Çok Uzun Süre Rüya Görmek

Makaleler
1
Yer
Valhalla
Daha fazla  
Ben nadiren (Bu zamana kadar 4 kere oldu) gerçek zamanla bir gecede birkaç yıllık rüya görüyorum. Uyandığımda nerede olduğumu şaşırıyorum. Sırf bunun için kendime bir defter hazırladım burada nasıl bir hayat sürdüğümü hatırlamak için. İlk seferde güzel olsa da artık can sıkıcı olmaya başladı. 17 yaşındayım ama sorarsanız en az 150 yıllık deneyimim var. Aranızda yaşayan var mı ya da görmemek için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Neden görmemek isteyesiniz ki? 150 Yıllık deneyiminizin olması mümkün değil, RAM uykusu zaten toplam uyku sürenizde çok az bir zaman kaplıyor. Tamamen zaman ilüzyonundan ibaret.
Bazen aynısını yaşıyorum, rüyada çok kaldım bir an önce uyanayım saat çok geç oldu diye. Sonra sabah 7'de kendimi uyandırmış oluyorum zorla :)
Rüyanızdaki zaman algısının gerçeklikle hiç bir bağlantısı yok, istediğiniz kadar kalabilirsiniz.
Sıkıldıysanız da kendinizi uyandırmak için çeşitli yöntemler var. Yüksekten atlamak, kendine tokat atmak, elini yumruk yaparak sıkmak veya en etkilisi, gözlerini sıkıca kapatıp göz kapağı kaslarınızı kasarak açmaya çalışmak.

Lucid rüya görüyorsunuz galiba. (Yani rüya da olduğunuzu anlıyorsunuz) Ben de aynı şekilde lucid rüya görmüştüm ve ''bu nasıl bir rüya'' deyip uyanmıştım. 🤣

Peki, ya siz rüyanızda geleceği gördünüz mü hiç? İşte ben rüyamda geleceği gördüm ve bunu kanıtladım. 😎 Çok cool 🤣

Şaka bir yana ürkütücü olabiliyor, o yüzden görmek istemiyordum ve çok uzun zamandır da görmüyorum.🤪

Arkadaşlar sıkıntı şurada; ben rüyamda doğup, büyüyüp, aile kurup, yaşlanıp, ölüyorum. Gerçek hayatta sadece bir kaç saniye bile olsa benim algıladığım zaman bir ömür boyu oluyor.

@acv arkadaşım rüyadan uyanmak için yüksekten atla veya kendini tokatla gibi öneriler vermişsin fakat orada normal rüyalar gibi acıyı hissedince uyanmıyorum, acıyı hissediyorum. Ve rüya olduğunu bile anlamıyorum. Şuan da bile rüyada olup olmadığımı bilmiyorum. Düşünsenize bir uyanıyorsunuz 70 yıllık hayatınız sadece rüyaymış. Sizi seven, sizin sevdiğiniz insanlar sadece bir hayal ürünüymüş. Arkadaşlar ben 4 kere öldüm diyebilirim. Ve o hayatlarda bana olan her şey en az burası kadar gerçek. Uyanınca "Noluyor lan?" gibi bir tepkiyle uyanıyorum ve burayı hatırlamam bazen günler hatta haftalar bile sürebiliyor. Bu yüzden görmek istemiyorum. Hani bazı filmler vardır ya. Sonsuza kadar bir döngüde tıkalı kalır baş kahraman. Ben de ona benzer bir döngüde tıkalı kaldım. 4 kere yaşadım, 4 kere öldüm. Her aldığım darbeyi hissettim. Sanki rüya değil de paralel evrenlerdeki hayatlarımı ziyaret ediyorum(?)
''Inception'' izlemeni tavsiye ederim, bu film ile bazı sorularına yanıt bulabilirsin belki
Filmi daha önce izledim fakat yaşadığım soruna bir çözüm bulamadım ya da bir cevap.

Subaru'yu bulduk :D
subaru.png

@Pointless Potato Öyleyse sana önerdiğim en son yolla uyanmayı deneyeceksin. Ben de acıyı hissettiğimden onları zorda kalmadıkça tercih etmiyordum.
Gözlerini sıkıca kapatıp göz kaslarını kasarak aç.

Bir ihtimal bilmiyor olabilirsin diye söylüyorum, rüyanda gördüğünü sandığın her olay ve zaman çizgisi tam olarak işlenmez. Bir hayat yaşadığını söylemişsin, oradan örnek vereyim.
Çocukluk anlarından birkaç saniyelik görüntü --> biraz büyüdüğün zamanlardan birkaç saniyelik görüntü --> ergenlik zamanlarından birkaç saniyelik görüntü --> Yetişkinlik zamanlarından birkaç saniyelik görüntü --> Ölüm anın. Gibi gibi...
Beynin bunları öyle bir işler ki, 60 sene geçtiğini sanırsın. Uyandıktan sonra o rüyanın aklında ne kadar anı bıraktığını kontrol et.
Gerçekçi görmen de bir şey ifade etmiyor, ben de rüyalarımı çok gerçekçi görüyorum.

Subaru'yu bulduk :D

@Pointless Potato Öyleyse sana önerdiğim en son yolla uyanmayı deneyeceksin. Ben de acıyı hissettiğimden onları zorda kalmadıkça tercih etmiyordum.
Gözlerini sıkıca kapatıp göz kaslarını kasarak aç.

Bir ihtimal bilmiyor olabilirsin diye söylüyorum, rüyanda gördüğünü sandığın her olay ve zaman çizgisi tam olarak işlenmez. Bir hayat yaşadığını söylemişsin, oradan örnek vereyim.
Çocukluk anlarından birkaç saniyelik görüntü --> biraz büyüdüğün zamanlardan birkaç saniyelik görüntü --> ergenlik zamanlarından birkaç saniyelik görüntü --> Yetişkinlik zamanlarından birkaç saniyelik görüntü --> Ölüm anın. Gibi gibi...
Beynin bunları öyle bir işler ki, 60 sene geçtiğini sanırsın. Uyandıktan sonra o rüyanın aklında ne kadar anı bıraktığını kontrol et.
Gerçekçi görmen de bir şey ifade etmiyor, ben de rüyalarımı çok gerçekçi görüyorum.

Anılarım var ve bolca. Öyle bir kaç saniyelik görüntüler değil. Dediğin yöntemleri deneyebilmem için rüyada olduğumu anlamam lazım fakat tamamen gerçek hayat gibi. Şuan nasıl hissediyorsam orada da öyle hissediyorum. Oranın rüya olduğunu düşünmek, buranın rüya olduğunu düşünmekten hiç farklı değil. Oraya girince burası hakkında bilgilerim sıfırlanıyor gibi. Ama buraya gelince önceki "Rüyalarımla" beraber bu hayatı da hatırlıyorum ve her şey birbirine giriyor.

Doktorlar bu duruma ne diyor?

Daha doktora gidemedim.

Arkadaşlar sıkıntı şurada; ben rüyamda doğup, büyüyüp, aile kurup, yaşlanıp, ölüyorum. Gerçek hayatta sadece bir kaç saniye bile olsa benim algıladığım zaman bir ömür boyu oluyor.

@acv arkadaşım rüyadan uyanmak için yüksekten atla veya kendini tokatla gibi öneriler vermişsin fakat orada normal rüyalar gibi acıyı hissedince uyanmıyorum, acıyı hissediyorum. Ve rüya olduğunu bile anlamıyorum. Şuan da bile rüyada olup olmadığımı bilmiyorum. Düşünsenize bir uyanıyorsunuz 70 yıllık hayatınız sadece rüyaymış. Sizi seven, sizin sevdiğiniz insanlar sadece bir hayal ürünüymüş. Arkadaşlar ben 4 kere öldüm diyebilirim. Ve o hayatlarda bana olan her şey en az burası kadar gerçek. Uyanınca "Noluyor lan?" gibi bir tepkiyle uyanıyorum ve burayı hatırlamam bazen günler hatta haftalar bile sürebiliyor. Bu yüzden görmek istemiyorum. Hani bazı filmler vardır ya. Sonsuza kadar bir döngüde tıkalı kalır baş kahraman. Ben de ona benzer bir döngüde tıkalı kaldım. 4 kere yaşadım, 4 kere öldüm. Her aldığım darbeyi hissettim. Sanki rüya değil de paralel evrenlerdeki hayatlarımı ziyaret ediyorum(?)

Filmi daha önce izledim fakat yaşadığım soruna bir çözüm bulamadım ya da bir cevap.
Bence kesinlikle doktora gitmelisin.
Gitmeden anlatsana biraz neler yaşadın😃

Technopat Haberler

Geri
Yukarı