Çok kararsızım

Mr White

Hectopat
Kafam çok karışık 1 hafta olmasına rağmen liseden soğudum. Liseden soğumamın nedeni ise asosyal olmam ve derslerin ağır gelmesi. Babam okumayacaksan çıraklığa gidersin en azından elinde mesleğin olur dedi, aslında haklı... 4 yıl zar zor dayanabilir miyim diyorum bir de hiç uğraşmayıp çıraklığa gitsem mi? (en azından kafam ağrımaz) diye düşünüyorum. Tavsiye verir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence en azından liseyi bitirdikten sonra çıraklığa git. İlk başlarda okula alışamamandan dolayı bu tarz şeyler gayet normal. Kendine biraz zaman vermen gerekiyor.

Hocam okul daha yeni başladı, alışamama olayı gayet normal. Ayrıca çıraklık işini lise bittikten sonra düşünün çünkü ders çalışırsanız ve iyi bir üniversite kazanırsanız hayatınız çok daha farklı olur. Ama benim zaten okulla alakam yok, ortaokulu bile zorlama geçtim diyorsanız çıraklığa başlayın.

Eğer çıraklık gibi bir şey düşünüyorsanız açığa geçip bir berberde berberlik öğrenip ardından ustalık belgesini de alıp berberlik yapabilirsiniz. Berberlik ve kuaförlük iyi bir meslek ben olsam bu yönde tercih yapardım. Tabii ilginiz yoksa orası başka.

Hocam dört sene okumamak için hayatınızı zora sokacaksınız. Karar sizin ama daha 1. haftada dersler zor diye bırakmak çok saçma geliyor bana. Hiçbir öğrenci konuları şıp diye anlamıyor, anlamak isteyen çalışıp yapıyor, istemeyen bırakıyor. Hayatınızı daha iyi bir şekilde yaşamak istiyorsanız tavsiyem çalışıp, okumaya devam etmenizdir. Bir yere çırak olarak gidince başım ağrımaz kelimesini de doğru bulmuyorum şahsen, çırak olanlara her türlü işi yaptırıyorlar bir de ortama pek iyi diyemem. Umarım en doğru kararı verirsiniz.

Kafam çok karışık 1 hafta olmasına rağmen liseden soğudum. Liseden soğumamın nedeni ise asosyal olmam ve derslerin ağır gelmesi. Babam okumayacaksan çıraklığa gidersin en azından elinde mesleğin olur dedi, aslında haklı... 4 yıl zar zor dayanabilir miyim diyorum bir de hiç uğraşmayıp çıraklığa gitsem mi? (en azından kafam ağrımaz) diye düşünüyorum. Tavsiye verir misiniz?
Okulunuzun türü nedir?

Meslek ise bölüm adı da alabilir miyim? Puan + yüzdelik dahil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı