Çoğunluğun katılmayacağı bir düşünceniz var mı?

İdam cezası geri getirilmeli.
Devletin eline idam gibi bir güç vermek saçmalık bence.

Bir şey daha ekleyeyim, ben "Ailen seni büyüttü, okuttu. Onlara borçlusun." gibi lafları çok saçma. Aileyin görevi okutmak, çocuğun görevi çalışmak. Bunun takdir edilesi bir tarafı yok. Aile içinde iyilik yapılması bence takdir edilesi bir şey değil, bir sorumluluktur.

Son düzenleme:
Türkiye gayet yaşanabilecek bir yer, herkes Avrupa hayranı tamam Avrupa buradan daha iyi yaşam şartları olarak ona bir şey demiyorum, ekonomi olarakta daha iyi ama öyle bir Türkiye’yi kötülüyorlar ki sanki Afganistan, Suriye, mesela sözde Türkiye’nin en tehlikeli şehri Adana, bir kere bile sokakta biri bana “ne bakıyon lan” filan demedi insanları gayet kibar.
“Hiç Avrupa’ya gitmeden bilip bilmeden konuşma” diyen olursa da şu an Avrupa’dayım zaten geçici olarak, herkes ters ters davranıyor bir an önce memleketime dönmek için sabırsızlanıyorum.

Türkiye gayet yaşanabilecek bir yer, herkes Avrupa hayranı tamam Avrupa buradan daha iyi yaşam şartları olarak ona bir şey demiyorum, ekonomi olarakta daha iyi ama öyle bir Türkiye’yi kötülüyorlar ki sanki Afganistan, Suriye, mesela sözde Türkiye’nin en tehlikeli şehri Adana, bir kere bile sokakta biri bana “ne bakıyon lan” filan demedi insanları gayet kibar.
“Hiç Avrupa’ya gitmeden bilip bilmeden konuşma” diyen olursa da şu an Avrupa’dayım zaten geçici olarak, herkes ters ters davranıyor bir an önce memleketime dönmek için sabırsızlanıyorum.
Katılmıyorum, son zamanlarda olan olaylar Türkiye'nin güvenliğini gösteriyor. Düzgün bir ceza alsalar sorun çözülecek ama yapmıyorlar işte. Ben Azerbaycan'da yaşıyorum ama Türkiye'ye 7 günlüğüne gitmiştim ve başıma gelmeyen olay kalmadı.

Son düzenleme:
Lise çok uzar ama ilk aklıma gelenleri yazayım:
  • Eş için verilen nafaka hırsızlıktır.
  • Sokak köpekleri itlaf edilmelidir.
  • Sünnet çocuk istismarıdır (eski bir konuda aksini söylediğim için pişmanım).
  • Herhangi bir şeye saygı duymak zorunda değilsiniz.
  • Zorunlu askerlik olmamalı, aksine askere gitmek isteyenler bunun için para vermeli.

• Zorunlu askerlik olmamalı, aksine askere gitmek isteyenler bunun için para vermeli.
Söylediklerinizin hepsine katılıyorum ama bence eğer ciddi bir durum yüzünden boşanılmışsa kadının durumuna göre nafaka verilmeli (Tabii çocuk kadında kalacaksa) .

Son düzenleme:
Hiç kimse inanmadığı/katılmadığı bir şeye saygı duymaz, korkusundan duyuyormuş gibi davranır. Özellikle din meselesinde.

Ayrıca dini değerleri alenen aşağılamanın veya doğrudan hakaret etmenin suç olmasının hiçbir mantığı yoktur.

Hocam siz direk gerçek ahlaki yok sayiyorsunuz nihilist kokusu aldim sebepsiz yere. Bu sadece dinler icin gecerli bir yapi degildir kisinin 1. dereceden saygisina dogrudan izinsiz hakaret sayilan bir seydir. Burada sizin direk dediginiz şey herkese ve her şeye hakaret serbest olmali. Sahsi ahlak yasalarinca dogru bulmuyorum barbarca bir dusunce tarzi. Toplumda gereksiz yere kargasa ve huzursuzluk yaratir. En sonunda sirf bu sebeple 1900 Türkiye'si solcu sagci savasina bile goturebilir. Dine sovmenin karsi tarafin ailesine hakaretten farkli bir şey olarak gormuyorum. Sahsen beni yaratan kisiye veya dogruan kisiye asla hakareti kabul etmezdim. Hiçbir dusunc etarzuda sizinkine uyacagini sanmiyorum. Biraz agir bir elestri oldu kusura bakmayin cok objektif acidan bakamiyorum bu konulara.

Hocam saygi olmadan coldeki holiganlardan farkimiz kalacagini dusunmuyorum saygi olmadan toplumu olusturamazsiniz. Bu saygi yok dusuncesi genelde sosyal medyada olusan es cinsellik, din kavgalari yuzunden olmasin deniliyor. Inanin bana saygi sadece o iki seyden ibaret degil cok daha fazla rol kaplayan bir şey.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00