Çok başarısızım

Ernterne

Femtopat
Daha fazla  
Şu an 11'deyim geçenlerde genel TYT denemesine girdik (ha bu arada TYT mattan özel ders falan alıyorum). Netlerim çok kötü (Türkçe 15 net sosyal 11 fen 10 mat 9). Berbat haldeyim şu anda ciddi ciddi üniversite sınavına girmemeye karar verdim (dersi falan da bıraktım). Çevreme kötü bir halde olduğumu söylesem de abarttığımı zannediyorlar karamsar olma falan diyorlar ama ben gerçekleri söylüyorum, anlamıyorlar. Hedefim çok yüksekti boş beleş sadece diploma sahibi olayım diye üniversite istemiyordum (ama hal ortada). Amacım istediğim bölümde ilerlemekti ama böylesine bir sınavı bile yapamıyorsam nafile (içimi dökecek kimsem yoktu buraya kadar okuduysan sağ ol).

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence elinde diploma olsun diye oku, çok çalışanlar değil torpili olanlar iş buluyor bu devirde. Ve 45 net daha 11. sınıf için çok normal 75'e kadar çıkarırsan iyi bir sıralama yapabilirsin (eğer hedefin tıp değilse).

Hemen hemen herkes bu umutsuzluğu yaşıyor belirli dönemlerde herkes inancını kaybedebiliyor.
Ama daha iyisini yapmak için çaba gösteriyor. Her şey sabırdır bir anda veya kısa sürede başarı asla gelmez deneme netleri gittikçe, geliştikçe artacak. Birkaç deneme motivasyonunu bozmasın çünkü çoğu insan da öyle başlıyor ve gittikçe ilerletiyor.

Umudunu kestiysen neden başladığını düşün. Motivasyon eksiğin var. Başaracağına inanman lazım. Yapamıyorsan yapacağım de. Tek seferde yada 2-3 seferde anlamaman çok normal. Dene dene yeniden dene. Elbet anlamaya başlayacaksın o andan itibaren inancın daha da artacak. Youtube üzerinden ders çalışma konusunda rehber videoları izle. Ben bu gün yatağa girdiğim zaman şu noktaya vardım ve bu yüzden seviniyorum de. Sabah uyandığından tamda şuradan başlayıp şu molalar ile noktaya varacağım de.

Hayalindeki üniversitenin kampüsünde çimenlerde oturduğunu hayal et.

Benim TYT denemem sonucunda 48 net'im (muhtemelen sen de Özdebir'e girdin) falan çıkmıştı. Umudunu kesme, bizim nesil pandemi nesli ve herkes böyle.

Türk insanının en sevmediğim huyu, bir öğrencinin notları düşük olunca ona düşük IQ'lu muamelesi yapmaları. Türk gencinin bilinçaltı da bununla dolu, bu yüzden hata yapmaktan korkuyor.

Deneme sınavı sana sadece hangi konuda eksiklerinin olduğunu söyleyebilir. Senin için bir zeka testi değildir. Şimdi, kazanmak istiyorsan bu deneme sınavı meselesinden dersini almış ve eksiklerini kapatmak için çalışıyor olmalısın. Kendine güvenmiyorsan mezuna kalabilirsin, sorun yok. 1 sene çok büyük bir kayıp değil. Lakin mezuna kalmaya dahi gerek yok bence, önünde 1.5 sene daha var.

Bebeğim daha 1.5 sene var önünde. Amacın okumaksa daha yolun başında bile değilsin. Yapıştır geç, netlerin yükselir. 11.sınıfı iyi tutmaya bak, 12.sınıfda çok yüklenmeyecekler zaten, tyt'yide halledersin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı