Coil Whine sorunu hakkında bilgilendirme

• Konuyu başlatan Neutral
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 61
  • Görüntüleme 48.410
N

Neutral

Ziyaretçi
Kart üzerindeki faz üniteleri (Large current choke coil), buradaki bobinlerin seramik veya metal yüzüğün üzerine sıkı sarılmaması ya da dolgu ile düzgün şekilde sabitlenmemesi durumunda bobin üzerinden geçen akımın titreşim yaratması sebebiyle bu ses ortaya çıkar. Ses düzeyi bobinlerin gevşek veya sıkı sarımıyla alakalıdır veya PCB üzerindeki dolgunun durumuyla alakalıdır. Sinir bozucu bir sestir.

Coil Whine sorunu eski serilerde de vardı. Örn: Nvidia GTX700 serisi, AMD R9 serisi.

Coil Whine sorunu, yazılımsal bir sorun değildir. Bobinlerin sarım tekniğiyle alakalıdır.

Siz de aldığınız/alacağınız GTX900 serisinde, veya şu anda kullandığınız ekran kartında böyle sesler duyuyorsanız, iade hakkınız her zaman vardır.

İsterseniz bu sorunu bir de videolar ile gösterelim.

ASUS Strix GTX970:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

MSI GTX970 Gaming 4G:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Gigabyte GTX970 Gaming G1:

EVGA GTX970 SC:

Edit: Yazı uygun bir şekilde düzeltildi, kaynak belirtildi.

Kaynak: http://forum.donanimhaber.com/m_78352146/mpage_1/tm.htm

Konuyu yeni markaların Coil Whine sorunları ile güncelleniyorum.

EVGA GTX970 FTW:

Zotac GTX970:

GALAX GTX970 EXOC:

(0.32'den itibaren)

Gainward Phantom GTX970:

Palit GTX970 Jetstream:

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar geçen hafta Evga GTX 970 SuperClock ACX 2.0 aldım. Fakat CW sorunu mevcut. Vatanı aradım kafana takma dedi. Bana da değişim yaptırmak zor geldi açıkçası. Ses'i fazla duymuyorum kulaklıkla kullanıyom. Sizce ne yapmalıyım ? Karta zararı filan var mı bu sorunun ?

Forumdaki konularda okuduğuma göre karta bir zararı yok fikrimce sesi kasa kapağı kapalı iken duymuyorsanız hiç geri vermeyin..

Hocam karta zararı olup olmadığını tam olarak nerden öğrenebilirim ? Yol yakınken karta performansa v.s. zararı varsa değiştireyim. Sadece ses ise sorun yapmıyorum.

Sadece bu forumda gördüklerimi söylüyorum.
Bende alacağım için 970 çok araştırıyorum benide rahatsız etmeyecek bir ses ise bende geri vermekle uğraşmayacağım. Değiştirdikten sonra daha beteri gelebilir korkusu var.
Forumda okuduğuma göre ömrü ve performansına zararı yokmuş,ve bu coil whine sesini yapımcı firmalar sorun olarak görmüyormuş

Fps'e etkisi var mı?
Birde ben para biriktirdikçe sistemin parçalarını tek tek alıyorum. Geçen ay Vatan'dan MSI GTX970 aldım şu an kutuda duruyor 4000Tllik sistemin 1500Tl lik kısmı kaldı bende tüm parçaları toplayana kadar satın almazsan 4 ay geçmiş olacak eğer kartımsa sorun varsa iadesi/değişimi olur mu ?

Fps'e etkisi var mı?
Birde ben para biriktirdikçe sistemin parçalarını tek tek alıyorum. Geçen ay Vatan'dan MSI GTX970 aldım şu an kutuda duruyor 4000Tllik sistemin 1500Tl lik kısmı kaldı bende tüm parçaları toplayana kadar satın almazsan 4 ay geçmiş olacak eğer kartımsa sorun varsa iadesi/değişimi olur mu ?

FPS'ye etkisi yok. Sadece o sesten rahatsız olup olmamakla ilgili bir durum. Sırf o sesten dolayı 900 serisi almayan arkadaşlarım var. MSI ve Asus'ta o sesin duyulmadığı belirtilmişti birçok kaynakta. Bence değiştirmenize gerek yok. Aslında en son ekran kartını almalıydınız. Çünkü 900 serisi yeni çıktığı için 700 serisi tükendiğinde biraz daha ucuzlayacaktır. Belki kartı verip diğer donanımları aldıktan sonra kartı sona saklamak için değişim yapılabilir.

FPS'ye etkisi yok. Sadece o sesten rahatsız olup olmamakla ilgili bir durum. Sırf o sesten dolayı 900 serisi almayan arkadaşlarım var. MSI ve Asus'ta o sesin duyulmadığı belirtilmişti birçok kaynakta. Bence değiştirmenize gerek yok. Aslında en son ekran kartını almalıydınız. Çünkü 900 serisi yeni çıktığı için 700 serisi tükendiğinde biraz daha ucuzlayacaktır. Belki kartı verip diğer donanımları aldıktan sonra kartı sona saklamak için değişim yapılabilir.
En pahalı parça hemen alıyım diyerek acele ettim bende öyle düşündüm ama 1 ay geçti cayma hakkım yok. Topladığım gün sorun çıkarsa adamlara parça parça aldım bu da tüm sistemin fişi sistemi de bugün başlattım ve sorunlu demeyi planlıyorum. Recep ve Ali abi o kadar övünce videoda bir şey olmaz diyerek aldım.

En pahalı parça hemen alıyım diyerek acele ettim bende öyle düşündüm ama 1 ay geçti cayma hakkım yok. Topladığım gün sorun çıkarsa adamlara parça parça aldım bu da tüm sistemin fişi sistemi de bugün başlattım ve sorunlu demeyi planlıyorum. Recep ve Ali abi o kadar övünce videoda bir şey olmaz diyerek aldım.

Üretimsel bir sorun yoksa bir sıkıntı olmaz. Gayet güzel bir kart. 3-4 inceleyen kaynak da coil whine sorunu olmadığını, sadece kulağını kasa kapağı açıkken dayadığında duyduğunu belirtmişti. Eğer çok takıntılı biri değilseniz şikayetçi olmazsınız. Çünkü bu sorunun adı geçti diye 900 serisi almayan kişiler bile var.

900 serisinin öncesinde de bu sorun var zaten. R9 200 serisinde de, HD7800 serisinde de, GTX700 serisinde de mevcut. Sadece duyulan sesi isimlendiremiyorduk. Sırf bu sorun var diye 900 serisinden vazgeçmek biraz düşüncesizlik olur.

900 serisinin öncesinde de bu sorun var zaten. R9 200 serisinde de, HD7800 serisinde de, GTX700 serisinde de mevcut. Sadece duyulan sesi isimlendiremiyorduk. Sırf bu sorun var diye 900 serisinden vazgeçmek biraz düşüncesizlik olur.

Arkadaşta GTX 660 vardı ve o kartta duyulan bu ses 900 serisinden daha az olmasına rağmen sesten dolayı kartı sattı. Sonra 900 serisi çıktı ve gördü ki 900 serisinde o ses daha fazla. Bu sebeple almak istemiyor.

Neutral, lütfen çözüm olarak uygun mesajın önündeki simgesine tıklayarak bir cevabı çözüm olarak işaretlediğinizden emin olun.
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı