Çok kod bilmeden uygulama yapma

VolantMito

Hectopat
Katılım
22 Temmuz 2023
Mesajlar
2.297
Makaleler
1
Çözümler
14
Selamlar. Kod biliyorum az çok ve biraz da yapay zekadan destek alacağım. Mesela maçkolik gibi uygulama denemek istiyorum. Yani canli haber sonuç bunları direkt buraya atsın istiyorum. Sadece skorları filan da olur. Fakat nasıl yapılıyor bilmiyorum. O yüzden destek istiyorum. Fikirdir ilk ne yapılmalı? Her şeye açığım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
API'ın ne olduğunu öğrenmelisin önce. Bu tip verileri API ile alıp düzenleyebiliyorsun, he bir de karşı tarafın bunu da desteklemesi lazım.
 
Değerli @VolantMito , düşünceniz güzel ve aksiyon almak istiyorsunuz ancak yapay zekâ (Y.Z.) destekli proje geliştirme fikri güzel olsa da, gerçek hayatta projeler düşündüğünüzden daha karmaşık olabilir. Kurumsal şirketlerin projeleri üzerinde çalışırken, genellikle 3-4 ay boyunca proje detayları tasarlanır; kapıdan son kullanıcıya kadar her aşama düşünülür. Basit uygulamalar (haber, skor vb.) için bile sağlam bir altyapı ve yazılım dili bilgisi (Java, PHP vb.) gerekir. Mikro servis yapısı gibi ileri düzey konular da devreye girebilir.

Y.Z. kullanmak kötü veya etik dışı değil; zaman kazandırır, bazı kod testleri veya BASH komutlarında işe yarar. Ancak sadece Y.Z. ile kod üretmek, uzun vadede “öğrenme” sağlamayabilir; sürekli talimat veren konumda kalabilirsiniz. Öneri, @bitwise 'nin dediği gibi bir yazılım dili öğrenip, temeli oturttuktan sonra Y.Z. araçlarını verimlilik amaçlı kullanmaya başlamak daha doğru olur. "Fikirdir ilk ne yapılmalı? Her şeye açığım." sorusuna en iyi yanıt sanırım, "dil öğrenme" olacaktır.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı