Çok ısınan işlemci patlayabilir mi?

Böyle bir olasılık var mıdır? Eğer çok ısınıyor ise ve uzun saatler çalışırsa patlayabilir mi?

Öyle bir şey olsa teröristlerin elinde hep FX serisi işlemci görürüz :D

Benim kuzenin kasasında da ısı problemi vardı. İşlemciden mi kaynaklıydı tam hatırlamıyorum ama oyunlarda 90 100 arası oynuyorum diyordu. Bir süre sonra çocuğun kasası oyun oynarken havaya uçmuş. Ciddiyim bu arada C4 gibi patlamış. Travma oldu çocukta, bilgisayar görünce uzak duruyor.

Benim kuzenin kasasında da ısı problemi vardı. İşlemciden mi kaynaklıydı tam hatırlamıyorum ama oyunlarda 90 100 arası oynuyorum diyordu. Bir süre sonra çocuğun kasası oyun oynarken havaya uçmuş. Ciddiyim bu arada C4 gibi patlamış. Travma oldu çocukta, bilgisayar görünce uzak duruyor.

Havaya uçmuş derken? Bomba gibi patlamış yani :D?

Hocam bayağı bayağı gümlemiş. Parçalar dört bir yana savrulmuş. Kasanın dış kısmı dağılmış. Evden dışarı atmış çocuk kendini korkudan. Yalan değil bu arada, evlerine gittim gördüm bildiğin savaş alanına dönmüş.

Hocam maalesef öyle bir şey olma imkanı yok. Kasanın kapak vidaları takılıyken ve çengele takılıyken kasanın patlaması demek demiri eğebilecek kadar güçlü bir patlama oluşturması demek. Bu da imkansız. İşlemciden kaynaklı olamaz çünkü üzerinde soğutma bloğu var patlama olsa bile blok şokun dışarı vurmasını engeller, ki işlemcinin patlayabilme ihtimali yoktur. Ekran kartından kaynaklı desek onunda bloğu var. Tek imkan psu da kalıyor onun da maksimum bobinleri yanar. Yani öyle bir patlama söz konusu değil. Bilgisayar parçalarını aşırı yükleyerek arıza çıkartan bir sürü kanal izledim ama hiçbirinde öyle bir patlama söz konusu değildi. Biraz yalan gibi geldi bana.

Hocam maalesef öyle bir şey olma imkanı yok. Kasanın kapak vidaları takılıyken ve çengele takılıyken kasanın patlaması demek demiri eğebilecek kadar güçlü bir patlama oluşturması demek. Bu da imkansız. İşlemciden kaynaklı olamaz çünkü üzerinde soğutma bloğu var patlama olsa bile blok şokun dışarı vurmasını engeller, ki işlemcinin patlayabilme ihtimali yoktur. Ekran kartından kaynaklı desek onunda bloğu var. Tek imkan psu da kalıyor onun da maksimum bobinleri yanar. Yani öyle bir patlama söz konusu değil. Bilgisayar parçalarını aşırı yükleyerek arıza çıkartan bir sürü kanal izledim ama hiçbirinde öyle bir patlama söz konusu değildi. Biraz yalan gibi geldi bana.
Bu anlattığım olay 10 seneyi geçiyor, ozamanki sistemlerde mümkün olabilir belki

Bu anlattığım olay 10 seneyi geçiyor, o zamanki sistemlerde mümkün olabilir belki.

Aşırı yükleme videoları da ortalama o zamanlarda popüler olduğu için o dönemde geçiyor zaten.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunun gibi 10 12 yıllık videolardan oluşuyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı