Çözüldü R5 3500X mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

GadordaeR

Kilopat
Daha fazla  
Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 3500X.
MSI 1660 Super Gaming X.
Gigabyte B450 S2H V2.
Corsair 2x8GB 3200MHz CMK8GX4M1Z3200C16.
Corsair V550.
SanDisk Ultra 3D 500GB NVMe

Minidump

Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
C:\Windows\MEMORY.DMP dosya yolundaki MEMODY.dmp dosyasını sıkıştırıp bizimle paylaşın. Ek olarak yeni minidump oldukça da atmayı unutmayın. Sanırsam konuyu biraz devralıyorum. Muhtemelen sorununuzu donanımsal değil ise çözeceğiz.
Sıkıştırma işlemini yaptım. Şu an yüklüyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Memory

Memory
Chipset driverı yanlış kurduğum için bu hataları alıyormuşum normal driverını kurunca düzeldi bir hata yok şuanlık.
Driver ile ilgili bir problem yokmuş anakart ve ramleri değiştirdiğim halde halen farklı farklı hatalar almaktayım. Yeni anakartım b450 tomahawk max yeni ramlerim adata ax4u320038g16a-dt60 (8x2).
Memtestde bir sıkıntı çıkmadı. Minidump dosyalarıda buradadır. Şimdiden teşekkür ederim.
  • MSI yazılımlarını kaldırın. Afterburner üzerinden overclock varsa sıfırlayın.
  • Ryzen Master'ı kaldırın.
  • DDU ile ekran kartı sürücüsünü silin, WHQL sertifikalı güncel bir sürüm kurun.

• MSI yazılımlarını kaldırın. Afterburner üzerinden overclock varsa sıfırlayın.
  • Ryzen Master'ı kaldırın.
  • DDU ile ekran kartı sürücüsünü silin, WHQL sertifikalı güncel bir sürüm kurun.
Hepsini yaptım dediğin gibi.
Şimdi aynı hatayı tekrar verecek mi diye deniyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP kapalı olarak Memtest86 testini yapın isterseniz.
BIOS güncellemesi de yapabilirsiniz ancak F1 sürümünden sonra F60C var. O da beta gibi bir şey. Pek önermiyorum o nedenle.

Hemen deniyorum, sabaha cevap yazarım.
BIOS güncellemesi de yapabilirsiniz ancak F1 sürümünden sonra F60c var. O da beta gibi bir şey. Pek önermiyorum o nedenle.
Pass 1 bitti kaç hata bulamadı. Kaç tane daha pass olacak acaba?
Testlerde sıkıntı çıkmadı. Acaba ram uyumsuzluğu olabilirmi?
BIOS güncellemesi de yapabilirsiniz ancak F1 sürümünden sonra F60c var. O da beta gibi bir şey. Pek önermiyorum o nedenle.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı