Coil Whine sadece oyunlarda oluşabilir mi?

boifromasgard

Kilopat
Katılım
1 Şubat 2018
Mesajlar
2.724
Çözümler
8
Yer
Denizli
Geçen günlerde kartımı takasladım. Kartımı yollamadan önce alıcıya tüm testlerini attım. FurMark testi sırasında coil whine olup olmamasını anlayabilmesi için video da çekmiştim, kullandığımız forum üzerinden video yollanmadığını anladığım için videoyu yollamadım ama silmedim de. Kullanıcı kartı aldığında oyunlarda coil whine olduğunu söyledi. Ben oyun esnasında video çekmemiştim ama verdiğim kartın coil whine sorunu olmadığına eminim. Sonradan FurMark testi sırasında çektiğim videoyu da alıcıya ilettim. Bahsettiği gibi cızırtı sesi duyulmuyor test esnasında. Kartı alan kişinin sadece oyunlarda coil whine sorunuyla karşılaşması olağan mıdır? Bobinden cızırtı geldiğini söylüyor kendisi ve referansıma bir yıldız vermiş.
 
Son düzenleme:
Sadece oyunlarda coil whine olduğunu ilk defa duyuyorum. Coil whine zararlı bir şey değil. Bunu alıcıya söyleyebilirsiniz. Eğer coil Whine'a bu kadar takmışsa ekran kartını oyunlar %100 kullandığında korkusundan kullanamaz :D
 
Bir de o sana video atsın bakalım var mı gerçekten dediği gibi.
Hocam arkadaşın attığı videoda cızırtı sorunu var fakat ben sattığım kartta böyle bir sorun olmadığını biliyorum ve elimde sadece FurMark testi sırasında olan bir video kaydı var.
GPU'yu yüke sokarsan Coil Whine sorunu yapar.
FurMark sırasında yok hocam, o da yük.
 
200FPS'in üzerine çıkınca CNC makinası gibi ötmeye başlayan 3060Ti kartım var, bu güne kadar hiç sorun yaşamadım gürültü kirliliği dışında. Arkadaşı bir şekilde buna inandırmak gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı