Çözüldü Çok RAM kullanmak soruna yol açar mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Windows çöp olduğu için çoğu uygulama pat pat çöker.
Sanal bellek otomatikteyse verilerin bir kısmı oraya aktarılır.

GNU/Linux'ta bellek ve işlemci yönetimi iyi yapıldığı için genelde sorun yaşamazsınız.

Donanımsal sorun oluşması için donanımsal bir sorunun olması gerekir. :D

Genel olarak böyle.
Linux dünya çapında sadece %1 tarafından kullandılığı için hakkında pek olumsuz haber duymuyoruz. Linux pazar payı %5 olsun, burası sorundan geçilmez. Buna adım gibi eminim.

Soruya cevabım: Hayır, %100 bellek de kullanılsa bu bir sorun teşkil etmez. Sanal bellek devreye girer. Aşırı bellek kullanımı bellek arızasına sebep olmaz.
Windows tarafında daha çok çökme yaşanıyor.
GNU/Linux tarafında çökme yok demedim.
"Genelde" dedim.

İki sistemin de birbirine üstünlüğü olabilir.

Bu konuyla alakalı kısmı, RAM dolduğunda kernelin bu taşmayı nasıl yönettiği.
Bu konuda da Linux tarafı tartışmasız daha iyi.
Taşma kısmında diyorum ki takasa atıyor otomatik. RAM kullanımı olarak OS az, uygulamalar daha çok kullanıyor. Swap olayı ise iki OS tarafında da var. Sistemi boşta hiçbir şey yapmadan kullanacaksanız ve grafiklere bakıp büyülenecekseniz evet RAM kullanımı cidden az Linux'ta ama uygulamalara gelince olay sapıtıyor. RAM kullanımını en optimize eden benim için Garuda'ydı(gaming) ve onda da RAM kullanımı fazlaydı, RAM kullanımının çok olması iyidir boşa kullanılmadıkça ve Manjaro bile OS için değil uygulamalara harcadığı için verimsiz. İsterseniz iki sistemi yan yana getirin ve akıcılığa bakın. Eğer optimizasyona zaman harcamıyorsan ve kernel derlemiyorsan özel olarak ben beğenmiyorum, Linux benim için lisanssız bilgisayarlarda veri aktarılmayan "üstün" donanımla kusursuz kullanılabilecek bir sistem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı