Böyle bir şey mümkünse neden olmasınO zaman ne yapalım? İçinize girip sizi mi kontrol edelim?![]()
Teknolojide çok bir şey yapmıyorum ki zaten. Bilgisayarım kötü arada GTA vc yada sa giriyorum. Onun dışında hep sosyalde takılıp müzik dinliyorum.Annene ve babana söyle. Onlar sana teknolojiyi biraz kısıtlar.
Hayır sorun o değil herkesten utanmam. Arkadaşlarımdan bile utanıyorum.12 yaşında el kadar çocuksun. Okul dışında başka ne arkadaşın olacak?
Liseli, üniversiteli insanların açtıkları konuları görüp de yanlış yorumlamayın kendinizi.
Utangaçlığın çözümü, üstüne gitmektir. Utangaçlık gibi mantıklı olmayan şeyler konuşularak çözülemez. Dişini sıkacaksın, utandığın ortamlara gireceksin.Hayır sorun o değil herkesten utanmam. Arkadaşlarımdan bile utanıyorum.
Utangaçlığın çözümü, üstüne gitmektir. Utangaçlık gibi mantıklı olmayan şeyler konuşularak çözülemez. Dişini sıkacaksın, utandığın ortamlara gireceksin.
Annen baban seni hiç dışarı çıkman için teşvik etmiyor mu?Zaten ben böyle değildim. Biz mahallede oturuyorduk hep dışarı çıkardım arkadaşlarımla gezerdik falan. Apartmana geçince bir de üstüne corona çıkınca. Yaklaşık 4 yıldır evdeyim ve hiç dışarı çıkmıyorum belki 3 ayda 1 kez![]()
Aynen. Mesela ben kekeme bir bireyim. Ve "duyarsızlaştırma" denilen bir çalışma var. Sahile gidiyorum (özellikle tek başıma), oturan grup insanların yanına gidip kendimi açıklayıp 3'er sayfa kitap okuyorum. Arkadaşta kekeme taklidi yaparak oradaki insanların yanına gidebilir. İlk başta ailesiyle gitsin kendini tanıtsın falan. Hatta hiç kekemelik taklidine de gerek yok. Benim adım diye başlar sonra utangaçlık çekiyorum der. Sonra, utangaçlığı yenmem için size kitap okuyabilir miyim, der. Öyle yaparsa özgüveni bayağı artar.Utangaçlığın çözümü, üstüne gitmektir. Utangaçlık gibi mantıklı olmayan şeyler konuşularak çözülemez. Dişini sıkacaksın, utandığın ortamlara gireceksin.
Merhaba arkadaşlar, ben gerçekten çok asosyalim. Yani birkaç arkadaşım var ve sadece okulda görüşüyoruz. Arkadaşımla buluşacaktık fakat ben utanıyorum, o yüzden işim var dedim, uydurdum bir bahane. Her şeyden utanıyorum, çekiniyorum. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Çok utangaç ve asosyalim. Ne yapabilirim?
Aynen. Mesela ben kekeme bir bireyim. Ve "duyarsızlaştırma" denilen bir çalışma var. Sahile gidiyorum (özellikle tek başıma), oturan grup insanların yanına gidip kendimi açıklayıp 3'er sayfa kitap okuyorum. Arkadaşta kekeme taklidi yaparak oradaki insanların yanına gidebilir. İlk başta ailesiyle gitsin kendini tanıtsın falan. Hatta hiç kekemelik taklidine de gerek yok. Benim adım diye başlar sonra utangaçlık çekiyorum der. Sonra, utangaçlığı yenmem için size kitap okuyabilir miyim, der. Öyle yaparsa özgüveni bayağı artar.
Azrailin karşında durmak gibi bir şey bu. Nasıl yapayım ben bunu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.