Coil Whine sadece oyunlarda oluşabilir mi?

Hocam coil whine dediğimiz ses öyle ekran kartı her yüke girdiğinde yapmaz, spesifik yüklerde ortaya çıkabilir. Misal benim eski ekran kartım normalde hiçbir CW sesi vermezken Crash Time II menüsünde her bir seçenekte farklı notadan ses çıkarıyordu. (GTA modifiye araba kornası menüsünde gezmek gibi)

Benim RX 580'imde bazı oyunlarda oluyordu. V-Sync açınca ne hikmetse gidiyordu.

VSync açınca çoğunlukla gidiyor dediğiniz gibi. CW duyduğum zamanlarda genelde (misal biraz önceki mesajımda verdiğim örnekte) 1000-2000FPS alıyordum (menüde).

Kartı sattığınız kişiye hangi oyunda kaç FPS alırken CW duyduğunu sorun. Eski bir oyun ise tecrübelerimizden yola çıkarak VSync açıp tekrar kontrol etmesini isteyin.

Model nedir? Bende de 6600 XT var. Çok olmasa da hafif bir Coil Whine mevcut. Coil Whine bile sayılmaz.
Sapphire Pulse.
VSync açınca çoğunlukla gidiyor dediğiniz gibi. CW duyduğum zamanlarda genelde (misal biraz önceki mesajımda verdiğim örnekte) 1000-2000FPS alıyordum (menüde).

Kartı sattığınız kişiye hangi oyunda kaç FPS alırken CW duyduğunu sorun. Eski bir oyun ise tecrübelerimizden yola çıkarak VSync açıp tekrar kontrol etmesini isteyin.
World War Z oyunundayken video atmış kendisi. Yükleme ekranında yaşanıyor bobinden gelen cızırtı sesi.
200FPS'in üzerine çıkınca CNC makinası gibi ötmeye başlayan 3060Ti kartım var, bu güne kadar hiç sorun yaşamadım gürültü kirliliği dışında. Arkadaşı bir şekilde buna inandırmak gerek.
Sorun arkadaşın beni yalanlaması. Ben kartı sorunsuz olarak gönderdim.

World War Z oyunundayken video atmış kendisi. Yükleme ekranında yaşanıyor bobinden gelen cızırtı sesi.

Tamam o zaman, muhtemelen düşündüğüm gibi. Yükleme ekranındayken kart üç yüz, beş yüz, belki de binlerce FPS alıyor. Bunun önüne geçmek için aşağıdaki gibi sürücü üzerinden maksimum FPS'i monitörünün yenileme hızının 5-10 üstüne ayarlayabilir. Buradaki CW bence* asla* kusur olarak değerlendirilmemeli.

1650230738247.png

Tamam o zaman, muhtemelen düşündüğüm gibi. Yükleme ekranındayken kart üç yüz, beş yüz, belki de binlerce FPS alıyor. Bunun önüne geçmek için aşağıdaki gibi sürücü üzerinden maksimum FPS'i monitörünün yenileme hızının 5-10 üstüne ayarlayabilir. Buradaki CW bence* asla* kusur olarak değerlendirilmemeli.

Eki Görüntüle 1363431

Hocam dediğimi yapmasını isteyin.
Kendi çektiğim kanıt niteliğindeki videoyu izlediği halde bana cevap bile vermeden kötü referans vermiş. Yardımcı olmak istediğimi düşünmüyorum, karttan anlayan insanın bu ayarları deneyeceğini de düşünüyorum. O referanstan sonraki tek derdim kendi kanıdımı doğrulamak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı