Coil Whine sadece oyunlarda oluşabilir mi?

Kendi çektiğim kanıt niteliğindeki videoyu izlediği halde bana cevap bile vermeden kötü referans vermiş. Yardımcı olmak istediğimi düşünmüyorum, karttan anlayan insanın bu ayarları deneyeceğini de düşünüyorum. O referanstan sonraki tek derdim kendi kanıtımı doğrulamak.

Hocam senin attığın videoya mı inansın, ayağının dibinden duyduğu sese mi? Sattığınız kartta CW sesi mevcut. Ve kaç kere yazdım yine yazayım, FurMark ile tespit edilemeyebilir.

Hocam senin attığın videoya mı inansın, ayağının dibinden duyduğu sese mi? Sattığınız kartta CW sesi mevcut. Ve kaç kere yazdım yine yazayım, FurMark ile tespit edilemeyebilir.
Tamamdır bu farkı bilmem yeterli. FurMark'da olmayabiliyorsa olmuyordur. Teşekkürler.

Tamamdır bu farkı bilmem yeterli. FurMark'da olmayabiliyorsa olmuyordur. Teşekkürler.

Hocam bu CW, her kartta bir miktar vardır. Kimisinde çok duyulur kimisinde az. Muhtemelen sizin kart bugünden bozulana kadar 2000FPS alınan menüler harici gürültülü bir CW vermeyecek ki basit bir önlem ile çözülebiliyor.

Genelde oyunlarda 500-600 FPS alınan menü aralarında daha bariz duyulur coil whine. Ayrıca RTX 3000 serisi tüm kartlarda var coil whine.
3000 serisinden ziyade RX 6000 serisinde daha yaygın bir olay. Mesela kullandığım 3060'ım da neredeyse yok gibiyken 6600 XT'de daha duyulur bir ses var. Tabii sadece kendi kartlarıma göre yorumlamıyorum, genel kullanan insanlarında bahsettiği bir durum bu.

Bende Rx6650xt var yeni aldığım, furmarkta 20dk stres testi sonrasında 2 kez benchmark testi yaptım. Ek olarak amd'nin kendi uygulamasında stres testi yaptım, hiçbirinde ses yapmadı. Ama cs ve valorant oynarken başlıyor, fps max'ı düşürünce ses azalıyor. Hatta haritada baktığınız yere göre bile değişiyor ses :D Yani demek istediğim, oyunda olup furmarkta olmuyor olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı