Concerta ve yan etkileri nedir?

Lesath16

Centipat
Katılım
17 Ocak 2023
Mesajlar
109
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1 aydır concerta kullanıyorum, gün içinde aşırı yorgunum ve halsizim, çok fazla kilo verdim ayrıca. Hangi multivitamini kullanmalıyım?
 
Metilfenidat'in istah kesme ozelligi var, eger yemenizde de degisiklik fark ettiyseniz kilo vermeniz normaldir. Yorgunlugun sebebi dozdan kaynakli olabilir ya da hic alakasi da olmayabilir dahiliye poliklinigine basvurup kan tetkiki isteyebilirsin ona gore takviye recete eder zaten doktorun.
 
İnsanlara karşı kavga edeceğin sırada korkarsın birisi sana baktığında ulan bu neden bana baktı der kendi kendine kurulursun aktivite gereken olaylarda ağzın kupkuru yapış yapış olur yemek yiyemezsin ilacı aldıktan 10 saat sonra uyursun eğer zorlayıp 6 saat sonra uyursan çok kötü şekilde kalkarsın tam bir aptal olursun hayattan bıkarsın.
 
Tam da aradığım konu, concerta kullanan ve şu anda bırakmış birisi olarak, okulda veya herhangi bir ortamda sosyal ilişkilerde zorlanıyorsanız kesinlikle kullanmanızı önermem, ilaç tamam dikkat eksikliğini engelliyor o konuda sıkıntı yok, ama çok fazla sosyal anksiyete, alınganlık, utangaçlık gibi yan etkileri var, yıllardır içiyorum hep sosyal sorunlarla mücadele ettim, 2 hafta önce Pazartesi kriz geçirdim dayanamadım doktor tavsiye etmese de bırakma kararı aldım, 2 haftadır sosyal ilişkilerim gayet iyi.
 
Tam da aradığım konu, concerta kullanan ve şu anda bırakmış birisi olarak, okulda veya herhangi bir ortamda sosyal ilişkilerde zorlanıyorsanız kesinlikle kullanmanızı önermem, ilaç tamam dikkat eksikliğini engelliyor o konuda sıkıntı yok, ama çok fazla sosyal anksiyete, alınganlık, utangaçlık gibi yan etkileri var, yıllardır içiyorum hep sosyal sorunlarla mücadele ettim, 2 hafta önce pazartesi kriz geçirdim dayanamadım doktor tavsiye etmese de bırakma kararı aldım, 2 haftadır sosyal ilişkilerim gayet iyi.

Yav kekemede oluyorsun sorun o böyle espride yapamıonki kekemelikden.
 

Geri
Yukarı