Matebook 14 Elementary OS Wi-Fi çalışmıyor

Exinie

Kilopat
Katılım
3 Haziran 2018
Mesajlar
3.820
Çözümler
29
Matebook 14 2020 AMD model bir dizüstü bilgisayarım var, sorunsuz elementary OS kurdum fakat Wi-Fi çalışmıyor, aşağıya fotoğraf bıraktım.

2EEBAA2D-0C34-4B79-946A-25A7902AC855.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kod:
git clone https://github.com/lwfinger/rtw88.git
cd rtw88
make
sudo make install
Sırasıyla yaz.
Kod:
hwinfo --wlan
Bunun da çıktısını paylaşır mısın?
Bende Matebook 13 2020 amd kullanıyorum ne yaptıysam sorunu çözemedim. Maalesef elementary’i silmek zorunda kaldım.
 
Sorunu bu komutları sırasıyla girip yeniden balkatarak düzelttim, çok teşekkürler.

@eneskt Siz de bir deneyin bence, denemekten zarar gelmez. :D

Aa. Teşekkür ederim şu an deepin kullanıyor ve çok memnunum elementary nin yeni sürümü çıktığında indirip deneyeceğim.
 
8821ce için çekirdeğin 5.9 sürümü ile varsayılan olarak destek eklendi. Yani Ubuntu 20.04 ya da 20.10 sürümde bile şu an için bu destek yok. Ubuntu bazı sürücüleri backport ile varsayılan çekirdeğe ekliyor, ama bu aygıt için henüz destek eklenmemiş. Mesela 8723de için daha yeni çekirdek serilerinde destek eklenmiş olmasına rağmen, çekirdeğin 5.4 sürümüne bu aygıtla ilgili desteği backport etmişti. Ama 8821ce için şu an Ubuntu tarafından hazırlanan 5.8 serisi çekirdekte dahi destek görünmüyor. Yani EOS'un yeni çıkacak sürümü de, şu an ki durma göre böyle bir desteğe sahip olmayacak.

Bunu bir kaç farklı yolla aşabilirsiniz, ya yukarıdaki gibi rtw88 sürücüsünü github'taki kaynağından kurarak. Ama bunu yukarıdaki gibi kurarsanız, her çekirdek güncellemesi sonrası yeniden kurmanız gerekir. Bu sebeple sürücüyü DKMS'ye ekleyerek kurmalısınız, geliştirici zaten dkms.conf dosyasını bunun için kaynak dosyaya da eklemiş. DKMS ile kurulan sürücü otomatik olarak, yeni kurulan çekirdek için de derlenerek, buna eklenir. Bunu aşağıdaki komutlarla yapabilirsiniz.

Kod:
sudo apt install dkms git
git clone https://github.com/lwfinger/rtw88 rtw88-dkms
sudo dkms add rtw88-dkms
sudo dkms install rtlwifi-new/0.6

Diğer yöntem ise aşağıdaki üretici tabanlı sürücüyü kurmak. Ama yukarıdaki sürücü ile birlikte çalıştırılmamalı. Eğer rtw88 ile gelen sürücü ile sorun varsa, rtw88 sürücüsü kaldırılıp, aşağıdaki sürücü kurulabilir.

tomaspinho/rtl8821ce

Son yöntem ise, sisteminize çekirdeğin 5.9 ve sonraki sürümünü kurmanız. Bu şekilde çekirdek ile varsayılan olarak gelen sürücüyü kullanabilirsiniz.
 
Aa. Teşekkür ederim şu an deepin kullanıyor ve çok memnunum elementary nin yeni sürümü çıktığında indirip deneyeceğim.

Uyurken bir anda aklıma geldi, sürücüyü indirmek için internet lazım bunun için telefonu bilgisayara kablo ile bağlayıp Hotspot açıp telefonun internetini bilgisayara aktarabilirsiniz, ben öyle yaptım.

Aslında dosyayı farklı bir bilgisayardan indirip sonea Matebook'a taşıyıp da kurulabilir ama ben kurulumda birkaç sıkıntı yaşadım onları da internet gerektiren birkaç apt komutu ile çözdüm.
 

Geri
Yukarı