Cooler Master fan sökme

149048

Megapat
Cooler Master sıvı soğutma kullanıyorum. Fanları çok sesli dönmeye başladığı için yağlamak istedim ama fanın arkasındaki yapışkanı kaldırdığımda herhangi bir sökme vidası yok. İnternette de tam bir çözüm bulamadım. Bu fanlar nasıl sökülüyor bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi? 2. resimde yağ sanki kurumuş gibi bir sarılık var.

Dosya Ekleri

• IMG_20220327_012314.jpg
    IMG_20220327_012314.jpg
    140,3 KB · Görüntüleme: 147
  • IMG_20220327_012253.jpg
    IMG_20220327_012253.jpg
    196,4 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz risk alarak fanı arkadan öne sertçe ittim bayağı zorlandım iterken parmaklarım acıdı ve kırılmamasını umdum. Sonuç olarak başardım fanlar bu şekilde çıkıyor. Bayağı zor neredeyse kırılacak gibi oluyor ama sonra pıt yapıp fırlıyor.

Biraz risk alarak fanı arkadan öne sertçe ittim bayağı zorlandım iterken parmaklarım acıdı ve kırılmamasını umdum. Sonuç olarak başardım fanlar bu şekilde çıkıyor. Bayağı zor neredeyse kırılacak gibi oluyor ama sonra pıt yapıp fırlıyor.
İttirmek lazımmış yani öyle mi? Yağ olarak ne kullandınız?

İlk önce WD-40 ile temizledim kuruduktan sonra 50 gramlık makine yağı ile yağladım.fanlar şu an sorunsuz sessiz çalışmakta. Lakin şunu belirteyim fanları bu şekil çıkardıktan sonra tekrar çıkarma işlemi çok daha seri oluyor öyle çok ittirmene gerek kalmıyor. İnsanın kafasında sanki yalama oldu gibi his veriyor. yabıncı forumlarda bu fanların yağlama muhabbetini çok araştırdığımda herkes 5 dolar uğraşma yeni fan al diyordu. Sanırım bu fanlar cidden dandik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı