Çoğu oyunda neden Türkçe dil desteği yok?

Hocam bağımsız firmalar yapabiliyorken bu kadar büyük şirketlerin yapmaması çok saçma.
Bağımsız firmalar için yerelleştirme satış için oldukça önemlidir. Büyük firmaların böyle bir derdi yok. Bugün Celeste, Dead Cells Türkçe olmasaydı kaç kişi oynardı acaba?

Hocam bunu bende düşündüm ama bir çok bağımsız firma türkçeyi çok güzel sağlamış. Mesela bu oyun demo olmasına rağmen türkçesi çok güzeldi. Translate çevirisi gibi değildi. Bu sadece bir örnek çoğu oyunda gördüm bunu.

Bağımsız firmalar daha çok kazanç ve tutması sebebiyle yapabildikleri kadar dile uyarlıyorlar, Büyük firmaların böyle bir amacı neden olsun ki? Zaten onlar hangi ülkeden ne kadar satacağının ihtimalini ve kazancı çok önceden hesaplıyorlar.

Bağımsız firmalar için yerelleştirme satış için oldukça önemlidir. Büyük firmaların böyle bir derdi yok. Bugün Celeste, Dead Cells Türkçe olmasaydı kaç kişi oynardı acaba?
Bu açıdan düşünmedim ama bu biraz bizim suçumuz o zaman. Yıllardır rockstar oyun çıkarır çıkarmaz alırız. Hiç bir şekilde fragman hariç türkçe yapmadılar.

Mesela korsan ile ilgili olsaydı rusları ve çekik gözlüleri de suçlardık.
Garip olay.

Bizi Arap'da sanıyor olabilirler. Ya da düz mantık gereksiz görüyorlar ekstra enerji sonuçta.

Bazı indie oyunların Discord tarzı topluluk sunucularında Türk arkadaşlar sağ olsun bazen developerleri ikna edip Türkçe getirtebiliyorlar oyuna, veya bakıyorlar Discord'un çoğunda Türk var böyle bir güzellik yapıyorlar, AAA oyunlarda paraya bakıp geçiyorlar.

GTA 5'i korsan kullanan Türk görmedim. Neredeyse herkes paralı alıyor. Oyun ilk çıktığında kendi ülkesinden çok Türkler ilgi gösterdi. Hatırlarsınız belki Enes Batur, Oyun Delisi ve sayılamayacak kadar youtuber sayesinde oyun büyüdü. Ama Türkçe yok. Türkçe Yamalar zaten %90 bile değil. Ruslara yapmayı iyi biliyorlar ama. Ruslar korsanın kralı. Crytek Türklere Türkçe dublaj sundu ama Türkler değerini bilemedi maalesef. Özel fiyat gelmesine rağmen korsan indirdiler. En sonunda EA hareketini yaptı oyunu 100lere şahlandırdı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Ubisoft zaten türklere gram ilgi duymuyor. Türkiye'de ofisi var ama Türkçe yok. Garip.

Rockstar Games biraz inat yapıyor gibi geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…