Çok kiloluyum

590736

Hectopat
Katılım
10 Ekim 2022
Mesajlar
2.552
Makaleler
1
Çözümler
26
Ben çok kiloluyum. Boyum 164 falan ama kilom 79 çok üzülüyorum. Göbeğim resmen bira göbeği gibi. Çok sağlıklı besleniyorum ama böyle.
 
Ben çok kiloluyum. Boyum 164 falan ama kilom 79 çok üzülüyorum. Göbeğim resmen bira göbeği gibi. Çok sağlıklı besleniyorum ama böyle.
Geçen şu başlıkta kilo nasıl oluşur/nasıl geri verilir, anlattım:

Yediklerinin aslında ne olduğunu bilirsen, ne yaparsan o yağlar gider anlarsan, hemen 1 haftada değil ama geldiği hızla geri yok edebilirsin.

Yemeni düzeltmen en öncelikli, ama onun yanına moralini de düzeltmen şart.
Bunun da en güzel yolu spora başlamaktır. Spor ve yeni tanıştığın kişiler kafanı dağıtır, kendine zaman tanırsan her şey düzelir.

Spor olarak kendini savunma sporları gençler arasında çok popüler, kick boks ve diğerleri.
Ya da olimpiyatlarda gördük, güreşçiler ve okçular altın madalyalar aldılar. Okçuluk gibi bir spor için boy/kilo gibi bir engel de yok. Salon içinde yapılan sporlar, ya da yüzmek, kürek gibi yaşadığın yere göre imkanların da var.

Önemli olan başlayıp devam etmen. Başardıkça üzüntün kaybolur, yeteneklerinin kendin de farkına varırsın, o arada yeni arkadaşlar edinirsin, spor yapan, düzgün güvenilir insanlar.
Devamı da ardından gelir.
Kesinlikle hep evde bilgisayar başında zaman geçirme, dışarıda güzel bir hayat var, kendine güvenmen ve sabırlı çalışkan olman yeterli.
 
Son düzenleme:
Ben çok kiloluyum. Boyum 164 falan ama kilom 79 çok üzülüyorum. Göbeğim resmen bira göbeği gibi. Çok sağlıklı besleniyorum ama böyle.

Dostum futbol oyna, basketbol oyna ancak kilo vermek için değil de severek gerçekten koşarak oyna, bu sayede kilo bence verebilirsin, cips, kola tarzı şeylerden uzak dur.
 
Hocam spor, sağlıklı beslenme ve önemli olan akşam yemeğini az yemek. Akşam yemeğini yakmak zor oluyor.
 
Tam bilmiyor olabilirim, ama sağlıklıda beslensen, çok fazla beslendiğin sürece bu kilo yapabilir diye biliyorum. Ayrıca çok fazla beslenmekte sağlıklı beslenme olmuyor sanırsam. Sağlıklı derken neyi kastediyorsunuz? Kalori açığı oluşturup(Yani kendinize belirli seviyede yeme sınırı koyarsanız ve çoğunlukla kötü şeker, aşırı yağ tarzı şeyler yemezseniz.), artı olarak spor yaparsanız ve herhangi bir sağlık sorununuz yok ise buna engel olacak, kilo verebilirsiniz diye düşünüyorum. En basitinden kendiniz evde egzersizler yapmayı deneyebilirsiniz.

Basit aslında mantık, günlük alman gereken kalorinin daha düşük bir miktarını al, olmadı mı istediğin gibi? Bi tık daha düşür, tabii 2-3 günden bahsetmiyorum bunun için, en az bari 1 hafta bunu yap gözlemle ve ona göre kendine bir plan/beslenme düzeni çıkart. İnternette günlük alman gerek kaloriyi hesaplamana yardımcı olabilecek siteler de var.
 

Geri
Yukarı