Comnet geçiş süreci hikayem

Sürekli akşam saatlerde kısa veya uzun süreli internet kesintisi yaşayan bir sürü insan var. Ayrıca destekleri de bayağı ukala. Size problemsiz geldiyse ne güzel.
Başkası beğenmedi diye herkes için geçerli mi olacak?

Ben şu ana kadar birkaç destek talebi oluşturdum ve kendileriyle görüştüm. Gayet güzel cevap veriyorlar. Bence sorun kullanıcıların konuşma tarzı olabilir.

Başkası beğenmedi diye herkes için geçerli mi olacak?

Ben şu ana kadar birkaç destek talebi oluşturdum ve kendileriyle görüştüm. Gayet güzel cevap veriyorlar. Bence sorun kullanıcıların konuşma tarzı olabilir.
Beğenmelik bir olay değil. Direkt verdikleri cevaplar ukala. Diğer kırmızı forumda sırf buna özel bir konu var. Şöyle olaylarda yaşandı önceden yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fiyatlarına da zam gelecekmiş diye bir duyum aldım ki gelmesi şart oldu artık, bu fiyatlarla çok dayanmazlar. Kendilerinin ön ödemeli sistemi vardı heralde öyle alırsanız ucuzluğundan daha çok faydalanırsınız.

@SadeceBirİnsanAHuman hayır, anlatmam çünkü tarafsız bakmıyorsun. Her neyse bu İSS'ye geçen sen oldun, beni ilgilendiren bir durum yok. İyi kullanmalar, denecek bir şey de yok :D Ha, şikayet konusu açtığını görürsem de aynı şekilde yorumumu alıntılayıp ben demiştim diyeceğim ve gülüp geçeceğim, haberin olsun.

Şikayet konusu açtığını görürsem de aynı şekilde yorumumu alıntılayıp ben demiştim diyeceğim ve gülüp geçeceğim, haberin olsun.
Pek çok kişi ile görüştüm. Comnet'i aylardır kullandığını ve memnun olduğunu söyledi. Birkaç kişi sorun yaşadı diye herkes yaşayacak değil.

Tamam işte. Bu yüzden anlatmam diyorum çünkü tarafsız bakmıyorsun görüldüğü üzere. Şikayet konusu açarsan da bu yazdıklarımı hatırlatacağım. Sadece iyi kullanmalar diliyorum, başka denecek bir şey de yok.

@SadeceBirİnsanAHuman tamam işte. Bu yüzden anlatmam diyorum çünkü görüldüğü üzere tarafsız bakmıyorsun. Sadece iyi kullanmalar diliyorum. Şikayet konusu açtığında da bu yazdıklarımı hatırlatacağım, haberin olsun.
Yani senin mantığın şu mu? Bir şirkete şikayetler geldiği için o şirketi kullanmaya yanaşmak taraflı davranmak mı oluyor? Her firmada şikayetler olabilir, bu doğal bir şey.

@SadeceBirİnsanAHuman son kez yazı yazacağım, daha da bir şey yazmayacağım. Her firmanın şikayeti olabilir, bu doğal bir durum ancak önemli olan bu firmanın, şikayeti nasıl ve ne kadar süre içerisinde çözüme ulaştırabildiğidir. Comnet'in de bu konuda başarılı olduğunu düşünmüyorum ve o yüzden önermedim. İnternette bu konu hakkında birçok şikayeti olan da var. Üstteki arkadaşın attığı bağlantıya bakabilirsiniz. Şikayet edeceğinizi belirttiğinizde internetinizi kesiyorlar, ne kadar etik bu? Etik değil. Tüketicinin eleştirme hakkı olduğu gibi şikayet etme hakkı da vardır. Diyeceklerim bu kadar, daha da bir şey demeyeceğim. Aynı şeyleri bin kere tekrarlatıyorsun, hoşuma gitmiyor.

Bir süre sonra Türk Telekom ekibi aradı. Aradıktan birkaç dakika sonra ekip geldi ve kurulumu yaptı. Ayrıca 1 Gbps lan portu ve 1 Gbps üzerinde kablosuz ağ desteğine sahip modem verdiler.

Kurulumdan birkaç dakika sonra Comnet, hizmetin aktif olduğunu bildirdi. Kısacası 3 saat içerisinde tüm işlemler halledilmiş oldu. Yani aynı gün içerisinde başvurup hizmeti aktif etmek mümkün.
Başvurudan sonra kurulumun gecikmesinden şikayet eden yüzlerce insan varken(şikayet platformlarında şikayetler mevcut) size 3 saatte kurulum yapmışlar. Bana çok mantıklı gelmedi. Yapmış olabilirler ama yani Türk Telekom harici sağlayıcılarda sıfırdan açılan aboneliklerde(VDSL'den fibere geçiş gibi) bu kadar hızlı bağlantı ilk defa sizde duydum.
VDSL aboneliğini kullanıyordum. Fiber aboneliğine geçtim. 2 fark tespit ettim.
  1. Fiber abonelikte hız, vaat edilenden daha yüksek oluyor.
  2. Gecikme daha düşük. Birazdan test sonuçlarını atacağım.
VDSL'den fibere geçip gecikme düştü demek saçmalık. Zaten hangi sağlayıcıya geçsen düşecek. Bu arada Comnet kendi nodelarını bile kullanmıyor.
Sürekli akşam saatlerde kısa veya uzun süreli internet kesintisi yaşayan bir sürü insan var. Ayrıca destekleri de bayağı ukala. Size problemsiz geldiyse ne güzel.
Aynen öyle. Ben çok uzun süre kullandım. Baba evimde hala Comnet aboneliği var. Neredeyse her akşam arayıp internet kesildi diyorlar. Ben bunun kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Zam yapmak için bahane arıyorlar. 8 ayda 100 TL'den 169 TL'ye geldi ücret. Önümüzdeki ay da 189 TL olacak. Başvuru yaptım Turknet'e geçiriyorum.

@Asdasgudas internette ve özellikle kırmızı forumda aşırı şikayetleri var ve olaylara çözüm odaklı yaklaşmıyorlar. Bir iki kişi olsa neyse kullanıcı hatası diyeceğim fakat birden fazla şikayetlerinin olmasının yanı sıra çözüm odaklı da yaklaşmıyorlar. İptal etmekle en doğru kararı almışsınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı