Cooler Master Masterbox MB501L kasaya ek fan yeri yapmak

Makaleler
2
Yer
İstanbul
Resimde belirttiğim gibi, bu çizdiğim yere bir aparat veya PSU Cover yapıp GPU fazla ısınmasın diye ek fan nasıl koyabilirim, böyle bir modifikasyon yapan veya gören var mı ?

indir.png
Screenshot_1.png

Ek fanı oraya değil de tavan kısmı koymak daha mantıklı, oraya koyacağınız fan havayı nereye atacak? Oraya koyacağınız fanın pek işlevsel olacağını düşünmüyorum.

"GPU fazla ısınmasın diye ek fan nasıl koyabilirim" İşlemci zaten ısınmıyor, olay GPU'nun ısınmaması. Üstte de koymak için ek fan yeri yok alttaki gibi. Oraya yapmak daha zahmetli olur diye düşünüyorum. 😅

Böyle birşey alsam sorun direk ortadan kalkar diye düşünüyorum, ama kasam ile uygun olanı bulamadım el emeği de yapabilirmiyim hiç bilmiyorum.

FPS sabitlemezsem 86 derecelere çıkıyor.

-ASUS TUF Geforce GTX 1660 Ti

Elinizde şuan boşta kalan herhangi bir fan var ise, görselde gösterdiğim yere o fanı içe doğru üfleyecek şekilde koyun. Aslında mini fanlar çokta uygun olur. 120mm lik çılgınlık. Soğutma bloğu ufak olduğundan o sıcaklıklara ulaşması normaldir herhalde. Kasanın güzel tasarımı var.

Ben MB511 kullanıyorum. Benim kartta Sapphire R9 280 Dual-X. Bu kart eski kasamda 78° olurken MB511 de OC modu ile 69° geçmiyor. Tabi 6 sene oldu galiba macun da yeniledim senin kart yenidir herhalde

Kısacası bence çılgınlıktan başka yapacağın birşey yok ısıyı düşürmek istiyorsan.
1.jpg

Söylemeyi unuttum! eğer o şekilde fan bulabilirseniz yada bulamasanız da yine de test yapın geçici olarak işaretli yere tutturun. Sıcaklıkta oynama varsa oraya uygun bir şekilde monte etmelisin.

Son düzenleme:
Öncelikli olarak ekran kartınızı çıkarıp temizleyip eğer uzun süre geçmişse içindeki termal macunu yenileyin.
Driverları güncelleyin.
Ayrıca Phanteks P350X önerebilirim yakından görebilirseniz eğer daha da seversiniz. Önde 2 arkada 1 üstte de 2 adet fan koyabiliyorsunuz fakat bunun yerine daha güçlü fanlar koymak ve fan yönlerini iyi ayarlamak gerekiyor çünkü bilmediğim için ben de yardım aldım.
Ayrıca sistem yeni toplandıysa jelatin çıkmamış olabilir dikkatli bakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı