Comnet vs Superonline

Lanidrac

Kilopat
Katılım
23 Ağustos 2015
Mesajlar
297
Yer
Rize
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
4 yıldır TurkNet kullanıyordum ama son zamanlarda iyice sinirimi bozmayı başardılar.
Durduk yere 75 Mbps olan altyapımı 60'a indirip üstüne ben ticket açınca kabul edilebilir değerlerde olduğunu söyleyerek olayı kapattılar.
Ayrıca bilgisayarım kötü olduğu için GeForce NOW kullanmak zorundayım. Peering problemlerinden dolayı çok fazla paket kaybı ve bant genişliğinde sıkıntılar yaşıyorum.
Bu yüzden ISS'imi değiştirmeye kara verdim.

Comnet aylık 140TL 100Mbps download ve 8 Mbps upload veriyor.
Superonline 200 TL 100Mbps download ve 4 Mbps upload veriyor.

Bakınca Comnet hem ucuz hem de daha iyi upload veriyor ancak müşteri hizmetleri nasıldır veya ping değerleri nedir bilmiyorum.
Benim asıl ISS değiştirme sebebim GeForce NOW olduğu için Superonline daha cazip geliyor o konuda. Sonuçta adamın kendi sucusunda peering sıkntısı yaşamam imkansız değil mi?

Eğer Comnet'ten hizmet alıp GeForce NOW kullanan biri varsa yardımcı olursa sevinirim.
 
Konudan alakasız bende TurkNet'ten bıktım. FTTH altyapıda günde 7-8 kez kopuyor, eski DSL hatta girdiğim serverda daha yüksek ping alıyorum. Upload zaten yetmiyor, sanki internet sıkışıyor gibi oluyor. Netspeed'e 3 aylık ara vermiştim, herhalde ona geçeceğim. TurkNet 100Mbps 170TL, Netspeed 200Mbps 196TL :D
 
Senin için internet sadece download ise, yani daha çok bilgisayarına veri indirmek gibi işlemler ise o zaman Comnet ya da daha ucuz bir sağlayıcıyı tercih edebilirsin. İnterneti online oyunlar içinde kullanacaksan Comnet gibi paketleri ucuz olan firmalardan uzak durmalısın. Müşteri temsilcileri rezalet. 3 ay boyunca abonesiydim. Ara bağlantı sunucuların İstanbulda kendilerine ait olduğunu söylüyorlar kendi sitelerinde, ayrıca abone olmadan önce müşteri temsilcilerine teyit ettirdim. İlk 1 ay öyleydi, daha sonra TTnet ara bağlantı sunucularına aktardılar beni. Oyun oynanmaz hale geldi. Bitmek tükenmek bilmeyen paket kaybı sorunları. Ekran görüntüleri ile Comnet online işlemlerde destek kaydı açtım. Beni azarladılar ve destek kayıtlarımı yanıtsız bırakarak sonlandırdılar. İşin tuhaf tarafı, ben farklı internet sağlayıcılarını araştırırken Comnet SMS ile benim aboneliğime 10 TL indirim yaptığı mesajını yolladı, üzerine 1 ay bedava internet, yaşadığım sorunla ilgili. Yani bu insanlar sanırım gözetliyorlar beni bir şekilde. Çünkü o kadar çok destek kaydı açtım ve bir cahilin bile idrak edeceği seviyede, buna rağmen sonlandırıp durdular ve sonra araştırma yaparken böyle hoşgörülü oldular durup dururken.
 
Senin için internet sadece download ise, yani daha çok bilgisayarına veri indirmek gibi işlemler ise o zaman Comnet'ya da daha ucuz bir sağlayıcıyı tercih edebilirsin. İnterneti Online oyunlar içinde kullanacaksan Comnet gibi paketleri ucuz olan firmalardan uzak durmalısın. Müşteri temsilcileri rezalet. 3 ay boyunca abonesiydim. Ara bağlantı sunucuların İstanbul'da kendilerine ait olduğunu söylüyorlar kendi sitelerinde, ayrıca abone olmadan önce müşteri temsilcilerine teyit ettirdim. İlk 1 ay öyleydi, daha sonra TTNET ara bağlantı sunucularına aktardılar beni. Oyun oynanmaz hale geldi. Bitmek tükenmek bilmeyen paket kaybı sorunları. Ekran görüntüleri ile Comnet Online işlemlerde destek kaydı açtım. Beni azarladılar ve destek kayıtlarımı yanıtsız bırakarak sonlandırdılar. İşin tuhaf tarafı, ben farklı internet sağlayıcılarını araştırırken Comnet SMS ile benim aboneliğime 10 TL indirim yaptığı mesajını yolladı, üzerine 1 ay bedava internet, yaşadığım sorunla ilgili. Yani bu insanlar sanırım gözetliyorlar beni bir şekilde. Çünkü o kadar çok destek kaydı açtım ve bir cahilin bile idrak edeceği seviyede, buna rağmen sonlandırıp durdular ve sonra araştırma yaparken böyle hoşgörülü oldular durup dururken.

En garantisi Superonline olacak o zaman. Upload kullanmıyorum zaten. En büyük derdim GeForce NOW olduğu için en mantıklı seçenek bu galiba.
 
Comnet VDSL 35 Mbps paket. Yüksek ping var, ucuzken bir anlamı vardı ama şimdi bu fiyata bu firma kullanılmaz sürem bitsin taşıyacağım.
11111.jpg
 
Simdi bence Comnet Superonline kullanirsan alicagin maksimum performansi alamassin 100 Mbit degil 82 Mbit kullanabilirsin 4 upload değil 3.50 3.70 kullanabilirsin Comnet'te ise 100 veya ustune bile cikabilirsin Superonline seni dolanbacli yerlerden goturur Comnet direk gidecegin yere en kisa yoldan goturur senin tercihin.
 
Eğer firma takıntınız yoksa ve altyapınız iyi ise Millenicom da bakabilirsiniz. Ben TurkNet firmasından geçiş yaptım. Şu an aynı hızları alıyorum. Faturam TurkNet'te 169.90 TL idi. Millenicom da 124.90 TL memnunum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı