Proactive yapmamız ne işe yarıyor ve HIPS'den sürekli ekstra uyarı alıyorum, onu nasıl kaldırabilirim?

Proactive yapmamız ne işe yarıyor ve HIPS'den sürekli ekstra uyarı alıyorum, onu nasıl kaldırabilirim?
Önceden belirlenmiş konfigürasyonlar arasında geçişi sağlıyor, ayarın kendi başına program üzerinde bir işlevi yok.

HIPS'i paranoid'e almadıysanız bilgisayarda henüz güvenilir olarak işaretlenmemiş uygulamalar var demektir. Normalde bu işlemi otomatik gerçekleştirse de benim gördüğüm kadarıyla bazıları için, ayarlar menüsünden tanınmayan bütün uygulamaları seçip elle submit etmeniz gerekiyor.

Fakat ben HIPS'in ideal olarak kapalı kalması gerektiğini düşünüyorum. Özellik, güvenlikten ziyade denetim sağlıyor.

Önceden belirlenmiş konfigürasyonlar arasında geçişi sağlıyor, ayarın kendi başına program üzerinde bir işlevi yok.
Ben proaktif yapmadan önceki haliyle arasında ne farkı olduğunu sormak istemiştim.
HIPS'i paranoid'e almadıysanız bilgisayarda henüz güvenilir olarak işaretlenmemiş uygulamalar var demektir.
Güvenli Kip'te geliyor, bende de öyle.
Fakat ben HIPS'in ideal olarak kapalı kalması gerektiğini düşünüyorum. Özellik, güvenlikten ziyade denetim sağlıyor.
Emin olamadım. Varsayılan olarak açık geliyor ama bir uygulama kaldırmak istediğimde sürekli uyarı veriyor.

Ayrıca program genel olarak çok fazla agresif gibi geldi bana. Ağdaki izinsiz girişlere vs. baktığımda Windows isimli dosyalar konusunda bile sürekli şüpheli davranıyor. Sanırım kaldırmak zorunda kalacağım.

Ben proaktif yapmadan önceki haliyle arasında ne farkı olduğunu sormak istemiştim.
Ben izah edeyim: Öntanımlı ayarlar değişiyor. Mesela birinde HIPS etkin, diğerinde devre dışı olarak ayarlanıyor. Yani hazır ayarlar. Siz hangisini seçerseniz programı o ayarlara göre yapılandırıyor.

Emin olamadım. Varsayılan olarak açık geliyor ama bir uygulama kaldırmak istediğimde sürekli uyarı veriyor.

Ayrıca program genel olarak çok fazla agresif gibi geldi bana. Ağdaki izinsiz girişlere vs. baktığımda Windows isimli dosyalar konusunda bile sürekli şüpheli davranıyor. Sanırım kaldırmak zorunda kalacağım.
Bu agresiflik işin en rahatsız edici kısmı.
Programın çalışma yapısı bilinmeyen her unsuru potansiyel tehdit olarak nitelediği için ayarlarında düzenlemeler yapılmasına gereksinim duyuyor.

Hukuki açıdan ele alındığında, kişinin suçsuzluğu esastır. Yani her insan masumdur, suçu ispat edilinceye kadar. Comodo, bu temel hukuk kaidesine aykırı hareket ederek (yani her tanımadığı nesneye, zararlı olduğuna dair delili olmadığı halde tehdit unsuru muamelesi yaparak) hem kullanıcıyı yoruyor hem de kendisini. Basit düzeyde C dilinde kodlar yazıp bunları derleyip çalıştırıyordum. Bu vetirede deneme amaçlı Comodo'yu kurmuştum. Haliyle çalıştırdığım bu executable derlemeleri tanımadığı için her açtığımda uyarı veriyordu, deli olmuştum. Üstüne bu derlemelerimi de analize gönderdiğini fark etmiştim. İyi, dedim içimden, Comodo ekibi artık benim "Hello World"lerimi analiz eder :D

Varsayılan ayarlarda çalışınca bu tarz tatsız durumların yaşanması yüksek. Bu yüzden önerilen ayarların yapılması çok daha sağlıklı.

Yine de ürünün varsayılan çalışma şekline saygı duyuyorum, her farklılık zenginliktir. Comodo'yu Comodo yapan özelliği de bu farklılığı esasen.

Ürün pek ev kullanıcılarına göre değil, gerekli ayarlamaları yaparsanız bir nebze iş görebilir. Ama daha iyi güvenlik çözümleri varken göze çarpan kusurlara sahip Comodo'yu kullanıp kullanmamak tabii ki sizin takdirinize. Umarım silebilirsiniz:D Çünkü Comodo'nun kaldırılması da sorunlu. Yaşadım, biliyorum :)

Son düzenleme:
Ben izah edeyim: Öntanımlı ayarlar değişiyor. Mesela birinde HIPS etkin, diğerinde devre dışı olarak ayarlanıyor. Yani hazır ayarlar. Siz hangisini seçerseniz programı o ayarlara göre yapılandırıyor.

Programın çalışma yapısı bilinmeyen her unsuru potansiyel tehdit olarak nitelediği için ayarlarında düzenlemeler yapılmasına gereksinim duyuyor.

Hukuki açıdan ele alındığında, kişinin suçsuzluğu esastır. Yani her insan masumdur, suçu ispat edilinceye kadar. Comodo, bu temel hukuk kaidesine aykırı hareket ederek (yani her tanımadığı nesneye, zararlı olduğuna dair delili olmadığı halde tehdit unsuru muamelesi yaparak) hem kullanıcıyı yoruyor hem de kendisini. Basit düzeyde C dilinde kodlar yazıp bunları derleyip çalıştırıyordum. Bu vetirede deneme amaçlı Comodo'yu kurmuştum. Haliyle çalıştırdığım bu exetutable derlemeleri tanımadığı için her açtığımda uyarı veriyordu, deli olmuştum. Üstüne bu derlemelerimi de analize gönderdiğini fark etmiştim. İyi, dedim içimden, Comodo ekibi artık benim "Hello World"lerimi analiz eder :D

Varsayılan ayarlarda çalışınca bu tarz tatsız durumların yaşanması yüksek. Bu yüzden önerilen ayarların yapılması çok daha sağlıklı.

Yine de ürünün varsayılan çalışma şekline saygı duyuyorum, her farklılık zenginliktir. Comodo'yu Comodo yapan özelliği de bu farklılığı esasen.

Ürün pek ev kullanıcılarına göre değil, gerekli ayarlamaları yaparsanız bir nebze iş görebilir. Ama daha iyi güvenlik çözümleri varken göze çarpan kusurlara sahip Comodo'yu kullanıp kullanmamak tabii ki sizin takdirinize. Umarım silebilirsiniz:D Çünkü Comodo'nun kaldırılması da sorunlu. Yaşadım, biliyorum :)
:D Teşekkürler, fazlasıyla bilgilendirici olmuş.

Hukuki açıdan ele alındığında, kişinin suçsuzluğu esastır. Yani her insan masumdur, suçu ispat edilinceye kadar. Comodo, bu temel hukuk kaidesine aykırı hareket ederek (yani her tanımadığı nesneye, zararlı olduğuna dair delili olmadığı halde tehdit unsuru muamelesi yaparak) hem kullanıcıyı yoruyor hem de kendisini. Basit düzeyde C dilinde kodlar yazıp bunları derleyip çalıştırıyordum. Bu vetirede deneme amaçlı Comodo'yu kurmuştum. Haliyle çalıştırdığım bu executable derlemeleri tanımadığı için her açtığımda uyarı veriyordu, deli olmuştum. Üstüne bu derlemelerimi de analize gönderdiğini fark etmiştim. İyi, dedim içimden, Comodo ekibi artık benim "Hello World"lerimi analiz eder :D

Nasıl kaldırdınız? Kaldırma aracını kullandım İngilizce olarak devam ediyor şu anda. :D

Comodo'nun iki adet birbirine benzeyen yazılımı var. Biri Comodo Internet Security diğeri de Comodo Antivirüs.
Hangisini indireceğime emin olamadım. Bunların birbirinden farkı ne? Ayrıca bu programların karşılaştırmasını gösteren herhangi bir sayfa da yok Comodo'nun sitesinde.

Comodo'nun iki adet birbirine benzeyen yazılımı var. Biri Comodo Internet Security diğeri de Comodo Antivirüs.
Hangisini indireceğime emin olamadım. Bunların birbirinden farkı ne? Ayrıca bu programların karşılaştırmasını gösteren herhangi bir sayfa da yok Comodo'nun sitesinde.
Comodo Internet Security paketi ek olarak güvenlik duvarı içeriyor.

Ek bilgi

Ortadaki adam saldırılarına karşı koruma sağlayan Comodo Internet Security Essentials bileşeni sadece Internet Explorer üzerinde çalışmaktaymış. Bu nedenle yüklemeniz gereksiz olacaktır.

Yardım dosyasındaki bilginin eski olduğunu düşünerek Comodo ekibine de sorayım dedim, mevcut bilgiyi teyit ettiler:
Ekran Alıntısı.PNG

---

Bilgilendirme

Comodo IS'deki "Web Filtreleme" düzgün çalışmıyor, siteler engellemiyor. Muhtemelen tarayıcıdan tarayıcıya fark ediyor. Sanırım yetki kapsamına "ALL APPLICATION PACKAGES" de eklenmesi gerekiyor, bu da sadece Windows'un Pro ve üst versiyonlarında olan bir yetki sınıfı. Ayrıca bu eklenince düzelip düzelmeyeceği konusunda da hiçbir deneyimim yok, yardım dosyasının yalancısıyım.

Yani genel çerçeveden bakarsak Comodo IS size web koruması sağlamaz. Comodo SecureDNS'in somut bir faydasını şahsen göremedim, Comodo veri tabanında zararlı olarak işaretlenen siteler bile engellenmiş değil. Botnet, komuta-kontrol sunucularını engelliyordur belki sadece, hiçbir fikrim yok, muhtemelen bunu da yapmıyordur. Yetkililerle konuşulmadıkça ihtimallerden öteye gidilemeyeceği aşikar.

Neticede Comodo IS kullanıyorsanız tarayıcınıza isteğinize bağlı olarak bir güvenlik eklentisi kurabilirsiniz. Comodo'nun her işe el attığı gibi buraya da el attığını Online Security Pro eklentisinden anlıyoruz. Yeterliliği konusunda fikrim yok ama daha iyilerinin olduğu malum. Güvenlik eklentilerinde esas amaç sitenin zararlı olduğu konusunda uyarmak olduğu için ekstrem analizlere gerek yok, hangisinin veri tabanı daha geniş ve sürekli güncelleniyorsa onun daha iyi olduğunu söylemek mümkün. Chrome, Firefox, Edge gibi tarayıcılarda zaten yerleşik güvenlik birimi olduğu için zararlı bir siteye girdiğinizde veya dosya indirdiğinizde ikaz edilirsiniz, bu da ayrıca ilaveten söylenebilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı