Çok terleyen biri hangi doktora gitmeli?

@kakarakukurukikiri @Recoo ter sorunu kiloya bağlı değil. Ben de çok terliyorum ama kilolu değilim. Tamamen vücudun işleyişi ile alakalı. Yine de ter bezleri vücudun klimasıdır. Ben de çok rahatsız olsam da alınmaması veya işlem uygulanmaması gerekir.
Kilo ile alakalı mı acaba? Ben yaklaşık 60 kiloyum ama çok terliyorum.
Kilo ile doğru orantılıdır.
Kilolu kişilerde yağ oranı fazla olur. Yağ oranı arttıkça vücuttaki su oranı düşer, sıcaklık artar. Artan sıcaklığı düşürmek için bolca terlersin.

Kilolu kişilerde yağ oranı fazla olur. Yağ oranı arttıkça vücuttaki su oranı düşer, sıcaklık artar. Artan sıcaklığı düşürmek için bolca terlersin.
O da bir etken, yanlış ifade ettim ancak tek ona bağlı değil. Vücudun işleyişi de çok büyük faktör.

O da bir etken, yanlış ifade ettim ancak tek ona bağlı değil. Vücudun işleyişi de çok büyük faktör.
Vücudun işleyişi dediğiniz ter fizyolojisi yazdığım gibi.
Kilolu değilsen ve terliyorsan yağ oranın yüksektir. Her yağlı insan şişman olmaz.

Örneğin kadınların meme altı çok terler çünkü o bölge çok yağlıdır ve meme daha sıcak olur. En basit örnekle açıklayım.

Kiloyla alakası yok. Bu başlı başına bir hastalık. 60 kilo olup oturduğu yerde kan ter içinde kalan insanlar biliyorum. Sınavlarda kağıdı ıslatıp yırtacak kadar eli terleyen insanlar tanıyorum.
Çözümü ise yok denebilir. Doktor ameliyat önerir ama yaptıranlarda refleks terlemesi denen bir durum olur. Terlemeden muzdarip olunan bölgenin terlemesi durur ama o bölgeden çıkmayan terin 10 katı başka bölgeden çıkar. Doktor için gögüs cerrahisine git. Ameliyat önerirse arkana bakmadan çık kapıdan.

kilo ile doğru orantılıdır.

Kiloyla alakası yok. Bu başlı başına bir hastalık. 60 kilo olup oturduğu yerde kan ter içinde kalan insanlar biliyorum. Sınavlarda kağıdı ıslatıp yırtacak kadar eli terleyen insanlar tanıyorum.
Çözümü ise yok denebilir. Doktor ameliyat önerir ama yaptıranlarda refleks terlemesi denen bir durum olur. Terlemeden muzdarip olunan bölgenin terlemesi durur ama o bölgeden çıkmayan terin 10 katı başka bölgeden çıkar. Doktor için gögüs cerrahisine git. Ameliyat önerirse arkana bakmadan çık kapıdan.

Hocam arkadaş 103 kilo, 60 kilo birisi değil "büyük ihtimalle" şikayeti kilodan kaynaklı. Kiloyla alakası yok diyerek kendini avutmasını mı amaçlıyorsunuz anlamadım?

Sınavda el terlemesi stresten, yüksek nabız ve heyecandan olur. Anlattığınla bu hastanın arasında hiç alaka yok.

@DoktorBey19 işte sadece yağa bağlı değil. Ben, birçok kişide gördüm. Mesela Bülent Uslu YouTube kanalında Ömer Fikret Şen var. O da aynı sorunu yaşıyor. Bence sorun sadece kilodan olmayabilir. Ama işin bilim tarafından bakarsak net olarak yağdan kaynaklı ama misal, bazı kişilerin metabolizması da çok hızlıdır. Bunun gibi sorunlar genetik dahi olabilir.

Ha şu var ki kişi kilolu ise terlemenin birincil nedeni kilo olacaktır.

Hocam arkadaş 103 kilo, 60 kilo birisi değil "büyük ihtimalle" şikayeti kilodan kaynaklı. Kiloyla alakası yok diyerek kendini avutmasını mı amaçlıyorsunuz anlamadım?
Bende onu anlatmaya çalışıyorum işte. Direk kilolusun ondan terliyosun diyip yanlış yönlendirme yapmayın. Bilimsel bir şekilde bunun hastalık olduğunu anlatıyorum. Kilo’ya takılıp kalmayın.

Sınavda el terlemesi stresten, yüksek nabız ve heyecandan olur. Anlattığınla bu hastanın arasında hiç alaka yok.
Hocam oturduğu yerde terleyen, kışın -10 derecede koltuk altı ıslak gezen arkadaşlar için de bir açıklamanız var mı acaba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı