Evden kovulduktan sonra benim de yoktu. Lise, liseden sonraki 2 yılki mesleki gelişim dönemim, sonraki 5 yıllık üniversite dönemimin günlük raporunu buraya yazayım:
Lise: Sabah 7:30'da kalk ve hazırlan, 8:00'da ofisi aç (ofiste yattım 2 yıl), diğer çalışanlar geldiğinde 8:30 dersine okula git, 17:00 civarlarından okuldan çıkış, 18:00'da şirkette ol, gece 2-3 gibi uzak masaüstü servis taleplerini kapat ve teknik servisteki işleri bitir, birkaç saat uyu sonra yine kalk. Bazen sabah 3-4 gibi organize bölgede fabrikalardan birinden geliyordum. Fırsat bulduğun boşlukta ders çalış, ödev yapmaya zaten vakit hiç olmuyor.
Lise sonrası: Sabah 08:00'da iş başı yap, akşam 18:00'da şirketten çık, 19:00'daki yaklaşık 2 yıl süren Microsoft+Cisco eğitimlerine git, 23:00'da eğitimden çık ve 23:30'da şirkette ol, sonra yine ne kadar teknik servis ve uzak teknik destek talebi varsa kapat.
Üniversite: Haftanın 5 günü 08:30-09:00'da okul başlar ve salı hariç 16:00-17:00 arası okul biter, yurt odasına dönüp üstünü değiştir, 18:30 gibi ivedik Organize'de çalıştığın şirkete git, gece bekçi köpekleri eşliğinden çalış, 2-3 gibi odana dön, uyuyup ertesi güne devam et. Şansın varsa ve odana 10-11 gibi dönebiliyorsan ders çalış, sınavlara hazırlan...
Hacettepe'de tıp okuyup tamamen kendi geçimini barda çalışarak sağlayan arkadaşım da vardı, onun işi üniversite döneminde benimkinden de zordu. Bu dediklerimde abartı olan 1 kelime bile yok. İsteyen yapıyor; gerekirse uykusuz kalıyor, gerekirse her gün 4-5 şirketin kapısını aşındırıyor, gerekirse reddedilen 1 başvurudan sonra 60+ başvuru yapıyor, bu sürede dil de öğreniyor, eğitimini de bitiriyor.
Tutturmuşsunuz imkan yok, imkan verilmiyor... O zaman diğerlerinden farkınızı ve hırsınızı göstererek imkanlarınızı kendiniz yaratın, girişken olun olmayan fırsatları bile zorlayın. Teknik servisteki üçlü koltukta 2 yıl geçirip, duş almak ve çamaşır yıkamak için bir fırsat kollarken bana imkanlar mı verildi? Şu bahane bulma huyundan vazgeçseniz her şeyin yapılabildiğini göreceksiniz.
Büyüğümsün.
Gerçeteken tebrik ederim.