Çöken Windows 10 dosyaları nasıl temizlenir?

Glorkin96

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
YAŞ PASTA USTASI
2adet M.2 SSD mevcut.
970 Evo Plus 1 TB'da halihazırda Windows 10 Pro yüklü ve güncelleştirme sorunları yüzünden çöktü. İçerisinde 400 GB oyun var ve internetim kötü.
960 Evo disk D'ye yeni Windows 10 Pro yükleyip Boot Manager'den 960 Evo seçeceğim.
Çöken Windows'u nasıl silebilirim? İçerisindeki dosyaları zaten kullanacağım tek isteğim çöken Windows'u nasıl temizlerim?
Bir de daha iyi bir fikri olan varsa yazabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim ama, belki çöken harddiske başka bir işletim sistemi yükleyerek hem içindeki dosyaları kurtarabilirsin, hem de o harddiski kullanabilirsin... Diye biliyorum

Çöken Windows'u temizlemekten kastınız boot managerdan temizlemek sanırım, yapımı oldukça basit. Windows + R yapıp çalıştırı açın ve msconfig yazıp enterlayın, açılan pencerede üstten Önyükleme sekmesine gelin, orada 2 tane Windows 10 görürsünüz. Geçerli OS ve Varsayılan OS değerleri olacaktır, Geçerli OS değeri şuan aktif olarak çalışmakta olan Windows 10'u temsil ediyor, Geçerli OS ibaresi olmayan Windows 10'u seçip Sil tuşuna basarak silebilirsiniz.

Ancak unutmayın, bu işlem SSD'de kalan Windows dosyalarını silmemektedir sadece boot managerdaki kaydı siler böylece bilgisayarı açarken işletim sistemi seçme ekranı görmezsiniz.

Ek bilgi: Varsayılan OS Birden fazla işletim sistemi varsa kullanılır, bilgisayar açılırken işletim sistemi seçme ekranında seçili halde gelecek olan işletim sistemini belirlemenizi sağlar.

Çöken Windows'u temizlemekten kastınız Boot Manager'dan temizlemek sanırım, yapımı oldukça basit. Windows + r yapıp çalıştırı açın ve MSConfig yazıp enterlayın, açılan pencerede üstten önyükleme sekmesine gelin, orada 2 tane Windows 10 görürsünüz. geçerli OS ve varsayılan OS değerleri olacaktır, geçerli OS değeri şu an aktif olarak çalışmakta olan Windows 10'u temsil ediyor, geçerli OS ibaresi olmayan Windows 10'u seçip sil tuşuna basarak silebilirsiniz.

Ancak unutmayın, bu işlem SSD'de kalan Windows dosyalarını silmemektedir sadece Boot Manager'daki kaydı siler böylece bilgisayarı açarken işletim sistemi seçme ekranı görmezsiniz.

Ek bilgi: Varsayılan OS birden fazla işletim sistemi varsa kullanılır, bilgisayar açılırken işletim sistemi seçme ekranında seçili halde gelecek olan işletim sistemini belirlemenizi sağlar.

Çok teşekkür ederim cevabınız için ben SSD içerisindeki bozuk Windows'u silmek istiyorum çöken Windows'u. Bilgisayarım çökmüş ben evde değilim şu an çalışıyorum yarın gidip disk D'ye yeni Windows kuracağım ardından bozulan Windows'u kaldırıp içerisindeki 400 GB oyunu saklamış olacağım amacım bu yönde mümkün müdür.
Emin değilim ama, belki çöken harddiske başka bir işletim sistemi yükleyerek hem içindeki dosyaları kurtarabilirsin, hem de o harddiski kullanabilirsin... Diye biliyorum
Nasıl oluyor o reis böyle bişey mümkünmü ?

Çok teşekkür ederim cevabınız için ben SSD içerisindeki bozuk Windows'u silmek istiyorum çöken Windows'u. Bilgisayarım çökmüş ben evde değilim şu an çalışıyorum yarın gidip disk D'ye yeni Windows kuracağım ardından bozulan Windows'u kaldırıp içerisindeki 400 GB oyunu saklamış olacağım amacım bu yönde mümkün müdür.
Yeni Windows'u yükledikten sonra bu işlemi de yapmanız gerekecektir eğer yapmazsanız yine dediğim gibi orada 2 tane Windows 10 görürsünüz ve yanlışlıkla eski Windows 10'u seçip boot manager hatası alabilirsiniz, bunu yaşamamak için yeni Windows'u yükledikten sonra bu dediğimi yapın ve eski Windows'un boot manager kalıntılarını silin. Bu işlemi yaptıktan sonra oyunlarınızın kurulu olduğu SSD'deki oyunları yeni SSD'nize kopyalayabilirsiniz ardından SSD'yi sıfırlayabilirsiniz yada manuel olarak Windows dosyalarınızı silebilirsiniz. Oyunlarınızı diğer SSD'ye kopyalayıp sonra eski SSD'yi sıfırlamak daha kolay olacaktır sıfırlama işleminden sonra oyunlarınızı tekrar o SSD'ye atabilirsiniz.

Ayrıca şunu da unutmamalısınız, eğer Steam oyunlarınızı kopyalıyorsanız sadece Steam/steamapps/common klasörünün içeriğini kopyalamak yetmez çünkü oyun dosyaları sadece burada yedeklenmemekte. Doğrudan steamapps klasörünü kopyalayarak yedeğini alın, sonrasında tekrar Steam'i yükledikten sonra steamapps klasörünü Steam klasörünün içerisine atıp sorunsuzca oynamaya devam edebilirsiniz.

Şimdi çöktü derken nasıl çöktü? Açılmıyo mu açıldıktan sonra mı hata veriyo?
Güncelleme yaptım bilgisayara sonra siyah ekran hatası almaya başladım sadece mouse var ekranda sonra başlangıç onarmayı açtım bi şekilde ve başlangıç onarma ekranındaki hiç birşey çalışmıyor youtube da izlediğim herşeyi denedim bilgisayarı sıfırlamayı bile yapmıyor.Cmd komutları işe yaramıyor onarma yapmıyor.Şuanda bilgisayarı açıncadirek başlangıç onarma geliyor.
Yeni Windows'u yükledikten sonra bu işlemi de yapmanız gerekecektir eğer yapmazsanız yine dediğim gibi orada 2 tane Windows 10 görürsünüz ve yanlışlıkla eski Windows 10'u seçip boot manager hatası alabilirsiniz, bunu yaşamamak için yeni Windows'u yükledikten sonra bu dediğimi yapın ve eski Windows'un boot manager kalıntılarını silin. Bu işlemi yaptıktan sonra oyunlarınızın kurulu olduğu SSD'deki oyunları yeni SSD'nize kopyalayabilirsiniz ardından SSD'yi sıfırlayabilirsiniz yada manuel olarak Windows dosyalarınızı silebilirsiniz. Oyunlarınızı diğer SSD'ye kopyalayıp sonra eski SSD'yi sıfırlamak daha kolay olacaktır sıfırlama işleminden sonra oyunlarınızı tekrar o SSD'ye atabilirsiniz.

Ayrıca şunu da unutmamalısınız, eğer Steam oyunlarınızı kopyalıyorsanız sadece Steam/steamapps/common klasörünün içeriğini kopyalamak yetmez çünkü oyun dosyaları sadece burada yedeklenmemekte. Doğrudan steamapps klasörünü kopyalayarak yedeğini alın, sonrasında tekrar Steam'i yükledikten sonra steamapps klasörünü Steam klasörünün içerisine atıp sorunsuzca oynamaya devam edebilirsiniz.
Çok anlaşılır buldum açıkcası ama karar vermekte güçlük çekiyorum şöyle birşey mümkünmü ben direk bozuk olan windowsu silip yerine yenisini yükleyip dosyalarımı da saklayamıyormuyum.

Güncelleme yaptım bilgisayara sonra siyah ekran hatası almaya başladım sadece mouse var ekranda sonra başlangıç onarmayı açtım bi şekilde ve başlangıç onarma ekranındaki hiç birşey çalışmıyor youtube da izlediğim herşeyi denedim bilgisayarı sıfırlamayı bile yapmıyor.Cmd komutları işe yaramıyor onarma yapmıyor.Şuanda bilgisayarı açıncadirek başlangıç onarma geliyor.

Çok anlaşılır buldum açıkcası ama karar vermekte güçlük çekiyorum şöyle birşey mümkünmü ben direk bozuk olan windowsu silip yerine yenisini yükleyip dosyalarımı da saklayamıyormuyum.
Dosyaları saklamak aslında mümkün ama Windows'u açmadan mümkün olmuyor sanırım, sizde Windows hiç açılamadığına göre pek mümkün değil gibi.

Bence bi kere bilgisayar açılırken sürekli F2'ye basmayı dene açılırsa söyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı