Çok bilgisizim ne yapmalıyım?

Bilgisiz hissetmenizin sebebi kendinizi hiç bir konuya bağlamamanız. 1 Felsefe kitabı okuyup felsefeyi yaratmış gibi konuşan tipler çok.
Öyle olun demiyorum, oyun oynayın dizi ve film izleyin. Bir şeyler yapın kısaca.

Bence ilgilendiğin ve gerçekten severek bilgi edinebileceğin bir konu bul. Örnek olarak dövüş sanatları, yazılım, futbol, basketbol, bilgisayar oyunları, dil öğrenme, Türk tarihi, teknolojik konular bunlardan birkaçı. Sonra bunlar hakkında temelden bilgi sahibi olmaya bak. İngilizce için ise türkçe altyazılı yabancı dizileri izleyerek başlayabilirsin. Temeli çok sağlam oturtmuş olursun.
Futbolu çok seviyorum teknik-taktik kısmıyla da ilgilenmeye başladım. Maç analizleriyle ilgili yazılar okuyorum ama metnin büyük kısmında okuduğumu anlamıyorum.

Futbolu çok seviyorum teknik-taktik kısmıyla da ilgilenmeye başladım. Maç analizleriyle ilgili yazılar okuyorum ama metnin büyük kısmında okuduğumu anlamıyorum.
İnsan anlamak istediğini anlar hocam. Anlamak istemiyorsunuz. Psikolojik bir durum. Kendinizi "bilgisizim, yapmalıyım, öğrenmem lazım" vs gibi saçmalıklarla doldurmayın.

Futbol'u sadece seyretmeyin. Aynı zamanda bir hobi haline getirin, oynayın da. Bu sizin spor alanında bir yol almanızı sağlar. Teknik/taktik kısımlarını kafanız almıyorsa oynamaya bakın. Eğer arkadaş bulursanız 2 3 kişi ile bile oynanabilir. Bir tane de kafanızda bilgi edinebileceğiniz konu belirleyin. Önceki yazdıklarımdan faydalanabilirsiniz.
İnsan anlamak istediğini anlar hocam. Anlamak istemiyorsunuz. Psikolojik bir durum. Kendinizi "bilgisizim, yapmalıyım, öğrenmem lazım" vs gibi saçmalıklarla doldurmayın.
Doğru fakat bazı insanlar bazı konulara daha yeteneklidir, bu onları sadece daha önden başlatır. Çalışmayla aradaki fark çoğu zaman kapanır. Eğer o konuya ilginiz yoksa ve kendinizi zorlarsanız dediği gibi bu size eziyet olur. İlgi alanınızı bulmanız lazım. Zaman verin kendinize.

Okurken daraldım. Bir durun, sakin olun. Sanki 70 yaşındaymış gibi yazmışsınız.
Bugüne kadar sadece oyun oynadığınızı belirtmeniz göz önüne alınırsa bağımlıymışsınız gibi gözüküyor. Ve maalesef oyun bağımlılığının böyle kötü yan etkileri var(birinci elden tecrübe edildi).
Bu konuda yapmanız gereken şey ise kendinizi sosyal ortamlara sokmaya zorlamanız. O bilgisayarın başından elbet bir gün kalkılacak ve dışarı çıkılacak. Ya bugün ya da yarın.

Teknolojiyi sevdiğinizi söylediniz ama hangi dalını seviyorsunuz, onu belirleyin. Her şey hakkında bilgi sahibi olamazsınız ama sevdiğiniz dal üzerinde ciddi şekilde yoğunlaşabilirsiniz. Kendimden örnek verecek olursam ben küçük ateşli silahlara çok ilgi duyuyorum. Başta demiştim ki ben ateşli silahları gerçekten çok seviyorum yani her şeyini öğreneceğim ama sonra tekrar düşündüm ve ateşli silahların çok kapsamlı bir başlık olduğunu, tanklardan füze bataryalarına kadar çok geniş bir alanı kapsadığını fark ettim. Sonra dedim ki ben en iyisi küçük ateşli silahlar üzerine yoğunlaşayım. Mekanizmalarına, çalışma prensiplerine, hangi amaçla yapıldıklarına yoğunlaştım. İyi bir bilgi birikimi edindiğimi de düşünüyorum ve hala da öğrenmeye çalışıyorum. Mauser'in ateşli silahların dizaynına olan katkısını okuduğum kitaplardan ve makalelerden öğrendim. "Ben Mauserci'yim Arkadaş!" böyle doğdu.

Genel kültür bilgisi edinmenin ise sabit bir yolu yok. Okudukça, izledikçe edinirsiniz.
Ders ve yabancı dil konusuna gelirsek, yabancı dili İngilizce alt yazılı film izleyerek, yabancı müzik dinleyerek öğrenebilirsiniz. Konuşma yeteneğini geliştirmek istiyorsanız, bir arkadaşınızla muhakkak bir imkan bulup yurt dışına çıkmanızı öneririm çünkü ben de o konuda zayıfım ve çıkabilmek için uzun zamandır fırsat kolluyorum(ama bazı insanlar pangolin yiyip yarasa çorbası içtiği için olmadı).
Matematiğinizi düzeltmek için derhal başlayın, çok eksik hissediyorsanız dershaneye yazılın. Olduğu kadar düzeltin. Korku normaldir çünkü sizi dinç tutacaktır.
Edit: Kimi niye kızdırdık ki acaba?

Son düzenleme:
Dostum çok daralmışsın. İlgi alanlarına yönel ve oralardan gelişmeye çalış. Mesela benim kişisel savunma silahlarına ilgim vardı. Sadece Türkçe kaynaklar okuyabiliyordum. İngilizce okumak için biraz İngilizce öğrendim. Sonra kaynaklardan İngilizce aslını okumaya çalıştım. İlk başta çok zorlandım ama artık rahatça okuyorum. Gerçi hala konuşamıyorum ama...

Şu kanalın videolarını izle ülkenin ve dünyanın gündemini öğrenmeye hafiften başlarsın. Güncelleri izle.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı