Cool Master MB511 RGB sorunu

Tentakulsuz

Hectopat
Yeni aldığım PCyi topladım; ama bir sorunla karşı karşıyayım.
MB511 kasa RGB desteği var. Anakart MSI B450A PROMax. JRGB girişini takmama rağmen tek renk olarak beyaz renk geliyor. Sürekli beyaz yanıyor. Bu yazılımla değiştirilen bir şey mi, yoksa ben mi yanlış bağlantı yapıyorum?
İlk PC toplama deneyimim bu arada.
Öndeki üçlü fanın üsttekini direkt PSU'ya bağladım, diğer 2'si anakart üzerinde. Bunu değişmem gerekir mi?
Ek olarak PCyi ilk açtığımda Boot ışığı anakart üzerinde sürekli yanıyordu. SSD kablosunu çıkar tak yaptım. Sonra düzeldi. Ama şu an açılışta sıra ile CPU, VGA, Boot ışığı yanıp sonra sönüyor. Normal midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasayı detaylı hiç incelemedim ama içinden kontrolcü çıktığını düşünüyorum. Bağlantıyı çıkan kontrolcüden anakarta yaptıysanız reset tuşunu da kontrolcüye bağlamış olmanız lazım. Tahmin ediyorum ki reset tuşuna 3 sn basarsan MSI Dragon Center'dan kontrol edebilirsin renkleri. Bağlantıyı kontrolcü olmadan direkt anakarta bağladıysan da gene MSI Dragon Center üzerinden yapabilirsin.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Ben bağlantıyı yanlış yaptım diye düşünmüştüm, yazılımdan değiştiğini bilmiyordum. Öyle takınca direkt kendi kendine yanacak diye düşündüm.

Kontrolü taktım, ama SATA bağlantısı istiyor o. Direkt PSUdan çekiyor max çalışıyor fanlar. O yüzden kabloları direkt RGB soketine taktım.

Yeri değil belki ama diğer o anakartta yanan cpu, dram, vga, boot ışığı sorumu da cevaplayabilirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Tekrar teşekkür ederim, sağ olun.

Öncelikle anakartının kullanma kılavuzuna bakmanı tavsiye ederim. EZ Debug LED olarak geçiyor. Açılış sırasında yanıp sönmeleri sorun teşkil etmiyor olmalı. Açıldıktan sonra hiç sönmüyorlar sürekli yanıyorsa sorun var demektir hiç sönmüyorsa muhtemelen açılmayacaktır da sistem. Kısa süreli de olsa MSI anakart kullanmıştım yanlış hatırlamıyorsam kullanma kılavuzunda LED sürekli yanıyorsa bir sorun vardır şeklinde yazıyordu, muhtemelen sizinki de aynıdır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı