RX 5500 XT Rastgele siyah ekran ve diğer sorunlar

Makaleler
42
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen rastgele, bazen 3-4 saat siyah ekran olmadığı da oluyor. Dün sabah bilgisayarı ilk açtığımda tüm ekran karıncalıydı aynı böyle görünüyordu;

8110a44b5da9dada21f7df5ff85d1c16.jpg

Bu karıncalanma tam bilgisayarın açılış ekranında oldu. 2-3 saniye sonra kendiliğinden düzeldi ve ilk girdiğim oyunda 5-10 saniye sonra sistem kendisini yeniden başlattı. Şu olay yıllardır başıma ilk kez geldi belki hayatımda ilk kez böyle bir sorun gördüm. Bunu bizzat AMD'ye sorduğumda beni teknik bir sorun olabileceği şüphesiyle Sapphire firmasına yönlendirdiler. Durumu onlara da açıkladım ve bir dönüş bekliyorum. Aklımda 2 parça var sorun çıkarabilecek. Dün sabahtan beri de aynı hatayı almadım sistemi zorlamama rağmen.

Şüpheliler;

1. 3,5 yıllık Dark Force 600W PSU
2. 5 aylık Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB

Son düzenleme:
Güle güle kullan umarım artık sorunlar son bulur. Güç kaynağı güzel ama yakın fiyata RM 750 de alabilirdin. Hayırlı olsun.

Teşekkürler. Bayağı bir baktım, senin buradaki önerilerine de göz attım. İleride geçeceğim sisteme yeterliliği, modüler ve gold plus olması, Japon transistörler, Seasonic tarafından A sınıfı olarak üretilmesi, özellikle de 10 yıl garantisi çok hoşuma gitti. Bir de amazon.com.tr olması benim için önemliydi. İçimden bir his de zam yapılır dedi, bulmuşken kapıyım dedim olmadı 30 gün içerisinde iade de edebilirim (yurtdışı fiyatı bile vergisiz $130 şu anda). Bakalım yarın takıp, kullanacağım çünkü tam geçti diyorum yine başlıyor. Dün Radeon Software'da 2 tane video kaydını oyundayken durdurduğum anda ekran karardı ve kaldı yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Teşekkürler. Bayağı bir baktım, senin buradaki önerilerine de göz attım. İleri de geçeceğim sisteme yeterliliği, modüler ve Gold Plus olması, japon transistörler, Seasonic tarafından a sınıfı olarak üretilmesi, özellikle de 10 yıl garantisi çok hoşuma gitti. Bir de amazon.com.tr olması benim için önemliydi. İçimden bir his de zam yapılır dedi, bulmuşken kapıyım dedim olmadı 30 gün içerisinde iade de edebilirim (yurt dışı fiyatı bile vergisiz $130 şu anda). Bakalım yarın takıp, kullanacağım çünkü tam geçti diyorum yine başlıyor. Dün Radeon Software'da 2 tane video kaydını oyundayken durdurduğum anda ekran karardı ve kaldı yeniden başlatmak zorunda kaldım.

Yoo güzel güzel de 550W. Umarım ileride ihtiyacını karşılar.

Yoo güzel güzel de 550W. Umarım ileride ihtiyacını karşılar.

Yıllardır giriş ve orta seviyenin üzeri ekran kartları almadığım için önümüzdeki 5-6 senede de bu seviye yetecektir bana. Alsam alsam RTX 3060 alırım bundan sonra ona da yeter çünkü yalnızca watt başına performans artıyor bu seviyelerde. AAA oyunlarda 1080P 60 FPS keyfini alayım yeterli bana fazlasında gözüm yok.

Konuyu çözüldü diye işaretmeleyi unutmuşum. @Sylveon güç kaynağını ilk şüpheli gördüğün için seni en iyi cevap olarak etiketledim @Jarex @359149 size ve yardımlarınız için ayrıca teşekkür ederim ve diğer arkadaşlara da. İleride benzer bir sorun yaşayan olursa güç kaynağına odaklanabilirler eğer kötü bir modelse.

Son düzenleme:
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen rastgele, bazen 3-4 saat siyah ekran olmadığı da oluyor. Dün sabah bilgisayarı ilk açtığımda tüm ekran karıncalıydı aynı böyle görünüyordu;

Bu karıncalanma tam bilgisayarın açılış ekranında oldu. 2-3 saniye sonra kendiliğinden düzeldi ve ilk girdiğim oyunda 5-10 saniye sonra sistem kendisini yeniden başlattı. Şu olay yıllardır başıma ilk kez geldi belki hayatımda ilk kez böyle bir sorun gördüm. Bunu bizzat AMD'ye sorduğumda beni teknik bir sorun olabileceği şüphesiyle Sapphire firmasına yönlendirdiler. Durumu onlara da açıkladım ve bir dönüş bekliyorum. Aklımda 2 parça var sorun çıkarabilecek. Dün sabahtan beri de aynı hatayı almadım sistemi zorlamama rağmen.

Şüpheliler;

1. 3, 5 yıllık Dark Force 600W PSU.
2. 5 aylık Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB.

Hocam konuyu hortlatacağım kusura bakmayın. Şu an GTX 970 kullanıyorum ve Hepsiburada indirimlerinden MSI 5500 XT Mech modelini aldım. PSU olarak Corsair 550VS modelini kullanıyorum. Tavsiye eder misiniz ürünü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam konuyu hortlatacağım kusura bakmayın. Şu an GTX 970 kullanıyorum ve Hepsiburada indirimlerinden MSI 5500 XT Mech modelini aldım. PSU olarak Corsair 550VS modelini kullanıyorum. Tavsiye eder misiniz ürünü?

Uygundur. Yalnızca Mech OC modelinin normalden biraz daha ısındığını duydum. Sirkülasyonu iyi bir kasan varsa sorun olmayacaktır. Güç kaynağı da yeterli. Benim bu sorunum hem arızalı HDMI kablosu hem de aşırı eski ve eski güç kaynağından olmuştu. Kısaca bu kartı aldığım Nisan ayından beri sorunsuz çalışıyor ve performansı da oldukça iyi.

Uygundur. Yalnızca Mech OC modelinin normalden biraz daha ısındığını duydum. Sirkülasyonu iyi bir kasan varsa sorun olmayacaktır. Güç kaynağı da yeterli. Benim bu sorunum hem arızalı HDMI kablosu hem de aşırı eski ve eski güç kaynağından olmuştu. Kısaca bu kartı aldığım Nisan ayından beri sorunsuz çalışıyor ve performansı da oldukça iyi.
Hocam şu an 8 GB mı yoksa 4 GB mı yoksa GTX 1660 mı alsam o konuda kararsız kaldım. :D
8 GB olan 2100 lira GTX 1660 da 2200 lira ancak ben AOC 24G2U model Freesync destekli bir monitör kullanıyorum bu yüzden AMD tarafına daha yakınım şu an. Çok kararsız kaldım vallahi ne yapacağımı bilemiyorum. :)

@Tristan23 AAA oyunları oynuyorsan 4 GB VRAM az kalıyor. Bu nedenle 6 veya 8 GB VRAM'li 1660-5500 XT 8 GB - 1660 Super gibi modellere yönelmek iyidir. Şahsen 5500 XT kullanıyorum, güç tüketimi ve sıcaklık değerleri oldukça az. 2100 TL şu anda 5500 XT 8 GB için iyi bir fiyat. Bu sıralar sürücülerle performans artışı da yaşıyor. Freesync monitör için AMD güzel bir tercih olur.

@Tristan23 AAA oyunları oynuyorsan 4 GB VRAM az kalıyor. Bu nedenle 6 veya 8 GB VRAM'li 1660-5500 XT 8 GB - 1660 Super gibi modellere yönelmek iyidir. Şahsen 5500 XT kullanıyorum, güç tüketimi ve sıcaklık değerleri oldukça az. 2100 TL şu anda 5500 XT 8 GB için iyi bir fiyat. Bu sıralar sürücülerle performans artışı da yaşıyor. Freesync monitör için AMD güzel bir tercih olur.

Hocam son olarak şunu sorayım, monitörde Gsync uyumluluğu da varmış ne kadar sağlıklı çalışır bilmiyorum ama 5500 XT mi 1660 mı tercih edersiniz?

@Tristan23 Benim monitörüm G-Sync, Free-Sync dahi yok ama AMD'nin Radeon Software programında şöyle bir özellik var bunu ne zaman açsam yırtılmalar tamamen kayboluyor. Şahsen bugün olsa yine 5500 XT seçerdim çünkü AMD'nin sürücülerle uzun vadede performans artışı bilindik bir olay. RX 570 ile 580 yıllar içerisinde denk fiyatlı Nvidia rakiplerine karşı ciddi avantajlar kazandıysa 5500 XT için de pek farklı olmayacaktır.

Screenshot_1.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı