RX 5500 XT Rastgele siyah ekran ve diğer sorunlar

Makaleler
42
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen rastgele, bazen 3-4 saat siyah ekran olmadığı da oluyor. Dün sabah bilgisayarı ilk açtığımda tüm ekran karıncalıydı aynı böyle görünüyordu;

8110a44b5da9dada21f7df5ff85d1c16.jpg

Bu karıncalanma tam bilgisayarın açılış ekranında oldu. 2-3 saniye sonra kendiliğinden düzeldi ve ilk girdiğim oyunda 5-10 saniye sonra sistem kendisini yeniden başlattı. Şu olay yıllardır başıma ilk kez geldi belki hayatımda ilk kez böyle bir sorun gördüm. Bunu bizzat AMD'ye sorduğumda beni teknik bir sorun olabileceği şüphesiyle Sapphire firmasına yönlendirdiler. Durumu onlara da açıkladım ve bir dönüş bekliyorum. Aklımda 2 parça var sorun çıkarabilecek. Dün sabahtan beri de aynı hatayı almadım sistemi zorlamama rağmen.

Şüpheliler;

1. 3,5 yıllık Dark Force 600W PSU
2. 5 aylık Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB

Son düzenleme:
O Dark PSU daha şüpheli geldi.
Yok be reyis klasik AMD.

Bu benim de kafamı kurcalıyor. PSU kendini kanıtlamış bir marka değil ama 3,5 yıldır tıkır tıkır çalışıyor bir de anlık siyah ekran var. Birisi 3,5 yıl tık demedi diğeri 4,5 ay tık demedi. Birden baş göstermesi ve şu karıncalanma kafamı kurcalıyor. Sorun yoksa kartın servis süresini beklemek veya boşa yeni PSU almak ikilemde bırakıyor. Birisinde sıkıntı var ama hangisine yoğunlaşsam bilmiyorum.

Güç kaynağınızın değerlerini paylaşın. İmzamda bulunan 5700XT konusuna bakabilirsiniz. İşinize yarayabilir. Kısaca söylenecek tek şey "klasik AMD" geçenlerde 2-3 kişi tarafından AMD ekran kartı alınmaz dedim diye linç yemiştim. Her gün açılan siyah ekran konularını görmüyor arkadaşlar.

Bu benim de kafamı kurcalıyor. PSU kendini kanıtlamış bir marka değil ama 3, 5 yıldır tıkır tıkır çalışıyor bir de anlık siyah ekran var. Birisi 3, 5 yıl tık demedi diğeri 4, 5 ay tık demedi. Birden baş göstermesi ve şu karıncalanma kafamı kurcalıyor. Sorun yoksa kartın servis süresini beklemek veya boşa yeni PSU almak ikilemde bırakıyor. Birisinde sıkıntı var ama hangisine yoğunlaşsam bilmiyorum.

Dostum öncelikle sürücülerini DDU ile komple kaldır sıfırdan kurulum yap bakalım bir de öyle dene. AMD sürücülerinin sağı solu belli olmuyor patlamaya hazır bomba gibi. 😀

Güç kaynağınızın değerlerini paylaşın. İmzamda bulunan 5700XT konusuna bakabilirsiniz. İşinize yarayabilir. Kısaca söylenecek tek şey "klasik AMD" geçenlerde 2-3 kişi tarafından AMD ekran kartı alınmaz dedim diye linç yemiştim. Her gün açılan siyah ekran konularını görmüyor arkadaşlar.

PSU bu. Bu kart ilk aldığım günden beri sorunsuzdu yalnız. Zaten bilen biliyordur hep demiştim 5500 XT yongası 5600 XT ve 5700 XT'den farklı diye. Bu Navi 14, diğerleri Navi 12. En az sorunlu model 5000 serisinde.
DKPS600S1_icgorsel02.jpg

Dostum öncelikle sürücülerini DDU ile komple kaldır sıfırdan kurulum yap bakalım bir de öyle dene. AMD sürücülerinin sağı solu belli olmuyor patlamaya hazır bomba gibi. 😀

DDU hiç denemedim ama bakalım. AMD Cleanup Utility kullanıyorum hep DDU farklı mı olur sence?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı