Cooler Master CK530 V2 alınır mı?

Benim sermayem kısıtlı. Durum böyle olunca, harcadığım kısıtlı parayı en iyi şekilde değerlendirmek için farklı mecralardaki topluluklara katılıyorum ve buralarda yazılanları okuyorum.
Araştırırsan TTC switchlerin genelde kötü olduğunu anlarsın. Coolermaster genelde severim de bu olmamış.
 
Ön yargıya gerek yok. Açar bakarsın reddit /mk yada geekhack tarzı mekanik klavye için detaylı kaynak bulabileceğin yerlerdeki yorumlara. Çok zor değil. Üşeniyorsan da yapacak iki şey var, ya üreticinin/satıcının yorumuna inanacaksın yada gidip deneyeceksin imkan varsa.
 
TTC switch ile Türkiye'ye klavye getiren sanırım ilk markayız. Geçmişte Roccat klavyelerinde kullanmış bu markayı yaklaşık 5 sene önce. O zamanlarda Roccat klavyelerin ünlü olduğu zamanlardı. Ayrıca TTC(Trantek Technology) sadece switch üzerine üretim yapan bir marka. Zamanında Razer kendi switchlerini çıkartırken geliştirme ve üretim aşamasında yer almış. Şimdi aktif olarak kendi switchlerini üretmeye başladılar. Sadece biz değil bir çok marka artık bu switchleri kullanmaya başlıyor(markaları söyleyemiyorum).

CK550 v2 önümde duruyor ve 2 aydır aktif olarak kullanıyorum. Cherry'den bir farkı yok hatta biraz daha rahat diyebilirim. Uzun vadede swithclere ne olur kesin söylememem ama Cooler Master garantisi 2 yıl devam ediyor bunu forumda yardımcı olduğumuz herkes bilir. Her zaman ürünümüzün ve üründe kullandığımız materyallerin arkasındayız.
 
Neye dayanarak sadece switch ürettiklerini söylediğiniz bilmiyorum ama linkedin sayfaları ve sitelerinde görülebiliyor ne üzerine üretim yaptıkları. Öyle bir yazmışsınız ki sanki Gateron ve Outemu gibi diğer markalar hobi olarak switch üretiyormuş sanacağız.

TTC 2020, #MekanikSwitchBizimİşimiz!11!1!

Cherry MX'ten farkı yok hatta daha rahat derken tam olarak neyi kastediyorsunuz? Basım hissi mi daha iyi? Ses mi daha güzel?

Bu arada Razer kendi switchlerini çıkartmadı, hala başka firmaya ürettiriyor, en azından huntsman ve türevlerindeki optic switchleri. İnceleme ve kaynak olarak linkler aşağıda

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

 
Tuşları ezbere biliyorum, enter büyük. Işıklandırma benim için önemli yoksa encoder da düşünmüştüm ama bu kadar para bayıldıktan sonra RGB olması iyi olur yani.
Merhaba bende 550v2 almak istiyorum ilk başta ck350 alıcaktım 600tl outemu switch var.TTC switch outemu switchden daha iyi olduğu için 160 tl daha ekleyip 550v2 almak daha mantıklı.Siz satın aldınız mı ürün hakkında bir sıkıntı varmı? Birde anti-ghosting özelliği varmı?
 
Son düzenleme:
TTC switch daha iyi diye birşey yok. Kim uyduryorsa bunu açık açık yanlış bilgi veriyor. En iyi senaryo bulk üretim versiyonları eşdeğerdir. Yoksa butik üretim çok daha iyi switchler var Outemu, Kailh, Gateron ve JWK markalarında.
 
TTC switch daha iyi diye birşey yok. Kim uyduryorsa bunu açık açık yanlış bilgi veriyor. En iyi senaryo bulk üretim versiyonları eşdeğerdir. Yoksa butik üretim çok daha iyi switchler var Outemu, Kailh, Gateron ve JWK markalarında.
Şu anda klavye alıcam cooler master ck350 outemu switch mi almalıyım? Yoksa 160 tl daha verip yeni çıkan ck550 v2 ttc switchli klavyeyi mi? Yeni çıkan ck550 v2 yazılım desteği de var.
 
Bilek desteği avantajı var eğer işine yarayacak

Şu anda klavye alacağım Cooler Master CK350 outemu Switch mi almalıyım? Yoksa 160 TL daha verip yeni çıkan CK550 V2 ttc Switch'li klavyeyi mi? Yeni çıkan CK550 V2 yazılım desteği de var.

Türkçe olmaması sorun değilse ve bilek desteği kullanıyorsan 160TL farkla alınabilir. Yazılımını bilmiyorum hiç maalesef.
 
Bilek desteği avantajı var eğer işine yarayacak



Türkçe olmaması sorun değilse ve bilek desteği kullanıyorsan 160TL farkla alınabilir. Yazılımını bilmiyorum hiç maalesef.
Anladım teşekkürler bilek desteği olsa da olur olmasa da sorun değil.Türkçe olup olmamasıda sorun değil ben switch kalitesini merak ediyorum.Daha önceden outemu switch yüzünden çok sorun yaşadım o yüzden.TTC Marka switch outemu dan daha kaliteliyse direk onu alırım onu merak ediyorum ben sagolun.
 
Ne sorun yaşadığınızı bilmiyorum ama özellikle böyle hazır klavyelerde kullanılan toplu üretim switchler için Outemu yada TTC kıyaslamak ve biri diğerinden daha iyidir demek zor cidden.

CK550 V2 için Cooler Master sitesini kontrol ederken bazı versiyonlarda tuş takımının ABS double shot olduğunu farkettim. TR layoutta da double shot tuşlar varsa bu daha önemli bence outemu vs ttc switchten.

Şöyle yazıyor sitelerinde direkt.

"Part of Asia/US layout: ABS Double-injection keycaps, Other layouts: ABS Painting & Laser-engraved keycaps"
 

Yeni konular

Geri
Yukarı