuz oluyor. %90 kullanıcı bu durumun bu süre zarfında düzeldiğini söylüyor. Tabi kide activision bu konuda garanti vermediğini ve hile için yayınladıkları makalelerinde de net bir şekilde yer vermiyor.

Şimdi genel olarak bu yazdıklarıma ilaveten ilginç azımsanmayacak kadar çok olan durumlardan bahsetmek istiyorum. Bunu alt alta sıralayacağım belki saçma gelir ama yine de paylaşacağım sonuçta kendimce edindiğim bilgiler isteyen arkadaşlarda bu tarz konuları başta Reddit olmak üzere çeşitli formlardan bulabilir.

-Scan and repair sonucu ban yeme durumu.

-Oyunu ilk defa kurduktan hemen sonra ban yeme durumu.

-DirectX sonrası ban yeme durumu.

-Oyuna bir müddet ara verdikten sonra ban yeme durumu.

-Başka Blizzard'a ait olmayan oyunlar için kullanılan hileler sonucu ban yeme durumu.

Konsol oynayan arkadaşlarında bu konuda hakkında çok şikayetleri var onlarda perma ban ve Shadow ban yediklerini çok fazla şekilde dile getirmişler. Kısaca özet geçmek gerekirse net çözüm her şeyin sıfırın kullanmak buna bilgisayarınızda dahil ve bilgisayarınızda crack dosyalarını ortada bırakmayın kullandıktan sonra silin derim ve yüksek ping ile oynamayın yani 300-900 arası bazen böyle fırladığı durumlar oluyor bununda ban yeme ile ilgili olduğunu belirtenler de var. Bazılarınız biliyorum şunu diyecektir. "Olur ama bu kadarı da olmaz". Maalesef arkadaşlar Activision'ın bu durumu fazlası ile abarttığı ve birçok teknoloji makalelerine konu olduğu hatta ve hatta Change.org gibi sitelerde kampanya bile başlatıklarını söyleyebilirim. Son olarak ben de Shadow ban yedim. Aldığım DirectX hatası sonrası oyun sunucularına katılamadım maalesef. Şu an 7. günümdeyim 14 güne kadar bekleyip göreceğim bende. Çok fazla uzun yazdım biliyorum bunun için şimdiden özür diliyor bu konu hakkında çözüm sunamasamda en azından az da olsa bilgi verdiğime inanıyorum.
 
Son düzenleme:
Merhaba hocam. Evet 7 ila 14 gün içinde kalkıyor dediler benim tam 14.gün de kalktı. Shadow ban için çeşitli ban sebepleri var. Buna çeşitli overclock programları veya discord içi etkileşim simgelerin açık olması da etkenmiş. Ban kalktıktan bir süre sonra o.c programlarım açıktı lakin ban tekrar yemedim. 350ms evet doğrudur ve hilecilerle oynuyorsun berbat bir durum.
 
Sebepsiz yere hiçbir oyundan hiçbir şekilde ban yiyemezsiniz lütfen kendinizi ben bir şey yapmadım diyerek avutmayınız.

Bir hortlatma yapayım. Dostum oyunun 2 sezonunda başladım daha Black Ops çıkmamıştı ben sırf bir VPN ve DNS kullandım diye account ban yedim blizzardan. Account yiyince oyunda ban attı. Ardından bırakıp sezon 4 de yeni hesap açtım annemin telefon numarası ile benim numaramı banladılar, sonra oynadım şu anki sezon 6 ya kadar banlamadılar ama şimdi yine geçen gün VPN açtık diye ve bir maç girip 4-5 kill aldım diye Shadow ban attılar bu da 7-14 gün sürüyor zaten o yüzden Activision'un çok saçma politikaları var. Bir habere görede haksız yere 3.000 oyuncu banlamıştı sezon 3 araları. Onları da çözememişlerdi. Zaten. Ayrıca şu ana kadar 2-3 kere Shadow ban attılar onlarda ortalama 2-5 günde çözülmüştü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı