Cooler Master 750W MWE 80+ Bronze V2 bir pin geride

Tam temas etmez gevşeklik de problem yaratır.
3070
5800x
32gb ram
b550 anakart
1tb SSD ve HDD
750W PSU

Bu sistemi 1.5 sene önce aldım. Pc de kasma-takılma gibi sıkıntılar yaşadım anakart,ekran kartı, işlemci ve soğutucuyu garantiye gönderdim. Sonrasında bunu fark ettim bu zamana kadar gördüğüm kadarıyla bir problem yaşatmadı ancak acaba bu takılma-kasılma problemi psudan da kaynaklanıyor olabilir mi?

Eğer diğer 6+2lik kablodaki 1 pin diğerlerine göre daha gerideyse garantiye mi gönderilmesi gerekiyor?

Kasma ve performans düşüklüğü yaratmaz, drekt sorun yaratır, garantiye gönderseniz o PIN'i arkadan itip yerine getirip yollarlar, çok geride değil zaten, sorun yaratacağını da zannetmiyorum.
Aslında bu güne kadar herhangi bir problem yaşatmadı ancak 1.5 hafta önce pinin geride oldupunu fark ettim. Yani pinin kesilmesi gibi bir olay yok sanırım.

Pini itme işini ben yapabilir miyim? Deediğim gibi sırf bundan dolayı göndermek istemiyorum.

Yok bütün pinler aynı parlaklıkta ancak bu pin niye geride onu anlayamadım. Ek olarak eğer sorun yaşatsaydı nasıl bir sorun yaşatırdı onu bilmediğim için emin olamıyorum. FPS drop vs de yiyordum bundan dolayı mı değil mi bilmiyorum.

Bu sorunu yaşayan bir ben mi varım acaba bakıyorum ama kimse böyle bir konudan bahsetmemiş acaba ben mi abartıyorum? Ancak görüldüğü gibi baya baya geride yani pin

İtopyaya bütün sistemin parçalarını göndermiştim. Kendileri test sonucunda ekran kartı, anakart, soğutucu ve işlemci dışında bir sorun görmemişlerdi aslında sadece soğutucu ve işlemciyi göndereceklerdi ancak anakartda vga ışığı yandığı için aynı zamanda takılma-kasma problemleri yaşadığım için anakartın ve ekran kartının da gönderilmesini istemiştim. Garanti itopyaya ekran kartını gönderdiğinde termal macunu yenilediklerini ve bir şey daha yaptıklarını söylemiş. Sonuç olarak itopyaya burada tam oalrak güvenemiyorum çünkü kendilerine göre ekran kartında da bir sıkıntı yoktu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı