Çözemediğim matematik soruları

O zaman ilk tavsiyem bitirin ama maddi durumunuz var ise dershane şart. 1 yilda tek başına hazırlanmak zor.
Dershaneye geç başladım, gidiyorum. Temelimin eksik olduğunu orada öğrendim. Çünkü ne kadar bpy alsamda orta seviye kaynakları çözemiyordum.

-3.(X-2) çarpma işleminin sonucu -3X-6 olmaz, çünkü -3.-2= 6 yapar.
Aaaa bak -, -=+ unuttum.
Evet haklısınız cevap 5. Söz geldi gitti bana girdi.

Sizin gibi insanlara tabii ki de hakaret etmek düşer, yanlışları düzgün bir biçimde söyleyemiyorsunuz çünkü, @Megaton hocam düzgünce hatamı söyledi bende düzelttim. Uygun üslunu öğreninde bu foruma üye olun!

Hepimiz insanız hata yaparız mesela bu elemanın (lamorte) yaptığı gibi. Önemli olan yapılan hatandan dönmek. Ama o zor işte.

Hepimiz insanız hata yaparız mesela bu elemanın (lamorte) yaptığı gibi. Önemli olan yapılan hatandan dönmek. Ama o zor işte.

Vallahi hocam rapor mesajım gitti bile, en az 1 gün hakaret cezası alacak farkında değil, Allah akıl fikir mantık versin.
bana geri zekalı diyen adam işlem hatası yapıyor?

2-x-3=x-2-3 denklemini -2 buldum fakat cevap anahtarı 2 diyor. Nerede hatam olabilir?
Yaptığım işlemler söyle:
2-x-3 = x-5
2-x=x-2
2x=-4
X=-2
16180858473755510317483033423563.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı