Çöken Pc'de Dosya Kurtarma

Bertan_58

Kilopat
Katılım
30 Ağustos 2013
Mesajlar
473
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Diyelim ki bilgisayarımız çöktü ve içinde önemli dosyalarımız var, bu önemli dosyaları kurtarmak için bir program var mı eğer var ise adını paylaşır mısınız?
Teşekkürler...
 
Program var ama çoğu başarı ile sonuçlanmıyor. Bunun için veri kurtarma firmaları var belirli bir maliyet ile verileriniz kurtarabiliyor. Tabi veriniz 1000-2000 tl ye değecek şeyler ise, ufak tefek veri kurtarma programları.

Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi, Recuva çözümden çok sorun yaratabiliyor. İkincisi, çöken sistemde Recuva'yı nasıl çalıştıracağını söyler misin ? Bir daha böyle kısa ve mesaj sayını artırmaya yönelik cevaplar vermezsen sevinirim.

Şakir Belgemen, çöken sistem deniyor. Bozulan sabit disk denmiyor...

Bir sistem çöktüğünde o sistemden veri kurmak için birden çok yöntem vardır.

İlk yöntemde sistemdeki diski söker ve başka bir Masaüstü PC'ye SATA portundan bağlarsınız. Böylece diskteki verilere ulaşır, bunları yedekler ve diski geri takıp format attıktan sonra Windows kurarak sistemi kullanmaya devam edersiniz.

Alternatif yöntemde diski sökmenize gerek yoktur.
  • Başka bir PC'den Backbox Linux indirin.
  • Bunu Unetbootin ile USB belleğe yazın.
  • USB belleği çöken bilgisayara takın ve bilgisayarı bu bellekten boot edin.
  • Linux açılınca sabit diskinize erişebilir ve verilerinizi bilgisayara takacağınız harici bir diske yedekleyebilirsiniz.
 
İşletim sistemi çöktüyse sadece işletim sistemi çalışmaz. Diskin içindeki kişisel dosyalar olduğu yerde durur. Bunları kurtarmanın da zibilyon tane yolu var.
 
Bunun için Hiren'i tavsiye ederim. Flash bellek ile hiren ile çalıştırıp açılacak sanal PC'den bilgisayarım'a girerek C: kısmındaki verileri görebilirsin. Göremiyorsan CHKDSK komut yardımcı ile kurtarma yapabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı