RX 5500 XT Rastgele siyah ekran ve diğer sorunlar

Makaleler
42
Yaklaşık 2-3 haftadır rastgele siyah ekran hataları almaya başladım. Sürücüden diye düşünüyordum fakat 20.4.2, 20.8.3 ve 4 ay boyunca sorunsuz kullandığım sürücülerde de bu anlık siyah ekranlar gelmeye başladı. Ama bu çok sık veya sadece oyundayken olmuyor. Masaüstü, Chrome, oyun tamamen rastgele, bazen 3-4 saat siyah ekran olmadığı da oluyor. Dün sabah bilgisayarı ilk açtığımda tüm ekran karıncalıydı aynı böyle görünüyordu;

8110a44b5da9dada21f7df5ff85d1c16.jpg

Bu karıncalanma tam bilgisayarın açılış ekranında oldu. 2-3 saniye sonra kendiliğinden düzeldi ve ilk girdiğim oyunda 5-10 saniye sonra sistem kendisini yeniden başlattı. Şu olay yıllardır başıma ilk kez geldi belki hayatımda ilk kez böyle bir sorun gördüm. Bunu bizzat AMD'ye sorduğumda beni teknik bir sorun olabileceği şüphesiyle Sapphire firmasına yönlendirdiler. Durumu onlara da açıkladım ve bir dönüş bekliyorum. Aklımda 2 parça var sorun çıkarabilecek. Dün sabahtan beri de aynı hatayı almadım sistemi zorlamama rağmen.

Şüpheliler;

1. 3,5 yıllık Dark Force 600W PSU
2. 5 aylık Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB

Son düzenleme:
Ürün bu. Bu kart ilk aldığım günden beri sorunsuzdu yalnız. Zaten bilen biliyordur hep demiştim 5500 XT yongası 5600 XT ve 5700 XT'den farklı diye. Bu navi 14, diğerleri navi 12. en az sorunlu model 5000 serisinde.

DDU hiç denemedim ama bakalım. AMD cleanup Utility kullanıyorum hep DDU farklı mı olur sence?

Dostum yalan söylemeyim ben hiç kullanmadım. Forum da ve internet üzerin de herkes bu programla sürücüleri kaldırmamızı öneriyor. Bu tarz sıkıntılarla uğraşmadığım için hiçbir fikrim yok.

En az sorunlu model normalde.
Biliyorum. Az sorun çıkarıyor diğerlerine göre. Ama görüyorsunuz ki yine de sorun çıkarıyor. Dediğim gibi imzamda olan konu yardımcı olabilir size.
DDU hiç denemedim ama bakalım. AMD Cleanup Utility kullanıyorum hep DDU farklı mı olur sence?
DDU yılların programı daha sağlıklı olacaktır.

AMD marka RX500 serisi dışında GPU kullanmayın arkadaşlar daha üst model alacaksan NVIDIA al kafan rahat olsun. Arkadaşın problemi hakkında herhangi bir fikrim yok üzgünüm.Muhtemelen sürücü kaynaklıdır.

@Curesto @RotasızBey @359149 şu karıncalanma ve sistemin kendini yeniden başlatması sürücü kısmını kafamdan silmişti biraz ama yine de deneyeceğim. İhtimalleri boş geçmemek lazım.

@Jarex kullandığım HDMI kablosu bu.

Masraf edeceksin senin kararın ama o kumlanma genelde parazittir (gürültü) kablo dandik veya arızalıysa olur. HP kablo için sıkıntı çıkarmıştı demişti YouTube incelesinde Murat Gamsız. HDMI 2.1 öneriyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Masraf edeceksin senin kararın ama o kumlanma genelde parazittir kablo dandik veya arızalıysa olur. HP kablo için kalitesiz demişti YouTube incelesinde Murat gamsız. HDMI 2.1 öneriyordu.
Kablo arızasından dolayı sistem kendini yeniden başlatmaz arkadaşlar sanmıyorum. Herhangi bir ezilme kırılma yoksa tabi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı