Çok kararsızım ve mutsuzum

pilotds

Hectopat
Yer
Edirne
Daha fazla  
Bu YKS sınavı yüzünden artık çok mutlu olamıyorum ve kapanmaya başladım. Sınava çalışmaktan sıkıldım mutlu olamıyorum ve kafam tek YKS için çalışıyor. Önceden mutlu olduğum şeyleri yapsan bile gram zevk almıyorum. Üniversitede bir bölüm kazansam bile ne bileyim artık bu rütin yüzünden mutlu olamıyacağım geliyor aklıma, ülke şartları yüzünden okusam bile iş bulamama aklıma takılıyor. Asıl yapmak istediğim meslek amacım uçaklarda kabin memuru olmak hem uçaklarla ilgili bir meslek sahibi olmak istedim ama pilotaj malum onu olamam. Bende kabin memuru olmaya karar verdim sağladı şartlar güzel parası güzel aileme ve bana sağladığı şartlar güzel. Ama gene de çalışıyorum çünkü hani belki de bu ülkede bir algı ama 4 yıllık üniversite kazanamazsam bir işe yaramayacak gibi hissediyorum.

Eğer istediğin bölümü kazanamazsan bana göre tek bir 4 yıllık yerine 2 farklı 2 yıllık okumak daha mantıklı. Çünkü KPSS ile tercih yapacağın zaman nerdeyse tüm meslekler ilgili bir bölümden mezun olma şartı arıyor. Yani 2 bölüm okuyarak meslek alanını genişletebilirsin. Çünkü artık her meslekte bölüm şartı var.

Eğer istediğin bölümü kazanamazsan bana göre tek bir 4 yıllık yerine 2 farklı 2 yıllık okumak daha mantıklı. Çünkü KPSS ile tercih yapacağın zaman neredeyse tüm meslekler ilgili bir bölümden mezun olma şartı arıyor. Yani 2 bölüm okuyarak meslek alanını genişletebilirsin. Çünkü artık her meslekte bölüm şartı var.

Uçaklarda kabin memura olarak çalışmak istiyorum (hostes, host) diğer alanlara çok ilgim yok. O yüzden üniversite tercihinde sivil havacılık ve kabin hizmetleri üniversitesini seçeceğim ama aptallık gibi olur mu onu düşünüyorum.

Ben de hazırlanıyorum ama ben tam aksine sınavı dönüm noktası olarak görüyorum. Yani girdikten sonra rahatlayıp keyfimi yerine getirecek şeylere yönelmeye başlayacağım ve mutlu olacağımı düşünüyorum zaten şu anda da kötü halde değilim ama sınav bittikten sonra rahatlama gelecek bence.

Ben de hazırlanıyorum ama ben tam aksine sınavı dönüm noktası olarak görüyorum. Yani girdikten sonra rahatlayıp keyfimi yerine getirecek şeylere yönelmeye başlayacağım ve mutlu olacağımı düşünüyorum zaten şu anda da kötü halde değilim ama sınav bittikten sonra rahatlama gelecek bence.

İlk başlarda bende öyleydim ama sonra okuyunca iş bulamama çalışma saatimi arttırdım bir yandan staj görüyorum dershane var kaldıramadım okuyunca bu ülke için geçerli çok da bir heveslenmeme gerçeğini görünce mental olarak kırıldım 2 gündür ders çalışmıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı