Çift tıklama bir kusur sayılmakta. Farklı farelerde de bu soruna dair yazılar okudum, şahsen ben de karşılaştım ve garantiye göndererek tamirini gerçekleştirdim. Örneğin G102'lerin birçoğunda bulunan bir kronik sorun çift tıklama sorunu.
Garantisi devam ediyorsa satıcıya bu sorunu yazılı ileterek servise gönderimini yapabilirsiniz. Eğer fatura tarihiniz ilk 6 ay içerisinde ise değişim yapabilirsiniz.
Tam olarak anlamak için eğer kablolu iken bir sorun yoksa, kablosuz çipinde veya bilgisayarınızdaki bunun Driver'inde bir sorun var demek oluyor. 2.4GHz için drivarınızı tamane silip anakartınızın sayfasından tekrar indirip yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ancak tahminimce kablosuz çipinde kronik bir sorun olabilir. Eğer driver yeniden yüklemesi sorununuzu çözmezse bu sizin çözebileceğiniz bir sorun değil. Garanti kapsamında kusur sayılır. Tüketiciye destek olan bir firma olmaması önemli değil, kendilerine bu soruna dair bir yazılı ileti gönderin ve garantisini kullanmak istediğiniz belirtin. Olumlu döüş olmazsa THH ile çözümlersiniz.
İsminden yola çıkarak Çin üretimi kendi markalarının bastırıldığı bir fare olduğunu farzediyorum. Çin üretimli özellikle de büyük olmayan şirketlerde kalite kontrolü diye bir olay yok. Bu yüzden üretimde kullanılan belirli parçalarda sorun çıkabiliyor.