Çok Basit Program Yazmak

Hkyinn

Kilopat
Python veya başka bir programlama dili ile nasıl en basit bir şekilde program yazabilirim? Bahsettiğim programda bir buton olacak ve tıkladığımda bir yazı yazacak.

Python' da grafik arayüzü kullanmasını bilmiyorum ancak C#' da form a bir buton ekleyin butona çift tıklayın size kod ekranı gelecek. Oraya"" Messagebox.Show("Gösterilecek yazı"); "" yazın ve F5 ile çalıştırabilirsiniz.

Python' da grafik arayüzü kullanmasını bilmiyorum ancak C#' da form a bir buton ekleyin butona çift tıklayın size kod ekranı gelecek. Oraya"" Messagebox.Show("Gösterilecek yazı"); "" yazın ve F5 ile çalıştırabilirsiniz.
The name 'Messagebox' does not exist in the current context hatası alıyorum

PyQT kullanabilirsin.
Visual-C# kullanabilirsin.
Java kullanabilirsin.
Javascript kullanabilirsin (en kısa yol bu). Web tarayıcı üzerinden çalıştırırsın.

C# için, Forms uygulaması açıp bir buton sürükle. Butona çift tıkla, o butonun "click event"ine gideceksin.
içeriye

MessageBox.Show("Metin Buraya gelecek");

Yaz. Messagebox değil, MessageBox olacak.

Yeni bir teknoloji varken BASIC dili ile yapmak bu iş için pek akıllıca olmaz diye düşünüyorum :)

Her zaman en yenisi kullanılmalı. Sıfırdan yapılacaksa.

Small basic zaten demo .net gibi düşünülebilir bence gayet basit. Daha büyük işler için zaten basic kullanmak süper saçma olur ve büyük ihtimal mümkün olmaz o konuda haklısınız.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı