Comnet nasıldır?

Hocam sizden son bişey isteyeceğim şu verdiğim iplere tracert sorgusu atıp bana sonuçlarının görüntüsünü paylaşırmısınız ?
104.160.141.3(LoL EUW Sunucusu)
146.66.155.0(CSGO Viyana Sunucusu)
Ping yada Tracert atılmıyor Lol EUW serverine. CS GO'ise 58ms diyor ama önceden daha düşük veriyordu. Yakında düzeltirler. 50 alıyordum 58 oldu. Düzeltirler diye düşünüyorum.
Ping yada Tracert atılmıyor Lol EUW serverine. CS GO'ise 58ms diyor ama önceden daha düşük veriyordu. Yakında düzeltirler. 50 alıyordum 58 oldu. Düzeltirler diye düşünüyorum.
%100 Packet Loss diyor. Lol EUW serverine. Belki ping isteklerini reddediyor olabilir.

%100 Packet Loss diyor. Lol EUW serverine. Belki ping isteklerini reddediyor olabilir.
Çok teşekkürler evet şimdi aklıma geldi LoL suncuları istekleri reddediyordu CSGO sunucularında 45-50 arası alır diye düşünüyorum.

@erengore hocam merhabalar, son durumunuz nedir comnette memnun musunuz? Özelliklede akşam saatlerinde hız düşüklüğü oldu mu? Twitch te donma vs yaşanıyor mu? Bende de eve kadar fiber hizmeti var millenicom kullanıyorum pişmanlıklar içinde kullanıyorum. Twitch ve iptvde gereksiz donmalar var. Twitchte 160p de donmadan izleyebiliyorum.. Çok ilginçtir ki yurtiçi download hızlarım 120 mpbslere ulaşırken twitchte ve iptv de hiç birşey izleyemiyorum.. Millenicom un yurtdışı çıkışları inanılmaz kötü. Ayrıca saat aksam 8 oldumu interneti unutun öyle bir durum..

@erengore hocam merhabalar, son durumunuz nedir comnette memnun musunuz? Özelliklede akşam saatlerinde hız düşüklüğü oldu mu? Twitch te donma vs yaşanıyor mu? Bende de eve kadar fiber hizmeti var millenicom kullanıyorum pişmanlıklar içinde kullanıyorum. Twitch ve iptvde gereksiz donmalar var. Twitchte 160p de donmadan izleyebiliyorum.. Çok ilginçtir ki yurtiçi download hızlarım 120 mpbslere ulaşırken twitchte ve iptv de hiç birşey izleyemiyorum.. Millenicom un yurtdışı çıkışları inanılmaz kötü. Ayrıca saat aksam 8 oldumu interneti unutun öyle bir durum..
Değerli hocam şimdi hız testi yaptım. 93 Mbps Download'ım var. Yurt Dışı çıkışları bana göre iyi. Rocket gibi tüm oyunlarda ping değerlerim çok düşük. 60ms in üstünde aldığım hiçbir oyun yok. Rocket League uzak serverlerde bile 65ms ile falan oynuyorum. Türk Telekom Fiber kullanan arkadaşım 98ms 105ms arası alıyor. Bir tek Steam pingimi beğenmiyorum. 57ms alıyorum şu an. Önceden 50ms veriyordu. TT Fiberdeyken 32ms ile bağlanıyordum Steam'e. Bir tek o dezavantajı var. Onu da hallederler diye düşünüyorum. Ben FrankFurt sunucularında oyun oynadığım için beni çok memnun ediyor. Dezavantajlarını sıralıyorum şimdi:

- Yüksek ihtimalle yeni bir sağlayıcı oldukları için IP blokları yetersiz. CGN IP'deyim. Şimdilik aşırı büyük bir dezavantajını görmedim ama yine de rahatsız edici.

- Akşam 19'dan sonra internet hızım bazen nadirende olsa 50 Mbps'lere kadar düşüyor. Ama büyük bir problem hissettirmiyor. Eğer benim gibi her saat başı SpeedTest yapan bir insan değilseniz farketmezsiniz bile.

-Akşam 7 gibi bazen siteler geç açılıyor. En fazla 1 saniye daha geç açılıyor. Eğer benim gibi hassas değilseniz bunu da farketmezsiniz. Ama ilerleyen saatlerde bu durum ortadan kayboluyor. Çok nadir bir durum bu. Kullandığımdan beri en fazla 5 defa bu durumu görmüşümdür. Zaten sonradan bu problem ortadan kalktığı için beni pek etkilemiyor. Sürekli böyle devam etmiyor yani. Kısa süreli oluyor. Dediğim gibi aşırı nadir bir olay bu.

Oyun Performansına gelicek olursak beni şimdilik çok memnun etti. DNS olarak Otomatik bir şekilde sizi Cloudflare'e bağlıyor bu yüzden gerek oyunlarda gerek site açma konusunda aslında çoğu sağlayıcıya göre iyi. (Yukarıda dediğim gibi çok nadiren geç açılma oluyor. Onun dışında hızlı açıyor çoğu sağlayıcıya göre bana sorarsanız) (Steam istisna Steam ping durumunu beğenmiyorum.)

Bilmiyorum bir tek bende mi böyle ama geçenlerde bir Delay olayı yaşadım. Kabloyu değiştirdim falan ama birkaç kez delay olayına maruz kaldım. Ama şu sıralar yok. Rocket'de oluyordu. Giriş Arabelleğini STS'den Varsayılan'a geçirince düzeldi. Bir daha da Delay olayına rastlamadım.

Sonuç olarak şimdilik memnuniyet verici ama ilerleyen zamanda daha rahat göreceğiz. Oyun oynayan insanları memnun ediyor genellikle. Bu şekilde değerlendirmelerim.

Zaten yakında ben CGN IP konusunda onları rahatsız edeceğim. O konuya taktım kafayı. Sebebini sorarsanız Xbox oynayanlar bilir. NAT problemi vardır. CGN IP'de olunca Double NAT diyor. Bazen grup açamıyor vb. Durumlar oluyor. Bunlar Xbox ile ilgili sorunlar eğer Xbox'a sahip değilseniz pek hissetmeyebilirsiniz bu olayı. Onları bu konuda bir ara rahatsız etmem gerekecek. Bazen normal Ip deyim. NAT türü açık yazıyor. Bazen de işte dediğim gibi Double Nat uyarısı veriyor. Bu CGN IP olayını en yakın zamanda halledeceğim.
Durum Double NAT olunca port da açamıyorum yüksek ihtimalle. O yüzden router'imin port optimizasyonunu da kullanamıyorum.

Değerlendirmelerim bu şekilde.

@erengore hocam şu konuya bir bakabilir misiniz?

Netspeed kullanıyorum son 20 gündür internet kullanılamayacak kadar kesiliyor 5 dk var sonra 10-20 dk yok. Aradım kablonuz bozuk modem bozuk dediler ikisine de baktırdım kablo değiştim modemi servise verdilm ikisi de sağlam çıktı. En sonunda dün netspeeddeki müşteri hizmetleri, bir değeriniz düşük gözüküyor sorun porttan binaya gelen kabloda olabilir gibi bir şey dedi artık netspeede güvenim kalmadı 20 gündür sorun yok dedikten sonra kendileri kaynaklı bir sorun olabileceğini kabul ettiler. Ben de operatör değiştirmek istiyorum ama bazı çekincelerim var şu anda bulunduğum bölgede port kalmamış herhalde benim halihazırda bir portum olduğu için transferde bir sorun olmayacağını düşünüyorum ama teknik bilgim çok olmadığı için teyit etmek istiyorum. Ayrıca ben cs go ve xbox kullanıyorum xboxta nat sorunundan bahsedilmiş ve cs go'da pingin biraz yüksek olduğu söylenmiş önceki mesajlarda. Altyapım VDSL 75 desktekliyor ben 35 mbps kullanıyordum. kopma sorunum yokken cs go'da iyi zamanda 39-40 kötü zamanı 60-70 ping alıyordum. Eğer Comnete geçersem cs go veya xboxta bir sorun yaşar mıyım? Tecrübeli arkadaşlar sizce comnete geçmem mantıklı mıdır?

Netspeed kullanıyorum son 20 gündür internet kullanılamayacak kadar kesiliyor 5 dk var sonra 10-20 dk yok. Aradım kablonuz bozuk modem bozuk dediler ikisine de baktırdım kablo değiştim modemi servise verdilm ikisi de sağlam çıktı. En sonunda dün netspeeddeki müşteri hizmetleri, bir değeriniz düşük gözüküyor sorun porttan binaya gelen kabloda olabilir gibi bir şey dedi artık netspeede güvenim kalmadı 20 gündür sorun yok dedikten sonra kendileri kaynaklı bir sorun olabileceğini kabul ettiler. Ben de operatör değiştirmek istiyorum ama bazı çekincelerim var şu anda bulunduğum bölgede port kalmamış herhalde benim halihazırda bir portum olduğu için transferde bir sorun olmayacağını düşünüyorum ama teknik bilgim çok olmadığı için teyit etmek istiyorum. Ayrıca ben cs go ve xbox kullanıyorum xboxta nat sorunundan bahsedilmiş ve cs go'da pingin biraz yüksek olduğu söylenmiş önceki mesajlarda. Altyapım VDSL 75 desktekliyor ben 35 mbps kullanıyordum. kopma sorunum yokken cs go'da iyi zamanda 39-40 kötü zamanı 60-70 ping alıyordum. Eğer Comnete geçersem cs go veya xboxta bir sorun yaşar mıyım? Tecrübeli arkadaşlar sizce comnete geçmem mantıklı mıdır?
Nat Problemiyle ilgili az önce Comnet'e ticket gönderdim. Dönüş yapmalarını bekliyorum. NAT büyük bir engel oluşturmuyor ama yine de CGNAT havuzunda olmak rahatsız edicidir. Ticket gönderdim. Süreci anlatırım. CS GO'da sanırsam pingler bir tık fazla yani ben şu an 57ms alıyorum. Önceden 48 50 gibi alıyordum. Yakında düzeltirler diye ümit ediyorum. Comnet baya çalışma yapıyor şu günlerde. Ben oyun oynadığım için çalışma yaptıklarında baya iyi hissediyorum. Lolde birden 34ms almaya başladım vb. Biraz çalışma yapıyor şu günlerde. Çalışmalar netice verecek mi bilmem ama şimdilik büyük bir probleme rastlamadım. Rocket League ve Rainbow gibi serverlerde çok iyi performansı. Ben şahsen memnunum. Sadece bugün değişik bir problemle karşılaştım halletmeye çalışıyorum şu an. Daha çok Xbox'dan oyun oynayan biri olarak NAT ve Xbox Live Serverinde sadece bugün problem oluştu. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Ama şimdi bana Xbox Live pingime 201ms diyince ben epey sinirlendim. Eğer CGN'den çıktıktan sonra pingim değişmezse ikinci ticket daha atacağım. Oyunlarda sorun yok ama Xbox'dan Network Test yapınca yüksek ms değeri veriyor. Oyunlarda ping problemi yok. Umarım demeye çalıştığım şeyi anlatabilmişimdir.

Nat Problemiyle ilgili az önce Comnet'e ticket gönderdim. Dönüş yapmalarını bekliyorum. NAT büyük bir engel oluşturmuyor ama yine de CGNAT havuzunda olmak rahatsız edicidir. Ticket gönderdim. Süreci anlatırım. CS GO'da sanırsam pingler bir tık fazla yani ben şu an 57ms alıyorum. Önceden 48 50 gibi alıyordum. Yakında düzeltirler diye ümit ediyorum. Comnet baya çalışma yapıyor şu günlerde. Ben oyun oynadığım için çalışma yaptıklarında baya iyi hissediyorum. Lolde birden 34ms almaya başladım vb. Biraz çalışma yapıyor şu günlerde. Çalışmalar netice verecek mi bilmem ama şimdilik büyük bir probleme rastlamadım. Rocket League ve Rainbow gibi serverlerde çok iyi performansı. Ben şahsen memnunum. Sadece bugün değişik bir problemle karşılaştım halletmeye çalışıyorum şu an. Daha çok Xbox'dan oyun oynayan biri olarak NAT ve Xbox Live Serverinde sadece bugün problem oluştu. Normalde böyle bir sorunum yoktu. Ama şimdi bana Xbox Live pingime 201ms diyince ben epey sinirlendim. Eğer CGN'den çıktıktan sonra pingim değişmezse ikinci ticket daha atacağım. Oyunlarda sorun yok ama Xbox'dan Network Test yapınca yüksek ms değeri veriyor. Oyunlarda ping problemi yok. Umarım demeye çalıştığım şeyi anlatabilmişimdir.

Haberlerinizi bekliyorum hocam

Xboxta online oyun oynamıyorum çok sadece nba. oyun oynarken ping olmuyorsa sadece testte değer yüksek çıkıyorsa sıkıntı değil. Ben netspeedi bekleyeyim o zaman. Son 1 ay hariç cs go pingimden çok memnundum eğer problemimi çözerlerse devam ederim ama baktım yapamıyorlar comnet aklımda bulunsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı