Çözüldü INNO3D iChill RTX 3070 4X yüksek sıcaklık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Enes Sevis

Centipat
Daha fazla  
4X modelini kullaniyorum fakat kart aşırı ısınıyor. 81 dereceleri görüyor tam yükte iken, Corsair Spec Delta RGB kasasi. En son careyi ön ve yan kapağı açmakta buldum 74-77 derece arasında gidip geliyor ama yine de fazla geldi bana. Kartta bir problem olabilir mi? Bu esnada kart %60-%75 2000-2600 RPM fan devrinde çalışma esnasinda bu sıcaklıklar.

Çözüm
Nasıl çözdünüz?

Öncelikle üstteki fanın yönünü değiştirdim, ekran kartının üstüne 2 tane 12 cm fan koydum ekran kartının alt kısmına 1 tane 12 cm fan koydum. Driverlerini güncelledim. Şu an test ettiğimde tam yük altinda 69 71 dereceler arasında. Ve sıcak hava tahliyesi oldukca iyi şu anda, islemci ve ekran kartı ısıları eşit seviyelerde hareket ediyor. Oldukça iyi oldu şu anda... Yorumlar için teşekkürler.
@rmzngny arkadaşa sonuna kadar katılmakla beraber neredeyse birebir aynı sistem sadece ekran kartım MSI 1660S Gaming X işlemci soğutucumda Arctic Freezer 34E-sports Duo kasa Corsair Spec Delta en son ekran kartı ne zaman fanlarını çalıştırdığını ben unuttum 60 dereceye gelmeden çalıştırmadığı için. Fanların konumu 3 adet önde içeri hava alan orijinal fanları üste 2 adette Xigmatek xof serisi egzoz fanı bir de kendi orijinal egzoz fanı mevcut olup 66 dereceyi 1 yıldır hiç görmedim. @Enes Sevis hocam bir de üste ki fanı içeri değil de egzoz yapıp denemenizi tavsiye ederim. Kablo düzeni vs. en önemlisi yan kapak ve ön tarafı çıkardığınız da 5 6 derece oynaması yeni kasaya geçtiğiniz de isterse Full mesh panel kasa alın ortalama 3 derece 4 derece fark edecektir. Benim tavsiyem 2 adet Arctic P12 PWM PST 120mm fan alıp ön tarafa birini alt meshe yakın diğerini en üste ki ufak mesh yakın takmanızdan yanadır.

Arkadaş haklı, fakat Arctic P12 değil de F12 tavsiye ederim p model fanlar basınçlı olduğu için işlemci soğutucularda ve radyatörlerde kullanılıyor, Teknobiyotik'te vardı sanırım F12 fanlar. Ek olarak İncehesap'ta deepcool RF120B fan da alabilirsiniz. Eğer kasa değiştirmeyecekseniz.

@Enes Sevis yabancı youtube kanalında ki yorumları biraz araştırma yaptım da bu sorunu tek yaşayan sen değilsin onu anladım dostum. İnsanların dediğine göre çeviri ile biri demiş ki tüm fanları egzoz fan yapmak zorunda kalmış ısıdan. Bir diğeri ise hava akışı sağlam olan kasasında yeni bu ekran kartına geçtiğinde 80 85 derecelerde olduğunu söylemiş. Bir diğer arkadaş ise MSİ versiyonunu alsaydım yazmış. Başka bir arkadaş ise kartı aldığı için pişman olduğunu yazmış normal bir oyunda 82 dereceleri gördüğünü yazmış ve sıvı soğutma yapmaya karar verip kartı açmış termal padlerin kalitesiz ve kuru olduğunu termal macunun aşırı fazla sürülmüş yine kalitesiz olduğunu ve nikel soğutma yüzeyinin pürüzsüz olmadığını yazmış. Ve kimsenin almamasını tavsiye etmiş. Sıvı soğutmaya geçince kartın ısısı 45 dereceye düşmüş. Buda demek oluyor ki kartın kendi soğutması yetersiz. Ben youtube test videosunu izledim birinden ortalama 60 derece 70 derece sıcaklıklarda ama sorun hem kasa açık hem de kasanın altında ekran kartına direk hava vuran 3 adet 120MM fanlar olması + kendi 4 adet fanlı soğutması o şekilde ki sıcaklıklar çok normal görünse de sizin gibi kullanıcılar aldığı zaman gerçek sıcaklıkları ortaya çıkıyor demek ki.

@Enes Sevis yabancı youtube kanalında ki yorumları biraz araştırma yaptım da bu sorunu tek yaşayan sen değilsin onu anladım dostum. İnsanların dediğine göre çeviri ile biri demiş ki tüm fanları egzoz fan yapmak zorunda kalmış ısıdan. Bir diğeri ise hava akışı sağlam olan kasasında yeni bu ekran kartına geçtiğinde 80 85 derecelerde olduğunu söylemiş. Bir diğer arkadaş ise MSİ versiyonunu alsaydım yazmış. Başka bir arkadaş ise kartı aldığı için pişman olduğunu yazmış normal bir oyunda 82 dereceleri gördüğünü yazmış ve sıvı soğutma yapmaya karar verip kartı açmış termal padlerin kalitesiz ve kuru olduğunu termal macunun aşırı fazla sürülmüş yine kalitesiz olduğunu ve nikel soğutma yüzeyinin pürüzsüz olmadığını yazmış. Ve kimsenin almamasını tavsiye etmiş. Sıvı soğutmaya geçince kartın ısısı 45 dereceye düşmüş. Buda demek oluyor ki kartın kendi soğutması yetersiz. Ben youtube test videosunu izledim birinden ortalama 60 derece 70 derece sıcaklıklarda ama sorun hem kasa açık hem de kasanın altında ekran kartına direk hava vuran 3 adet 120MM fanlar olması + kendi 4 adet fanlı soğutması o şekilde ki sıcaklıklar çok normal görünse de sizin gibi kullanıcılar aldığı zaman gerçek sıcaklıkları ortaya çıkıyor demek ki.
tesekkyr

Bilgiler için teşekkürler hocam.

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim. Kasaya bilip bilmeden ölümüne sallayanlar utanır mı bilmem.

Nasıl çözdünüz?

Öncelikle üstteki fanın yönünü değiştirdim, ekran kartının üstüne 2 tane 12 cm fan koydum ekran kartının alt kısmına 1 tane 12 cm fan koydum. Driverlerini güncelledim. Şu an test ettiğimde tam yük altinda 69 71 dereceler arasında. Ve sıcak hava tahliyesi oldukca iyi şu anda, islemci ve ekran kartı ısıları eşit seviyelerde hareket ediyor. Oldukça iyi oldu şu anda... Yorumlar için teşekkürler.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı