Çok su içmek zararlı mı?

ege20

Decipat
Daha fazla  
66kg, 177 falanım ama saymıyorum günde 5 litre falan su içiyorumdur. Şekerli şeyler yiyorum.

66kg falanım ama saymıyorum günde 5 litre falan su içiyorumdur. Şekerli şeyler yiyorum.

Önceden şekerli şeyler yediğimde böyle susamazdım. Neden böyle anlamıyorum, daha fazla da içiyor olabilirim su.

Son düzenleyen: Moderatör:
66kg, 177 falanım ama saymıyorum günde 5 litre falan su içiyorumdur. Şekerli şeyler yiyorum.

Önceden şekerli şeyler yediğimde böyle susamazdım. Neden böyle anlamıyorum, daha fazla da içiyor olabilirim su.

Hayır zararlı değildir zaten çok su idrarınla beraber atılır bu yüzden zararlı değildir.
Günlük hayatınızda yorgunluk yaşıyor musunuz veya kilo değişi mi yaşadınız mı?

Hayır zararlı değildir zaten çok su idrarınla beraber atılır bu yüzden zararlı değildir.
Günlük hayatınızda yorgunluk yaşıyor musunuz veya kilo değişi mi yaşadınız mı?
Bazen biraz yaşıyorum ve kilo değişimi yaşadım. Özellikle ödemden kurtulmama yardım ediyor diye çok su içiyordum, doğru mu bu.

Bazen biraz yaşıyorum ve kilo değişimi yaşadım. Özellikle ödemden kurtulmama yardım ediyor diye çok su içiyordum, doğru mu bu.
Yani o yüzden bir alışkanlık falan olabilir.

Bazen biraz yaşıyorum ve kilo değişimi yaşadım. Özellikle ödemden kurtulmama yardım ediyor diye çok su içiyordum, doğru mu bu?

Hocam böbreklere kısa zamanda zarar vermesede uzun zamanda zarar verir çünkü aşırı çalışmak zorunda kalır şeker tüketimini azaltmaya çalışın bu şekilde içiceğiniz su miktarıda azalır.
3 litreden fazla içmemeye çalışın. İdrar renginiz bembeyazdır buradanda anlayabilirsiniz fazla içtiğinizi.
Ayrıca kan testi yaptırmanız sizin için iyi olabilir.

Hocam böbreklere kısa zamanda zarar vermesede uzun zamanda zarar verir çünkü aşırı çalışmak zorunda kalır şeker tüketimini azaltmaya çalışın bu şekilde içiceğiniz su miktarıda azalır.
3 litreden fazla içmemeye çalışın. İdrar renginiz bembeyazdır buradanda anlayabilirsiniz fazla içtiğinizi.
Ayrıca kan testi yaptırmanız sizin için iyi olabilir.
Evet her zaman sudan farksız bir rengi var nerdeyse.

Sekeri çok tüketiyorsanız diyabetten şüphe duyardım ben açıkçası. Suyu gereğinden fazla almak böbreklerinize zarar verir diye biliyorum.
Şekeri çok tükettiğimi düşünmüyorum aslında ama pancar şekerli şeyleri çok seviyorum o da daha fazla susatıyor.

@Sakuya Izayoi Anneme dediğimde diyabeti olanların ağzında çok kötü iğrenç bir tat olur, ağzı da çok kötü kokar dedi. Benim kokmuyor ama internette baktığımda bazı belirtiler tutuyor ama tuvalete çıkmanın artması, gözlerin bulanıklaşması tutuyor ama bunlar da fazla su içtiğimden ve ergenlikteki göz numarasının büyümesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı