Çok sık hasta oluyorum

Sigara, alkol, fazla radyasyona maruz kalmak ki telefon ya da bilgisayar ile çok vakit geçirdiğiniz durumda radyasyona maruz kalırsınız, probiyotik eksikliği, yeterli dinlenmemek, kalitesiz uyku, sık ilaç kullanmak ve stres gibi durumlar bağışıklığınızın düşmesinde aktif rol oynayan sebeplerden sayılabilir. Önceki mesajımda bağışıklığınızın güçlenmesi adına bir mesajım vardı. Eğer doğal yollar ile bu kazanımı istiyorsanız kakao, balık, fındık, ceviz, çilek, elma, bezelye, zeytin, kuşburnu, kereviz, roka gibi ürünleri imkanınız oldukça tüketebilirsiniz.
 
İyi akşamlar herkese. Muzdarip olduğum bir konudan bahsedeceğim. Çok sık hasta oluyorum yaşım 16(aslında annem böyle deyip evrene kötü enerji vermememi söyler ama çok da bir faydası yok gibi geliyor her neyse). Hiçbir şeyim yokken aniden halsizleşiyorum şu anda gene ateşli ve halsizim. Ne yapabilirim bu durumdan çok sıkıldım bağışıklığımı falan mı güçlendirmem lazım ve nasıl güçlendirim? Yardımcı olursanız sevinirim. Ha bir de bilgisayar oynamayı çok severim sıkça bilgisayar başında olduğum için hasta oluyor olabilir miyim?
Vitaminsiz olabilirsin
 
@mertkcr111, stresten dolayı sık hastalanıyor olabilirsiniz. Okuduğum bir kitapta bundan bahsediyordu. Stres, adrenalin ve kortizol hormonu salgılatarak bağışıklık sistemini bastırıyormuş. İlk önce bunu çözmeye de çalışabilirsiniz.
 
Bağışıklık sistmei nasıl güçlenir?

Bağışıklık sistemi bütün diğer vücut sistemleri ile koordineli çalıştığından sadece beslenmeye değil, bütün sağlık önerilerine ve hijyene dikkat edilmesi önemlidir. Aşağıdaki yaşam tarzı stratejileri bir kişinin bağışıklık sistemini daha güçlü hale getirebilir:
  1. Sigara içmemek,
  2. Düzenli egzersiz yapmak,
  3. Sağlıklı kiloyu korumak,
  4. Alkolden kaçınmak veya aşırıya kaçmamak,
  5. Yeterince uyumak,
  6. Stresi en aza indirmek,
  7. Doğru el yıkama ve ağız hijyeni uygulamak.
Kaynak:


Sen bilgisayarda çok oturarak zaten 2 ve 3'ü aksatıyorsun muhtemelen. 4'ü de aksatıyorsundur kendimden biliyorum. 6'yı da yorumlarda belirtmişsin. Bunlara ve beslenmene dikkat et.

Ve ayrıca, bilgisayarda vakit geçireceğim diye güneşli havada bile güneş görmeyerek D vitamini ihmal ediyor olabilirsin. Yapma! D vitaminin her şeye çok faydası var. Her gün 20-30 dakika güneşe çık.
 

Geri
Yukarı