Çok Boş Yaşıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha fazla  
Selamlar Technopat Halkı iki aydır sürekli kafamda dolaşan soruları sizinle paylaşmak istedim. Şöyle bir dönüp baktığımızda zamanımızı ne kadar da boş geçiriyoruz. Burada ders çalışmaktan veya sınavlardan bahsetmiyorum. Benim bahsettiğim şey kendimizi geliştirmek, bir yerleri gezip görmek vb. Küçüklüğümüzden beri bizi soktukları kalıplar içinde sıkışıp kalmışız mesela dersine çalış ondan sonra üniversiteni oku sonra bir KPSS ondan sonra da memur ol. Düşününce ne kadar da kötü geliyor değil mi? Biz etrafımızdakiler ne der baskısıyla kıymetlimizi koltuktan kaldırmıyoruz ve buna devam ediyoruz. Çünkü alışmışız küçüklükten beri bunlar kafamıza kazınmış. O kadar fazla aile kökenine bağlanmışız ki aykırı bir şey yapmaktan korkar olmuşuz(Aileye saygısızlık yapmaktan bahsetmiyorum sadece kendi kararımızı kendimizin vermesinden bahsediyorum.). Ben bunun farkına daha yeni yeni varıyorum ve dönüp lise yıllarıma baktığımda zamanımı ne kadar da boş geçirmişim diyorum. Sizin de fikirlerinizi duymak isterim sizce neden biz Finlandiya gibi japonya gibi sistemli ve düzenli olamıyoruz? Tabi ki istisnalar olabilir ama çoğumuzun böyle olduğunu düşünüyorum. Bir de bu durumu nasıl düzeltebiliriz merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
japonya gibi sistemli ve düzenli olamıyoruz?
Olanaklar Türkiye'dekinden hayli hayli iyidir, fakat Japonya' da okul ve ders baskısı büyüktü diye biliyordum. Ayrıca burada her sene müfredattan bir şeyler çıkartılmıyor mu? Eksik miktarda bilgi öğreniyor, buna rağmen ağır bir eğitim görüyorsak vay halimize.

Olanaklar Türkiye'dekinden hayli hayli iyidir, fakat Japonya' da okul ve ders baskısı büyüktü diye biliyordum. Ayrıca burada her sene müfredattan bir şeyler çıkartılmıyor mu? Eksik miktarda bilgi öğreniyor, buna rağmen ağır bir eğitim görüyorsak vay halimize.
Detayını bilmiyorum fakat boş boş oturmaktansa çalışmak her zaman iyidir diye düşünüyorum.

• Beğen
İfadeler: acv
Detayını bilmiyorum fakat boş boş oturmaktansa çalışmak her zaman iyidir diye düşünüyorum.
Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Ama çalışmaktan kastımı açık olarak belli etmekte fayda var.

Test kitabı çözmek yerine ilgi alanıma yönelik alabileceğim bir eğitime, bütün gün bile olsa hayır demezdim açıkçası.

İstanbul'daki müzelerin 18 yaş altı ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Veya ne bileyim bir belediyenin açtığı kültür binalarının içindeki aktivitilerin ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Bedava dil eğitimi alabileceğini biliyor muydun? Ücretsiz tiyatro, sinema izleyebileceğin yerleri biliyor muydun?

Hiçbir şey yapma. Al kitabını, bir kütüphaneye git oku, ders çalış.

İstanbul'da isen alternatifin çok. O kadar çok aktivite var ki istesen hepsine vakit bulamazsın. Bahanelere sığınmak bence bu. Ayrıca eğitim sistemi çöpse herkese çöp :) Herkes o yollardan geçiyor. Eğitim çöp deyip okumamak da bahanedir. Bu kişilerin sonu BİM'de kasiyerlik zaten.

Azim, sabır, emek...

Bu 3 kelime hayat felsefen olsun.

İstanbul'daki müzelerin 18 yaş altı ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Veya ne bileyim bir belediyenin açtığı kültür binalarının içindeki aktivitilerin ücretsiz olduğunu biliyor muydun? Bedava dil eğitimi alabileceğini biliyor muydun? Ücretsiz tiyatro, sinema izleyebileceğin yerleri biliyor muydun?

İstanbul'da isen alternatifin çok. O kadar çok aktivite var ki istesen hepsine vakit bulamazsın. Bahanelere sığınmak bence bu. Ayrıca eğitim sistemi çöpse herkese çöp :) Herkes o yollardan geçiyor. Eğitim çöp deyip okumamak da bahanedir. Bu kişilerin sonu BİM'de kasiyerlik zaten.

Azim, sabır, emek...

Bu 3 kelime hayat felsefen olsun.
Yazıyı okurken bir ara sen hükümetten para falan mı aldın diye düşündüm. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı