10. sınıf ‘çokgenler ve dörtgenler' konusu için hangi ‘üçgenler' konusu öğrenilmeli?

TheIntruder911

Centipat
Katılım
15 Haziran 2022
Mesajlar
238
Arkadaşlar selamünaleyküm, ikinci ara tatilden sonra çokgenler ve dörtgenler konusuna geçeceğiz. Ama benim üçgenlerde çok az temelim var. Bu yüzden tatil bitmeden önce bu konuları tekrar öğrenmek istiyorum fakat üçgenlerin alt başlıkları biraz fazla. Ben hangi üçgenler konularına çalışırsam dörtgenler ve çokgenler konusunu rahatlıkla çözebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 
Çeşitkenar, eşitkenar ve ikizkenar üçgen var bir de belki açılarına göre yorumlarsın. Çok üçgen falan yok hocam üçgenler geometride her zaman kullanacağın ve kesin gelen bir konu otur çalış hepsine.
 
Arkadaşlar merhaba, tatilden sonra çokgenler ve dörtgenler konusuna geçeceğiz. Şimdi, benim üçgenler bilgim çok az var. Bu konuyu yapabilmek için üçgenleri okul başlamadan önce öğrenmem mi gerek? Yoksa çokgenler ve dörtgenler konusu anlatılırken üçgenler de anlatılıyor mu? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
10. sınıfsınız muhtemelen, ben de 10. sınıfım ve hocamız sadece bazı yerlerde üçgenlerden hatırlatma yapıyor onun dışında bildiğimizi varsayıyor, sizin de bu konuya geçmeden öğrenmenizi tavsiye ederim.
 
Üçgen de bir çokgen, üstelik içlerinden en temel olanı. Bu yüzden üçgenle başlıyoruz.

Açıları, verilmeyen bağlantıları bulmayı öğrenmen gerekiyor, bunun için üçgen bilgilerine ihtiyacın var. Yeri gelecek sana verilen bir altıgeni altı tane üçgene böleceksin. Yeri gelecek bir paralelkenarın dışında bir üçgen çizerek cevabı bulacaksın. O yüzden üçgen geometrisi bilmek zorundasın.

Konular birbiriyle her zaman bağlantılı olacak, temelden başla öğrenmeye, ortadan dalma.
 

Geri
Yukarı