Çok Hızlı Konuşuyorum

Akerfeldt

Kilopat
Katılım
7 Şubat 2019
Mesajlar
3.865
Makaleler
2
Çözümler
8
Yer
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar. Son 4 yıldır konuşmam çok bozuldu, gerçekten çok hızlı konuşmaya başladım.
İnsanlara bir şey sormak istiyorum, sonra diyorum ki benim konuşmam bozuk çok hızlı konuşuyorum diye derdimi anlatamam, vazgeçiyorum sormaktan çok zoruma gidiyor.
Diyeceksiniz ki diksiyon kursuna git. Şu anda diksiyon kursuna gidemem. Mayıs ayında yaz dönemi stajına başlayacağım, 6 ay sürecek. Eğer saatleri uyarsa belki yazın giderim diksiyon kursuna.
Benim bu hızlı konuşma sorunundan kurtulmam için ne yapmam lazım? Bıktım artık bundan.
Kendimi sıkıp yavaş konuşmaya çalışırsam eğer resmen kekeme insanlar gibi kekeleyerek konuşuyorum. Çok üzüyor beni bu durum. Sürekli aynı kelimeyi söylüyorum karşıdaki anlasın diye. Ne yaparsam yapayım, kendimi ne kadar sıkarsam sıkayım bu konuşmam yavaşlamıyor bıktım artık ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle bişey deniyebilirsin: Kelimeleri heceleyerek yavaş yavaş okuyup zamanla bu heceleri okumayı hızlandırabilirsin böylece kelimeleri doğru ve net bir şekilde telafuz edebilirsin.
 
Bu problem bende de var :) Son zamanlarda mecburen kendimi kasıp yavaş konuşmaya çalışıyorum :) Tabi bu sorun kendimi bildim bileli var bende.
 
Sesli yavaş bir şekilde her gün 1 saat kitap okuyarak sorun çözülebilir diye umuyorum.

Bu^^

Bende de benzer bir sorun var gibi. YouTube videolarını 2x hızda izlemekten manyak olduk. Sesli kitap oku. Sonra da diksiyon kursuna git. Ben gittim, epey bir şey öğrendim kursta.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Heyecan yapıyorsun galiba konuşurken. Bazıları heyecanlanınca konuşması hızlanır ve kelimeleri yuvarlanmaya başlar. Çabuk anlaşılır;)
Hayır. İçimde heyecan hissinden eser yok ama sanki hep heyecanlıymış gibi konuşuyorum.
Bir kitabı anlayarak okumaya çalış. İlk kitabını bitirdiğinde farkı görüceksin.
Bol bol kitap okuyan birisiyim zaten. Ama sesli okumadıktan sonra konuşmaya pek bir faydası olmuyor sanırım :/
Bu^^

Bende de benzer bir sorun var gibi. YouTube videolarını 2x hızda izlemekten manyak olduk. Sesli kitap oku. Sonra da diksiyon kursuna git. Ben gittim, epey bir şey öğrendim kursta.
Bu yıl 6 ay yaz dönemi stajım var Recep abi eğer saatlerime uyarsa kesin gideceğim diksiyon kursuna zaten. Sesli kitap okumayıda deneyeceğim çok teşekkür ederim. :)
 
Son düzenleme:
Hayır. İçimde heyecan hissinden eser yok ama sanki hep heyecanlıymış gibi konuşuyorum.
Aynen dediğim gibi işte. Ortada bir şey yok ama sanki çok heyecanlı gibi hızlanıyorsun konuşurken:) Stres yönetimine ihtiyacın var bence. Yani mesela kendi kendine sanki pratik yapar gibi konusabilirsin ama gözünde sanki kalabalıkta gibi canlandırabilirsin. Karşındaki insanın senin gibi olduğunu, senden daha yüksek biri olmadığını aklında tut devamlı. Bu sana yardımcı olabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı