Comodo internet Security firewall tablosunu nasıl değerlendirebiliriz?

Ariete

Hectopat
Merhaba, uzun bir süredir ücretsiz ve birçok özelliği içinde barındırması hasebiyle Comodo internet Security Free sürümünü kullanmaktayım. Bununla birlikte firewall bölümünde bir takım değerler çıkmakta bu değerleri ekran görüntüsü olarak sizlerle paylaşmaktayım. Bu değerleri nasıl yorumlayabiliriz bu konuda varsa fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• ss.PNG
    ss.PNG
    9,6 KB · Görüntüleme: 186
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu kadar fazla bağlantı sayısının olması ne kadar normal, çünkü aktif yaptığım pek işlem yok doğrusu.
Hiçbir şey yapmasanız dahi işletim sistemi ve AV gibi uygulamalar arkaplanda bir veri akışı gerçekleştiriyor. O sayının bazısı da bilgisayarın kendisine kurduğu loopback bağlantılardan oluşuyordur diye tahmin ediyorum. Örneğin TCPView ekranımda gözüken bağlantıların bir kısmı bu şekilde.

Capture.PNG

Hiçbir şey yapmasanız dahi işletim sistemi ve AV gibi uygulamalar arkaplanda bir veri akışı gerçekleştiriyor. O sayının bazısı da bilgisayarın kendisine kurduğu loopback bağlantılardan oluşuyordur diye tahmin ediyorum. Örneğin TCPView ekranımda gözüken bağlantıların bir kısmı bu şekilde.

Eki Görüntüle 947715
Zahmet verdim akşam akşam teşekkür ederim, peki az önce fark ettiğim bir şeyi daha danışmak istiyorum. Ekte bir ekran görüntüsü bırakıyorum bu görüntüde 4 adet null olarak gözüken bir Windows Hizmeti gözüküyor bu nedir bir fikriniz var mı?

Dosya Ekleri

• ss2.PNG
    ss2.PNG
    12,4 KB · Görüntüleme: 171
Zahmet verdim akşam akşam teşekkür ederim, peki az önce fark ettiğim bir şeyi daha danışmak istiyorum. Ekte bir ekran görüntüsü bırakıyorum bu görüntüde 4 adet null olarak gözüken bir Windows Hizmeti gözüküyor bu nedir bir fikriniz var mı?
Bilmiyorum. Sistemde iyi bir AV varsa zararlı kaynaklı olması muhtemel değil.

Comodo'yu tavsiye etmiyorum.

Selamlar, neden tavsiye etmezsiniz ve alternatif öneriniz var mıdır?
İnternet üzerinde siber güvenlikle çalışan bir abimiz ransomware (fidye yazılımı) testi yapıyordu. Comodo virüsü algılayamamıştı. Şimdilik Kaspersky birinci sırada diyebilirim.

İnternet üzerinde siber güvenlikle çalışan bir abimiz ransomware (fidye yazılımı) testi yapıyordu. Comodo virüsü algılayamamıştı. Şimdilik Kaspersky birinci sırada diyebilirim.
Comodo'nun fidye yazılımlarını engelleme prensibi farklı. Auto-containment bileşeni ile tanımlanamayan dosyaları izole ederek bilgisayardaki dosyalara erişmesini önler, böylece fidye yazılımlarının zarar vermesini engeller. Yani diğer antivirüsler gibi her koşulda fidye yazılımını doğrudan algılamaz, çalıştırıldığında onu izole ederek bir nevi etkisiz hale getirir. Comodo'nun tüm olayı zaten sanallaştırma prensibinde yatıyor, programın temeli bunun üzerine kurulmuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı