Ben çok kiloluyum. Boyum 164 falan ama kilom 79 çok üzülüyorum. Göbeğim resmen bira göbeği gibi. Çok sağlıklı besleniyorum ama böyle.
Geçen şu başlıkta kilo nasıl oluşur/nasıl geri verilir, anlattım:
Sadece kan değerlerime bakıldı hepsi normal çıktı metabolizma hızımı bilmiyorum :/ ama dediğiniz gibi biraz yavaş olabilir Metabolizma hızı ölçülüyor mu bilmiyorum zaten 😁 ama bir kaç alameti var. Mesela arkadaş ortamında biri vardır afedersiniz ama hayvan gibi yiyordur ama ne kilosu vardır ne...
Yediklerinin aslında ne olduğunu bilirsen, ne yaparsan o yağlar gider anlarsan, hemen 1 haftada değil ama geldiği hızla geri yok edebilirsin.
Yemeni düzeltmen en öncelikli, ama onun yanına moralini de düzeltmen şart.
Bunun da en güzel yolu
spora başlamaktır. Spor ve yeni tanıştığın kişiler kafanı dağıtır, kendine zaman tanırsan her şey düzelir.
Spor olarak kendini savunma sporları gençler arasında çok popüler, kick boks ve diğerleri.
Ya da olimpiyatlarda gördük, güreşçiler ve okçular altın madalyalar aldılar. Okçuluk gibi bir spor için boy/kilo gibi bir engel de yok. Salon içinde yapılan sporlar, ya da yüzmek, kürek gibi yaşadığın yere göre imkanların da var.
Önemli olan başlayıp devam etmen. Başardıkça üzüntün kaybolur, yeteneklerinin kendin de farkına varırsın, o arada yeni arkadaşlar edinirsin, spor yapan, düzgün güvenilir insanlar.
Devamı da ardından gelir.
Kesinlikle hep evde bilgisayar başında zaman geçirme, dışarıda güzel bir hayat var, kendine güvenmen ve sabırlı çalışkan olman yeterli.