Cooler Master Hyper Evo 212 Düşük Devir Sorunu

SnavS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İşlemci fanım cooler master hyper evo 212. Başta sorun yoktu ama artık pc açarken cpu fan error press f1 resume! gibi bir uyarı çıkıyor. F1'e basıyorum. Beni biosa atıyor biosdan işlemci fan dönüş hızına baktım. Kırmızı renkte gösteriyor. Dönüş hızı 575 600 rpm. Bugün de oyun oynarken bir anda sistem reset attı. Bilgisayarım 750 watt ve daha alalı 8 9 ay oldu. Ne yapabilirim? Biosu en güncel olan anakart asus m5A97 r2.0'ın son sürümü. 2103 bios. Ama anlamadım gitti.

@Mehmet Ali, bilgilerinizi güncelleyin. Everest diye bir program aklamadı artık AIDA64 var.

Fanda sorun yok. Satın aldığınız fanın kullanma kılavuzunu okusaydınız, o fanın çalışma değerlernin öyle olduğunu görürdünüz. BIOS'u kurcalamışsınız ve ayarları varsayılan yapmışsınız. ASUS anakartlarda CPU Fan Low limit ayarı 800 RPM'dir. Bu değer 800 RPM olduğundan ve EVO da 500 RPM'de çalıştığından CPU Fan Error alıyorsunuz.

Recep ne zaman ASUS anakartla bu soğutucuyu kullansa o da bu hatayı aldı açılışta, videolardan bakabilirsiniz. BIOS'tan ufak bir ayarla düzeltiliyor.

Reset sorunu için siz başka şeylere bakın.

Ben bir kurcalama yapmadığımdan eminim biosu güncellediğimde bu sorunlar olmaya başladı. Eskiden biosa baktığımda 1400'le felan dönerdi şuan 575 600'lerde. Videoyu tam olarak hangi bölümde bulabilirim? Çünkü bir çok video var. @Burak Alkan keşke birde videoyu verseydiniz ben bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı