Yorumu okumadınız galiba. Ekran kartlık bir işi yok müzik ile ilgilenilecek. Oyuncu değil yani.
Demek istediğimi anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Yapmayın.
Bilerek mi üstüme geliyorsunuz, bilmeden mi, bilmiyorum ama.
Ben kendimi anlatamıyorum varsayım sana detaylıca yazıyorum.
Bilgisayar, dengeli olması çok önemli. Üst düzey bir işlemciyi en düşük cipsete takmazlar. Takarsın ama, mantıklı olmaz. Onun yerine daha orta düzey işlemci ve orta düzey anakart daha mantıklı.
Örnek olarak;
R7 3700X - H310 dengeli değil.
Ama R5 3600X - B 450 daha dengeli.
Ayrıca bir oyuncu bilgisayarında önemli olan ekran kartidir. Daha sonra o kartı besleyecek işlemci, o işlemciyi besleyecek anakart, o sistemi oyun oynarken besleyecek güç kaynağı...
Oyun bilgisayarı ekran kartına bağlı. İşlemcinin gücüne bağlı olarak ne kadar yüksek ekran kartı o kadar çok FPS.
Bu dediğim oyun bilgisayarı için geçerli. Tekrar söylüyorum. Oyun. Oyun. Anladın değil mi? Oyun. Müzik değil. Oyun.
Mesela madenciler, en ucuz işlemci, içinde en çok PCI portu olan özel anakart alıyorlar. Neden? Çünkü işlemciye gerek yok. Tüm yük ekran kartında. CPU boşta. CPU ile illa kazım yapan paralar vardır ama, ben genelde ekran kartı gördüm. İşin odağı yine ekran kartı bak.
Ama ben CPU'ya yüklenen iş yapacağım dersen, müzik dersen, render dersen, o zaman kullanacağınız programlar nasıl ve hangi parçaya ağırlık veriyorsa o şekilde sistem toplanır.
O kadar fantezi sistem gördüm. Render bilgisayarı. Xeon işlemci, ama içinde ekran kartı yok değil.
Ben sadece işlemci kullanıyorum deyip sadece işlemci üzerine sistem kurarsan, üzülürsün.
Bana 20.000$ olan render bilgisayarı göster. Ama içinde GT 730 olsun.